Κριός, ο πύρινος πολεμιστής

Ο πιο όμορφος Μήνας της άνοιξης, ο Απρίλιος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος και το ζώδιο του Κριού έχει ανατείλει ήδη στο αστρολογικό στερέωμα. Ο δημοφιλής και φλογερός Κριός είναι σίγουρα γεννημένος «μπροστάρης». Ζώδιο της φωτιάς, θετικό, ενεργητικό, δυναμικό και πάνω απ’όλα παρορμητικό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι από τους κερασφόρους του ζωδιακού- το κεφάλι κάτω λοιπόν και… πάμε!

Με σύμμαχο και οδηγό τον κυρίαρχο πλανήτη Άρη (τον γνωστό ερωτύλο και πολεμοχαρή εραστή της Αφροδίτης), που σας χαρίζει άφθονη ενέργεια, ξεροκεφαλιά, θάρρος και θράσος μπορείτε να κινήσετε ακόμη και βουνά (τρόπον τινά), για να επιτύχετε τους στόχους σας. Η φήμη σας –εξάλλου- ως αποφασιστικά και δυναμικά άτομα προηγείται των πράξεων σας. Η αρχή των πραγμάτων είναι αυτό που σας παρακινεί και σας οδηγεί, όμως πολλές φορές δεν έχετε την υπομονή και το σθένος να περιμένετε να φτάσετε και στο τέλος της ιστορίας.

Ζω για να ηγούμαι
Η αποδοχή από τους άλλους είναι ένα από τα τρωτά σας σημεία. Η επιδοκιμασία που ζητάτε από τους γύρω σας δεν έχει καμιά σχέση με αυτή των υπόλοιπων ζωδίων. Ο Σκορπιός για παράδειγμα τη χρειάζεται διότι νιώθει ότι έτσι μπορεί να ελέγχει τους πάντες. Ο αγαπητός Λέων γιατί τρελαίνεται για προβολή, ο Ζυγός περιμένει να του πεις πόσο καλό γούστο έχει ως νάρκισσος που είναι, ο Καρκίνος πρέπει να ξέρει ότι το φαγάκι του είναι ποίημα γιατί μόνο έτσι βρίσκει κίνητρο για να ζει και να προσφέρει.
Εσείς όμως έχετε αληθινά ανάγκη από επιβεβαίωση, σαν ένα μικρό παιδί. Για να θρέψετε το ομολογουμένως υπερμέγεθες εγώ σας ίσως και να καλύψετε τις εσωτερικές σας ανασφάλειες (που δεν παραδέχεστε ότι έχετε), να νιώσετε αγαπητοί, αποδεκτοί και κυρίως πρώτοι απ’όλους!
Η πρωτιά σας θρέφει: ως δια μαγείας μεταμορφώνεστε σε μαχητή, προστάτη ακόμη και ήρωα, ενώ ο ενθουσιασμός σας, αποτελεί πολύ συχνά έμπνευση για τους άλλους. Μεγάλο όπλο σας σε κάθε νέο εγχείρημα ή συνεργασία; Το αστείρευτο χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός σας-σημάδι υψηλής ευφυΐας.

Ζήτα αυτό που θέλεις και να είσαι προετοιμασμένος να το αποκτήσεις.

Μάγια Αγγέλου (ποιήτρια), 4/4/1928

Ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εμπειρίες, θα γίνετε πολύ γρήγορα δημοφιλείς στους χώρους εργασίας. Σας ταιριάζουν όμως καλύτερα τα ελεύθερα επαγγέλματα και όχι το υπαλληλίκι, αφού είστε φιλόδοξοι και γεννημένοι ηγέτες. Όταν δεν εργάζεστε ή δεν έχετε κάνει το χόμπι σας επάγγελμα, θα βρείτε τη διάθεση και τη σωματική ρώμη να ασχοληθείτε με κάποιο σπορ. Η πυγμαχία, η πάλη, η ξιφασκία, ή οι αγώνες αυτοκίνητων-οτιδήποτε τρέφει και αναπτύσσει το ανταγωνιστικό σας πνεύμα.

