Λίνα Vs. Αντιγόνη: “Jay Gatsby εναντίον Tony Stark”

 
Είναι ωραίο ο άντρας να είναι ρομαντικός, αλλά μήπως πρέπει να είναι κι ολίγον… ρεμάλι;

Για να μπείτε στο κλίμα της “κόντρας”, καλό είναι σας εξηγήσουμε πώς προέκυψε …
Είδε, που λέτε, η Λίνα (Γριβογιάννη) έπειτα από καιρό αναμονής το «Great Gatsby». Κατ’ αρχήν, εύγε, κοπελάρα μου, εγώ ακόμη δεν αξιώθηκα να πάω. Έλα, όμως, που και πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα, είχαμε αρχίσει ήδη να συγκρίνουμε ποιος μαζεύει πιο πολλά points στις προτιμήσεις των γυναικών. Ένας άντρας στα πρότυπα του Jay Gatsby ή ένας… αλητάκος ωσάν τον Tony Stark;

Jay_Gatsby_1Γλυκό μου αγόρι, Jay… (από την Λίνα Γριβογιάννη)

Θα είμαι ξεκάθαρη και ειλικρινής από την αρχή, τα αγαπάω τα παλιόπαιδα. Ο Tony (Stark) είναι αυτό που λέμε κακό παιδί με το χιούμορ του και τον αέρα του, δεν του λείπει τίποτα, έχει και περίσσευμα μη σας πω. Είναι και από τα αγόρια που μπορούν να σε σώσουν από τους κακούς με τον αέρα σουπερ-ήρωα. Θα μου πείτε τι άλλο να χρειαστείς; Μάλλον τίποτα. Αλλά, έχω ένα κακό, είμαι πολύ ρομαντική και όσο και αν αγαπώ τα κακά αγόρια και ό,τι μπορούν να μας προσφέρουν, δεν μπορώ να πάψω να ονειρεύομαι και να ελπίζω για έναν άντρα σαν τον Jay (Gatsby).

Περίμενε να είναι μαζί με την αγαπημένη του για χρόνια, έκανε τα πάντα για εκείνη, και δεν είναι τόσο το τι έκανε που με κάνει να εντυπωσιάζομαι και τον λατρεύω, εκείνον και όλα τα αγόρια σαν αυτόν, όσο το βλέμμα τους όταν κοιτούν, εκείνη που αγαπάνε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από έναν άντρα που αγαπάει πραγματικά και ολοκληρωτικά μία γυναίκα και εκείνη το καταλαβαίνει και το ανταποδίδει στον ίδιο βαθμό (τα θέλω δίκαια τα πράγματα, σε κανέναν δεν αξίζει κάτι λιγότερο). Αν δείτε την ταινία θα καταλάβετε τι εννοώ, όταν ο Gatsby μπαίνει στο σπίτι του Nick και βλέπει την Daisy μετά από χρόνια.

Ο έρωτας όσο εντυπωσιακός και αν είναι, όταν έχει δράμα και αυτό δεν τον κάνει βαρετό, τόσο πιο όμορφος και λαμπερός είναι όταν υπάρχει ουσιαστικό πάθος και ο άντρας που είναι μαζί σου είναι μόνο δικός σου και βλέπει μόνο εσένα και κάνει τα πάντα για να είναι μαζί σου. Αλλά μάλλον είναι η ώρα να σας αφήσω στην αγαπημένη μου Αντιγόνη που της αρέσουν τα ζόρικα αγόρια και θέλει να σας κάνει να πιστέψτε ότι ένας άντρας τύπου «σέξι- κάθαρμα» είναι καλύτερος από το «ρομαντικό- όνειρο», όσο και να την αγαπάω δεν αλλάζω θέση! Ο ρομαντισμός ζει και είναι κάπου εκεί έξω έτοιμος να τον ζήσουμε!

Tony_Stark_1Στην υγειά του Tony! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Λινάκι, σ’αγαπώ, σ’εκτιμώ, σε λατρεύω και το ξέρεις, ΑΛΛΑ…!

