Δήμητρα Σιγάλα: Μία εγκληματολόγος στο χώρο του θεάματος!

dimitra sigala1

Μία διακριτική παρουσία, με πολύ ευγενική μορφή και δυνατό background, η Δήμητρα Σιγάλα διαγράφει τη δική της πορεία στο χώρο του θεάματος, συμμετέχοντας στο μιούζικαλ- υπερπαραγωγή και επιτυχία της χρονιάς “Θα σε πάρω να φύγουμε”. Η φωνή της εκπληκτική, η κίνηση της εντυπωσιακή… Συζητώντας μαζί της και αφού βγάλει τα κουστούμια της συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για έναν προσγειωμένο άνθρωπο, με πλήρη γνώση της πραγματικότητας, μιας και τα πρωινά της τα περνάει στα δικαστήρια, έχοντας σπουδάσει εγκληματολογία και στο εξωτερικό!

The K-magazine: Εχεις γίνει γνωστή από συμμετοχές σου σετηλεοπτικές σειρές. Αυτή την περίοδο, έχεις  την τύχη να συμμετέχεις σε ένα μιουζικάλ-υπερπαραγωγή! Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που τραγουδάς και χορεύεις πάνω στη σκηνή.. Αυτή η παράσταση είναι πιο απαιτητική σε σχέση με κάποιες άλλες;
Δήμητρα Σιγάλα : Ήταν απαιτητική μόνο από την άποψη των τελευταίων προβών, γιατί επειδή είναι όντως υπερπαραγωγή όπως έχεις δει, πρέπει να κάνουμε εκπληκτικές αλλαγές σε δευτερόλεπτα. Δηλαδή αλλάζω είκοσι δύο φορέματα σ’ όλην την παράσταση! Κι επομένως από αυτήν την άποψη είχε μία ένταση μέχρι να ολοκληρωθεί σαν αποτέλεσμα, διαφορετικά όλες έχουν την ίδια προετοιμασία, όλα τα μιούζικαλ.

The K-magazine: Έχεις κάνει ιδιαίτερες σπουδές όσον αφορά στο χορό;
Δήμητρα Σιγάλα: Έχω κάνει χορό όσο σπούδαζα στη Θεσσαλονίκη,  μπαλέτο, Royal Academy και Jazz, αλλά έχω πάρει και πτυχίο στο τραγούδι από το Ελληνικό Ωδείο. Έχω τελειώσει, δηλαδή, τραγούδι. Και μου αρέσει αυτό το είδος, πάρα πολύ.

The K-magazine: Και πώς από το εγκληματολογικό «πήδησες» στο θέατρο, στο θέαμα; Δεν έχει άμεση σχέση, δεν έχει καμία σχέση.
Δήμητρα Σιγάλα: Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στο θέατρο, ήταν κι η πρώτη μου επιλογή. Από εκεί και πέρα, επειδή έχω ένα ερέθισμα από την οικογένειά μου που ασχολούνται με το δικαστικό χώρο, πάντα με παρότρυναν να έχω και μία σχέση μ’ αυτό το αντικείμενο. Αυτό το μεταπτυχιακό, μάλιστα,  το πήρα πρόσφατα, το 2012. Οπότε οι σπουδές μου κι ό,τι συνεχίζω είναι σε σχέση με το θέατρο. Απλά ήθελα να έχω κι ένα πτυχίο στο άλλο αντικείμενο και γιατί υπάρχει η κρίση κι ένα πτυχίο πρέπει όλοι να έχουμε.

The K-magazine: Όπως είδα ο τίτλος σου, ο – θεωρητικά – επίσημος, έχει σχέση με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων…
Δήμητρα Σιγάλα: Είναι μία ιδιαίτερη ειδικότητα, η οποία δεν υπάρχει εδώ, την έκανα στο εξωτερικό, στη Βαρκελώνη. Κι ο λόγος που το ξεκίνησα ήταν επειδή αφορούσε το χώρο, με μία ευρύτερη έννοια και με ιντρίγκαρε γενικότερα. Θα έκανα κάτι που ούτως ή άλλως θα ήθελα να κάνω. Το να ασχοληθώ με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων – και βιομηχανικών κι ό,τι αυτό συνεπάγεται – έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον. Κι είναι πράγματα που εδώ δεν τα γνωρίζουμε. Ας πούμε το να πιστοποιήσω εγώ αν μία επώνυμη τσάντα είναι γνήσια ή όχι. To να ασχολείσαι με αντικείμενα κλπ έχει ένα ενδιαφέρον.

