Πάμε μια βόλτα μαζί στο Mare West;

Έχω μία αγάπη για τη θάλασσα… έναν σεβασμό στη δύναμή της και στην αύρα της. Όταν την αντικρίζεις στην άγρια ή στην ήρεμη πλευρά σου προκαλεί δέος κι αυτό το αισθάνεσαι και κατά τη διάρκεια της επίσκεψή σου στο marewest. Αν αναρωτιέστε γιατί ξεκινώ με αυτή την σκέψη είναι γιατί το πρώτο εμπορικό πάρκο στην περιοχή της Κορίνθου,  δίπλα στο Λέχαιο, είναι  πάνω στη θάλασσα.

Άνοιξε τις πόρτες του το Σεπτέμβριο 2015 κι υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες από τις γύρω περιοχές, αλλά και από την Αθήνα. Θα πω την «αμαρτία μου», εγώ το γνώρισα πέρσι το καλοκαίρι, καθώς είναι 10 λεπτά από το εξοχικό μου στο Ζευγολατιό, και με τον γιο μου ψάχναμε ευκαιρία για να το επισκεφτούμε. Είτε για να πάμε στο τεράστιο supermarket είτε για να δούμε τις προσφορές στο κατάστημα αθλητικών ειδών (της Nike) και να κάνουμε ψώνια στα εμπορικά μαγαζιά (στο H&M) είτε για να πάμε για φαγητό στο PortoAntico, είτε τα σαββατόβραδα του Αυγούστου για να παρακολουθήσουμε δωρεάν παιδική ταινία στο Open Air Cinema.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσόλη, οι εγκαταστάσεις είναι εντυπωσιακές, με μοντέρνο σχεδιασμό με ανοιχτούς χώρους που κινείσαι άνετα και με ασφάλεια… και με πολύ εύκολη πρόσβαση, καθώς είναι στα 3 λεπτά από την έξοδο της Αρχαίας Κορίνθου, της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών.

Φτάνοντας στο άνετο (δωρεάν) parking που χωράει εκατοντάδες αυτοκίνητα, αντικρίζεις το Super Market Σκλαβενίτης (από τα μεγαλύτερα που έχω δει) που οφείλω να ομολογήσω ότι διαθέτει άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό κι ευγενέστατο, καθώς οι υπάλληλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και να διευκολύνουν τις αγορές μας.

Αυτό θα έλεγα ότι είναι το βασικό χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπων που εργάζονται στο εμπορικό πάρκο κι είναι πάντα ένας λόγος για να το προτιμούμε για τις δουλειές μας! Με τον Παύλο σχεδόν πάντα θα κάνουμε μία βόλτα και στα υπόλοιπα μαγαζιά… λίγο να κοιτάξω για γυναικεία καλλυντικά, λίγο στα ρούχα, αξεσουάρ αλλά και είδη σπιτιού. (Για τους ενδιαφερόμενους έχει και πρακτορείο ΟΠΑΠ…)

Μετά τη θάλασσα συνηθίζαμε με τον μικρό να πηγαίνουμε για φαγητό στο Porto Antico και μετά για παγωτό στο Αλεξάνδρειο ή για ένα τσάι από τα Mikel και μετά να παίζει ασταμάτητα με άλλα παιδιά στην παιδική χαρά των δύο στρεμμάτων, ιδανική και για τις όχι τόσο κρύες μέρες του χειμώνα.

Το καλύτερο σας το κρατώ για το τέλος! Τα εστιατόρια έχουν θέα στη θάλασσα σε ένα παραλιακό μέτωπο 600 μέτρων: μοντέρνα παγκάκια που θυμίζουν βότσαλα, φυτά και λουλούδια που δίνουν απίστευτο χρώμα στο τοπίο, ξύλινα δάπεδα για απόλυτη ασφάλεια για τα παιδιά που τρέχουν ή κάνουν ποδήλατο/ πατίνι. Εκεί το καλοκαίρι –όπως σας έγραψα πιο πάνω- κάθε Σάββατο βράδυ είχε ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά όπως πχ παιδικές παραστάσεις ή καραγκιόζη και στη συνέχεια είχε κλασσικές ταινίες για τους μεγάλους. Κι όλα αυτά δωρεάν… να το πούμε κι αυτό!

Ήδη τον Μάρτιο ξεκίνησαν δραστηριότητες τα σαββατοκύριακα που μπορείτε να πάτε με τα ζουζούνια σας και να συνδυάσετε φαγητό, ψώνια και διασκέδαση…και φυσικά δεν θα παραλείψετε και μία βόλτα στην παραλία! Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα μέχρι τέλη Απριλίου.

Θα διαβάσετε κι εδώ τι μπορείτε να κάνετε μέσα στις διακοπές του Πάσχα που θα κλείσουν τα σχολεία. Αν έχετε χρόνο, αξίζει η εκδρομή μέχρι το MareWest… θα το χαρείτε γιατί θα «νιώσετε» την αύρα της θάλασσας μέσα σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον!
Ωράριο λειτουργίας:
Εμπορικά καταστήματα: Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-21:00 Σάββατο: 9:00-20:00
ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 21:00 Σάββατο: 8:00 – 20:00
Τα καταστήματα Αλεξάνδρειο, Porto Antico, ΟΠΑΠ, ΜΙΚΕΛ είναι ανοιχτά και τις Κυριακές από τις 10:00 το πρωί.

Photo credits: Mike Tsolis Photography

You may also like