Δε λέω, οι πιο πολλές γυναίκες λιώνουν στην ιδέα του super romantic άντρα, ο οποίος και στα λουλούδια θα τις «πνίξει», και την πόρτα του συνοδηγού θα τους κρατήσει για να μπούνε στο αμάξι, και κεριά θα έχει ανάψει στο σπίτι για να υποδεχθεί την καλή του για μία ξεχωριστή βραδιά. Υπάρχουν όμως και πολλές γυναίκες – τι είναι αυτή η στάμπα στον καθρέφτη; – που τους αρέσει το… ρίσκο σε μία σχέση. Άντρες με τις προδιαγραφές του Tony Stark.

Αφήνω στην άκρη το οικονομικό, μια που και ο Gatsby είναι εύπορος, αλλά και δεν είναι το θέμα μας, μια που τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία. Τι είναι, λοιπόν, ο Stark; Είναι εγωιστής, καυστικός, και τόσο γυναικάς που διόλου απίθανο να προκαλέσει τάσεις δολοφονίας στην όποια σύντροφό του. Κοινώς σε πρώτη φάση είναι ένας άντρας που από πάνω του κάλλιστα θα μπορούσε να έχει μία πινακίδα neon πάνω από το κεφάλι του με το «Keep Away» να αναβοσβήνει σαν τρελό.

Το σίγουρο είναι, όμως, πως ένας τέτοιος άντρας δε θα σε κάνει ποτέ να βαρεθείς. Είναι απρόβλεπτος και μπορεί να σου επιφυλάσσει την πιο ιδιαίτερη έκπληξη εκεί που δεν το περιμένεις. Ο καυστικός χαρακτήρας που προαναφέραμε είναι βασικό συστατικό του χιούμορ, το οποίο χιούμορ εν συνεχεία είναι απαραίτητο σε μία σχέση. Και μπορεί στην αρχή η όποια παραπάνω προσοχή δείχνει σε… «αντίζηλες» να είναι κάπως εκνευριστική, αλλά κι εκεί υπάρχει λύση. Πρώτο βήμα, κάνεις την πάπια. Τι εννοώ; Απαγορεύεται δια ροπάλου να σχολιάσεις κακεντρεχώς ή να φανερώσεις ενόχληση. Δε θα αντιμιλήσεις, ο άντρας δε μπορεί τη γκρίνια, fact. Αντίθετα θα σου πρότεινα να χαμογελάσεις και να συμφωνήσεις, ειδικά αν όντως η κοπέλα που είδε απέναντι είναι όντως ωραία. Μία χιουμοριστική απάντηση είναι μακράν προτιμότερη από ένα πικρόχολο σχόλιο. Δεύτερο βήμα, όσο κάνεις υπομονή, φροντίζεις να τον παρατηρείς. Όσο πιο παρατηρητική είσαι τόσο πιο εύκολο θα είναι για σένα να βρεις τα κουμπιά του. Κι αν βρεις τα κουμπιά του, πίστεψέ με, δε θα χρειαστεί να έχεις αγωνία για τίποτα! Εν ολίγοις, ξέρεις πως έχεις να δώσεις μία «μάχη» κι αν είσαι προσεκτική, οι πιθανότητες να την κερδίσεις είναι με το μέρος σου.
Το κακό, βλέπεις, με τους πολύ ρομαντικούς τύπους είναι πως με τη συμπεριφορά τους καταφέρνουν να σε εφησυχάσουν και δυστυχώς αν κι όταν – ω, μη γένοιτο – γίνει η στραβή, εκείνη θα έρθει σαν κεραυνός εν αιθρία. Σ’ το λέω ως παθούσα.

Πολλές ονειρεύονται τον πρίγκιπα με το άσπρο άλογο, άλλες πάλι έλκονται από έναν πιο μυστηριώδη χαρακτήρα. Ανεξάρτητα από την αντιπαράθεσή μας, νομίζω, Λίνα μου, θα συμφωνήσεις πως και στις δύο περιπτώσεις, δύο είναι τα όπλα μίας γυναίκας: Υπομονή, Χιούμορ κι ίσως κι ολίγον Θράσος!

You may also like