 

(Πηγή: facebook/google)

(Πηγή: facebook/google)

The K-magazine: Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν έχεις στο μυαλό σου κάποια στιγμή να γράψεις και γι’ αυτό ασχολήθηκες με αυτό τον τομέα…
Δήμητρα Σιγάλα : Όχι. Αν και τώρα τελευταία, η παρέα με το Γιώργο Καπουτζίδη έχει αρχίσει να με εμπνέει τρελά (γέλια) και λέω «μήπως;». Όχι, δεν το σκέφτηκα έτσι.

The K-magazine: Η πορεία σου, γενικότερα, ποια θα ήθελες να είναι; Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα ήθελες να υποδυθείς; Ή να παραμείνεις στο μιούζικαλ;
Δήμητρα Σιγάλα: Μακάρι να υπάρχει το μιούζικαλ στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς. Άμα υπάρχει το μιούζικαλ θα ήθελα να βρίσκομαι σε παραγωγές όπως αυτήν, ή όπως το «Chicago» που ήμουν πριν. Σε ό, τι έχω συμμετάσχει, έχει γίνει κάτω από άψογες προδιαγραφές. Και θα ήθελα να συνεχίσω σε τέτοια θεάματα. Διαφορετικά μετά μ’ αρέσει και το κλασσικό ρεπερτόριο του θεάτρου, αν και το βρίσκω πιο «ιντριγκαδόρικο» το να μπορείς να χρησιμοποιήσεις όλες σου τις δυνατότητες, και πρόζα και τραγούδι και χορό.

 

The K-magazine: Λόγω των σπουδών σου παρέμεινες για κάποιο διάστημα στη Βαρκελώνη. Θα μπορούσες να μείνεις περισσότερο διάστημα ή μόνιμα στην Ισπανία;
Δήμητρα Σιγάλα:  Μοιάζουν πάρα πολύ οι Ισπανοί με τους Έλληνες και γι’ αυτό μου άρεσε, γιατί αλλιώς… «θα έκοβα φλέβες» που λέμε! Εγώ δυσκολεύτηκα από άποψη γλώσσας, γιατί έκανα το παράτολμο και πήγα με δυόμιση χρόνια Ισπανικών, έκανα μεταπτυχιακό κι οι Ισπανοί μ’ έβλεπαν μ’ ανοιχτά τα μάτια και μάλιστα άλλοι είχαν ήδη προϋπηρεσία Νομικής. Εγώ δεν είχα καν την προϋπηρεσία της Νομικής, κατ’ ευθείαν έπεσα «στα βαθιά» και μ’ έβλεπαν στην αρχή περίεργα και μετά με παραδέχτηκαν. Άρχισα να παίρνω κάτι δεκάρια σε εργασίες που ούτε οι άλλοι δε μπορούσαν! Υπήρχε λίγο το πρόβλημα της συνεννόησης, κανείς δεν ήξερε να μιλήσει Αγγλικά, τα κλασσικά. Αλλά είμαι των δύσκολων εγώ!


The
K-magazine: Τι ήταν αυτό που σου έλειψε ζώντας αυτό το μικρό διάστημα έξω από την Ελλάδα;
Δήμητρα Σιγάλα: Το θέατρο!

The K-magazine: Και τι είναι αυτό που σε πληγώνει στην Ελλάδα; Πάλι το θέατρο;
Δήμητρα Σιγάλα: Όχι. Ότι ίσως δε δίνονται τόσες πολλές ευκαιρίες ώστε να αποδείξεις τι μπορείς να κάνεις. Ότι είναι λίγα τα καλά πράγματα που βλέπεις. Κι ότι πλέον υπάρχει τόση ανεργία στο χώρο σου. Είναι πολύ κρίμα.

The K-magazine: «Εκπτώσεις» κάνεις; Γενικά στη ζωή…
  Δήμητρα Σιγάλα: Ως προς τον τρόπο ζωής πια όλοι έχουμε μπει στη διαδικασία «εκπτώσεων». Ούτε μπορούμε ούτε έχουμε τις απαιτήσεις που είχαμε παλιότερα. Παλιά μπορεί να θέλαμε να αγοράσουμε δέκα πράγματα, τώρα με το ζόρι αγοράζουμε το ένα. Από αυτήν την άποψη υπάρχει «έκπτωση» στη ζωή μας, αλλά όσον αφορά το ηθικό, το δεοντολογικό δε μπορείς να κάνεις.

