Η Δευτέρα μπορεί να γίνει η αγαπημένη μας μέρα

Πολλοί από εμάς από το απόγευμα της Κυριακής ξεκινάμε να σκεφτόμαστε “πφφφ… Δευτέρα αύριο” – ας μην το αρνηθούμε, δεν είναι σωστό! Κι η αλήθεια είναι πως, ειδικά μετά από ένα ευχάριστο σαββατοκύριακο, η επιστροφή στη ρουτίνα δημιουργεί μία αγωνία του τι θα ακολουθήσει τη βδομάδα που ξεκινάει. Αν, όμως, αλλάζαμε την αντιμετώπισή μας απέναντι στην πρώτη εργάσιμη της εβδομάδας, τότε η διάθεσή μας θα άλλαζε. Πώς; Είναι πανεύκολο, στην πραγματικότητα!

01 Η Δευτέρα είναι ιδανική μέρα για να βρούμε κίνητρα. Κάτι σαν New Week’s Resolutions! Ξυπνώντας τη Δευτέρα μπορούμε να εστιάσουμε σε όσα πετύχαμε τη βδομάδα που μας πέρασε. Μπορούμε, όμως, και να ανακαλύψουμε νέους τρόπους να επιτύχουμε ακόμη περισσότερα και να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν γι’ αυτό. Εδώ θα ήταν χρήσιμη η τακτική του Bulletin journaling κάνοντας μία λίστα για να οργανώσουμε τις μέρες μας.

02 Το πρωινό της Δευτέρας μπορεί να γίνει το ήμισυ του παντός. Αντί να ξυπνήσουμε βιαστικά και να ετοιμαστούμε “με την ψυχή στο στόμα” για να φύγουμε από το σπίτι, είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς και να ετοιμάσουμε ένα γεμάτο και υγιεινό πρωινό. Η νέα βδομάδα θα έχει απαιτήσεις και γι’ αυτό θα χρειαστούμε ενέργεια. Συν του ότι θα μπούμε σε ένα ευχάριστο “τριπάκι” να υιοθετήσουμε μία καλή συνήθεια αν δεν το έχουμε κάνει μέχρι τώρα! Άλλωστε, το προσωπικό ευ ζην δεν είναι πολυτέλεια, είναι υποχρέωση προς τους ίδιους μας του εαυτούς.

03 Ντυνόμαστε σα να είναι… Κυριακή! Όχι, εξυπακούεται πως δε μένουμε με τις πυτζάμες! Εννοώ πως αφιερώνουμε χρόνο να ντυθούμε όπως θα κάναμε σε περίπτωση που ετοιμαζόμαστε για κάτι καλό. Σίγουρα το πρωί της Δευτέρας είναι πολύ πιο εύκολο να φορέσουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας, αλλά αφιερώνοντας λίγο χρόνο στην εμφάνισή μας γεμίζουμε αυτοπεποίθηση. Κι η αυτοπεποίθηση είναι το καλύτερο καύσιμο για να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις της εβδομάδας που ξεκινάει!

04 Κάνουμε τη Δευτέρα μας να μοιάζει… σαββατοκύριακο! Ποιος μας απαγορεύει να κάνουμε τη Δευτέρα ό,τι θα κάναμε το σαββατοκύριακο για να το απολαύσουμε και να χαλαρώσουμε; Μπορεί να είναι ένα ραντεβού για περιποίηση προσώπου. Μπορεί να είναι ένας καφές με συναδέλφους ή  φίλους. Μπορεί να είναι ένα date night με τον/τη σύντροφό μας. Μπορεί να είναι ακόμη και μία ταινία στο σινεμά. Ό,τι κι αν επιλέξουμε, το κάνουμε και φροντίζουμε να το χαρούμε! Άλλωστε, θα είναι κι ένα ευχάριστο διάλειμμα ανανέωσης για την υπόλοιπη εβδομάδα!

Μήπως τελικά αν αγαπούσαμε λίγο παραπάνω τη Δευτέρα… οι μέρες μας (και κατά συνέπεια η ζωή μας) θα ήταν λίγο καλύτερη;

You may also like