Μαγειρίτσα με κοτόπουλο και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ: (για 4 άτομα)

● 100 γραμμ. συκωτάκια κοτόπουλο
● 1 κοτόπουλο ολόκληρο
● 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες
● 2 καρότα
● 1 κουταλιά ελαιόλαδο
● 1 μαρούλι πλυμένο και ψιλοκομμένο
● 2 κούπες κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
● 1/2 κιλό σέσκουλα ψιλοκομμένα
● 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
● 2 αυγά
● Χυμός 2 λεμονιών
● Αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Πηγή: tlife.gr

Πηγή: tlife.gr

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το κοτόπουλο και τα αφήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό και σουρώνουμε. Το νερό το κρατάμε, γιατί θα είναι η βάση της σούπας.
Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και πετάμε τα κόκαλα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό από το κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το συκωτάκι, με εξαίρεση τον μισό άνηθο, το λεμόνι και τα αυγά. Αλτοπιπερώνουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
Βράζουμε το μείγμα για 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά, το λεμόνι και δύο κουταλιές από το υγρό της κατσαρόλας και τα χτυπάμε πολύ καλά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε κι άλλο υγρό από την κατσαρόλα.

Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα του αυγού ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Τaλκ

You may also like