The K-magazine: Πάντως στο χώρο σας και στο χώρο μας γίνονται…
Δήμητρα Σιγάλα: Γι’ αυτό κι ακολουθώ και την άλλη ειδικότητα για να μη χρειαστεί να κάνω «εκπτώσεις».

The K-magazine: Κατά πόσο η Νομική σε εχει επηρεάσει ως νοοτροπία και τρόπο σκέψης;
Δήμητρα Σιγάλα: Μου δίνει μία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, ότι μπορώ να τα καταφέρω ό,τι κι αν κάνω. Κυρίως αυτό.

e-go_o_jekyll&hyde1The K-magazine: Η πιο δυνατή εμπειρία μέχρι στιγμής; Αν εξαιρέσουμε την τωρινή σου εμπειρία.
Δήμητρα Σιγάλα: Πάντα σε σημαδεύει η πρώτη σου η εμπειρία. Κι εμένα η πρώτη μου εμπειρία ήταν με το Γιώργο  Κιμούλη, που ξεκίνησε σε τελείως κλασσικό έργο, τον «Πατέρα» του Στρίντμπεργκ. Οπότε μ’ έχει σημαδέψει σαν ύφος και σαν πράγματα που θέλω να κάνω. Γι’ αυτό κι είπα «ίσως το κλασσικό ρεπερτόριο».

The K-magazine: Ποιο θα ήταν ένα όνειρο ζωής; Θα μπορούσε να είναι ένα ταξίδι, ας πούμε;
Δήμητρα Σιγάλα:  Θέλω συνέχεια να ταξιδεύω! Το μόνο αρνητικό είναι ότι με το θέατρο δε μπορείς να ταξιδέψεις. Τρελαίνομαι που είμαι εδώ, που συμμετέχω σε αυτή την υπερπαραγωγή που γνωρίζει αυτη την επιτυχία, μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά από την άλλη θέλω τόσο πολύ να ταξιδέψω!

The K-magazine: Εκτός Ελλάδος;
Δήμητρα Σιγάλα: Τα καλοκαίρια εντός Ελλάδος, αλλά γενικότερα θα ήθελα εκτός Ελλάδος.

The K-magazine: Ποιο είναι το ταξίδι που θα ήθελες να κάνεις; Αν, ας πούμε, κέρδιζες ένα εισιτήριο για οπουδήποτε στον κόσμο.

Δήμητρα Σιγάλα:  Θέλω Ασία, γιατί εκεί δεν έχω πάει καθόλου…Oπότε θα ήθελα να πάω για να δω κι από εκεί τι γίνεται!

dhmhtra sigalaThe K-magazine: Υπάρχει κάτι που ο κόσμος δεν γνωρίζει για σένα, αλλά σε χαρακτηρίζει;
Δήμητρα Σιγάλα:  Εχω τρέλα με τα σκυλιά! Τρέλα, όμως! Για μένα η ξεκούρασή μου είναι όταν πάω σπίτι το βράδυ ή όταν με ξυπνάει το σκυλί μου. Τρελαίνομαι γι’ αυτές τις στιγμές. Πώς να πιστέψεις ότι θα σου δώσει τόση χαρά ένα ζωάκι; Κι όμως, σου τη δίνει! Μεγάλωσα έχοντας πάντα σκυλιά δίπλα μου, και γενικά ζώα. Είχα πάντα διάφορα ζωάκια. Και μ’ αρέσει να το νιώθω να το ευχαριστιούνται.

The K-magazine: Πώς βλέπεις τη ζωή;
Δήμητρα Σιγάλα:  Γενικά η ζωή είναι απρόβλεπτη κι είναι ωραίο να τη δεχόμαστε όπως μας έρχεται κάθε στιγμή. Και πρέπει να το έχουμε κατά νου, ανά πάσα στιγμή. Να μπορούμε να το απολαμβάνουμε.

The K-magazine: Είσαι αισιόδοξη;
Δήμητρα Σιγάλα
: Θα έλεγα πως έχω γίνει περισσότερο αισιόδοξη. Ήμουν λίγο πιο «μαζεμένη», αλλά τώρα έχω αρχίσει να βλέπω πολύ τη θετική πλευρά των πραγμάτων για κάποιο λόγο. Και παρά την κρίση!

Απομαγνητοφώνηση : Αντιγόνη Αδαμοπούλου

You may also like