Ανεξάρτητοι και ευπροσάρμοστοι, ποθείτε διακαώς την περιπέτεια και δεν διστάζετε να εμπλακείτε σε δύσκολες και περίεργες καταστάσεις.
Βασικό σας ελάττωμα; Το πάθημα σπανίως αποτελεί μάθημα για εσάς. Αντιμετωπίζετε ξανά και ξανά τα ίδια λάθη μέχρι να εξαντληθείτε συναισθηματικά και ψυχολογικά και μόνο τότε- ίσως- ησυχάσετε για ένα μικρό διάστημα μέχρι να ανακτήσετε ξανά τις δυνάμεις σας…και μετά, ξανά προς τη δόξα τραβάτε!
Ως φίλοι, είσαστε πολύτιμοι. Αρκεί να αποφασίσετε ότι ο άλλος «αξίζει» την προσοχή σας. Σε αντίθεση με τις ερωτικές σας σχέσεις, οι φιλικές είναι μακροχρόνιες. Δεν προσκολλάστε επάνω τους, παρά διατηρείτε μια αμοιβαία σχέση ελευθερίας και κατανόησης. Όταν θα καταστεί ανάγκη, θα είσαστε εκεί να προστατέψετε, να βοηθήσετε και να εμψυχώσετε τους φίλους σας.

Το πιο γοητευτικό ζώδιο
Οι πιο γοητευτικοί καλλιτέχνες είναι Κριοί: η Lady Gaga, ο Robert Downey Jr, ο συνθέτης Arturo Toscanini, ο συγγραφέας Emile Zola, ο αξέχαστος Marlon Brando, ο Alec Baldwin και ο απόλυτος Κριός (μονομάχος) Russell Crowe όλοι μοιράζονται το ίδιο παθιασμένο ζώδιο- ενώ η ιδανικότερη ενσάρκωση του Κριού βρίσκεται στον μοναδικό, και πολυπράγμονα homo universalis, τον Leonardo Da Vinci.

Ο έρωτας είναι το πιο μεγάλο σας πάθος
Οι έρωτές σας είναι και το αλατοπίπερο στη ζωή σας. Αν ήταν δυνατό, θα ήσασταν συνέχεια ερωτευμένοι… θα ζούσατε ξανά και ξανά το παιχνίδι της κατάκτησης, της αποπλάνησης, του πάθους. Η ζωή ένα ατελείωτο φλερτ για σας και είστε οι Καζανόβες του Ζωδιακού, μαζί με τους πιο υπόγειους Κριούς και τους γητευτές Ζυγούς και Λέοντες. Παθιασμένοι συναισθηματικά και σεξουαλικά, δεν ικανοποιήστε με ψίχουλα. Θέλετε το αντικείμενο του πόθου σας αποκλειστικά δικό σας. Ο έρωτας για ‘σάς είναι συνδεδεμένος αποκλειστικά με το σεξ. Εάν δεν σας ικανοποιεί σεξουαλικά μια σχέση… πηγαίνετε για άλλα, ψάχνοντας πάντα τον/την ιδανικό/η παρτενέρ.Εχθρός σας η ρουτίνα και η οικειότητα. Μεγαλώνοντας, οι σχέσεις σας βελτιώνονται σε μεγάλο βαθμό (με ένα – δυο διαζύγια στην πλάτη σας) εφόσον το σεξ μπαίνει πλέον σε δεύτερη μοίρα (δεν παίρνουμε όρκο ούτε και γι’ αυτό) κι εσείς απολαμβάνετε πλέον τη χαρά της συντροφικότητας.
Μπορεί τις τελευταίες βδομάδες λόγω ανάδρομου Ερμή να είχατε διάφορες αναποδιές και συγκρούσεις, ή ακόμη και επιστροφές από το παρελθόν που ήταν μεν χρήσιμες αλλά και σας ξεβόλεψαν κιόλας, αλλά αυτό περνάει τέλος του μήνα.

Την τελευταία χρονιά, ειδικά από τον Σεπτέμβριο του 2016, με το Δία στο απέναντί σας ζώδιο η ζωή σας βελτιώθηκε. Οι σχέσεις ήρθαν στο προσκήνιο, ενώ δεν αποκλείεται κάποιοι ή κάποιες από εσάς να αποφασίσατε επιτέλους να δεσμευτείτε και να κάνετε οικογένεια. Η εύνοια του γενναιόδωρου Δία κρατάει μέχρι και το φθινόπωρο του 2017, οπότε εκμεταλλευτείτε την. Είναι κατάλληλη εποχή για τολμηρά επαγγελματικά πλάνα, νέες συνεργασίες και γενικά για βήματα που σε άλλες φάσεις ζωής δεν θα μπορούσατε ή δεν θα τολμούσατε να κάνετε.

«Πάθος είναι η παθητικότητα του πνεύματος και η ενεργητικότητα του σώματος».

René Descartes  (Γάλλος φιλόσοφος), 31 Μαρτίου 1596 

You may also like