Για να μην τρώμε … τα νιάτα μας

Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε. Αλλάζουν τα πάντα πάνω μας. Όπως η φρεσκάδα μας, ο μεταβολισμός μας και τα λοιπά στοιχεία του οργανισμού μας, που δείχνουν να τρελαίνονται όσο περνάει ο καιρός. Το δέρμα μας τείνει με τα χρόνια να χάνει τη σφριγηλότητά του, τη λάμψη του και να εμφανίζει ρυτίδες. Η μάχη του χρόνου για εμάς τις γυναίκες είναι ζωτικής σημασίας καθότι θέλουμε να είμαστε και ακόμα περισσότερο, να δείχνουμε για πάντα νέες.

Είμαστε ό,τι τρώμε λοιπόν, για μια ακόμη φορά! Το ψάρι, τα λαχανικά, η σόγια και τα μούρα είναι μόνο μερικές από τις τροφές που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι παράγοντες που το απορροφούν; Που εμποδίζουν το δέρμα μας να αναπνεύσει και να δείχνει πάντα φρέσκο και νέο;

Το αλκοόλ είναι από τους βασικότερους υπόπτους. Έρευνες έχουν δείξει και αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες και επιδράσεις του κρασιού στο καρδιαγγειακό μας σύστημα, κυρίως λόγω της ρεσβερατρόλης που περιέχει. Παράλληλα όμως παρουσιάζει και αντιγηραντική δράση. Όλα αυτά όμως στη περιορισμένη ποσότητα του ενός ποτηριού ανά ημέρα. Η περαιτέρω κατανάλωση θα προκαλέσει αφυδάτωση στο σώμα μας που χρειάζεται κατά μέσο όρο τη τριπλάσια ποσότητα σε νερό για να φέρει την ισορροπία που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Όσο για το φαινόμενο cocktail δεν έχουμε να σας πούμε και πολλά καινούργια μιας και “χτυπάει” διπλά αφού στο αλκοόλ, έρχεται να προστεθεί και η ζάχαρη. Η ζάχαρη, λοιπόν, μας οδηγεί στο δεύτερο βασικό ύποπτο. Ποιος είναι αυτός; Μα τα αναψυκτικά φυσικά. Μελέτες, έχουν επανειλημμένα αποδείξει πως τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κυριολεκτικά ρουφούν την ελαστίνη και μειώνουν την φυσική ανάπλαση του κολλαγόνου του δέρματος.

Last but not least, τα αιώνια κορεσμένα λίπη. Πόσα και πόσα άρθρα δεν έχουμε διαβάσει, πόσες και πόσες εκπομπές υγείας δεν έχουμε παρακολουθήσει, που να αναφέρουν αυτές τις λέξεις. Μειώστε τα τηγανιτά, αντικαταστήστε τα αλλαντικά και τα τυριά με τα αντίστοιχα στη χαμηλών λιπαρών εκδοχή τους. Φτιάξτε ένα τοστ με μαύρο ψωμί, βραστή γαλοπούλα και κάποιο κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών και θα έχετε αυτομάτως το πιο υγιεινό δεκατιανό, ή πρωινό που θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες.

You may also like