Ποιοι είναι οι εχθροί του στήθους….

5 Things You must know about breast cancerΣύμβολο μητρότητας και ομορφιάς, το στήθος αποτελούσε και αποτελεί πάντα το πιο ευαίσθητο μέρος του γυναικείου σώματος.

Το μέγεθός του επηρεάζεται κυρίως από την κληρονομικότητα, αλλά έχει να κάνει και με την ηλικία και τη γενική κατάσταση της υγείας του οργανισμού.

Αποτελείται από αδενικά κύτταρα, λίπος, αιμοφόρα αγγεία, λεμφαγγεία και νεύρα. Περιβάλλεται από δέρμα και στηρίζεται πάνω στους μυς που καλύπτουν τη θωρακική κοιλότητα.

Ως αδένας (μαστικός) έχει μια λειτουργία η οποία επηρεάζεται από ορμόνες που σχετίζονται με τα έμμηνα, την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Οι «εχθροί» του

Η φθορά του χρόνου, οι επιπτώσεις της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, καθώς και το ίδιο του το βάρος είναι οι βασικοί του εχθροί. Όμως, λόγω της θέσης του, της κατασκευής του και της βαρύτητας, το γυναικείο στήθος ταλαιπωρείται επίσης πολύ τόσο από τις κινήσεις των χεριών όσο και από κάθε άλλη κίνηση του σώματος.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να αντιμετωπίσετε τόσο πολλούς και σημαντικούς εχθρούς; Με ένα και μοναδικό «όπλο», εξαιρώντας την πλαστική χειρουργική: την τακτική φροντίδα από τα νεανικά σας ήδη χρόνια.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ…

Breast-Actives-Canada-Wire-Width-And-Cup-Shape-Affect-Your-Bra-Fit1*Στηθόδεσμος

Η επιλογή του κατάλληλου στηθόδεσμου είναι πρωταρχική, καθώς το στήθος είναι καθημερινά εκτεθειμένο στη βαρύτητα, με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπές στη χαλάρωση. Σε τι χρησιμεύει ο σωστός στηθόδεσμος; Βοηθάει το στήθος να διατηρείται στη θέση του και να μην επηρεάζεται από τις συνεχείς κινήσεις του σώματος.

Όσο πιο μεγάλο είναι το στήθος, τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι η στήριξη από το στηθόδεσμο και μάλιστα από κάτω και όχι από τις τιράντες.

Σωστό μέγεθος είναι εκείνο που επιτρέπει στο στηθόδεσμο να αγκαλιάζει όλο το μαστό χωρίς να τον πιέζει και να τον σφίγγει εμποδίζοντας έτσι την κυκλοφορία στα αιμοφόρα αγγεία και στα λεμφαγγεία.

Με τις αυξομειώσεις του στήθους πρέπει να αλλάζει και ο στηθόδεσμος.

Το δέρμα του στήθους δεν θα πρέπει να ερεθίζεται από το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένος ο στηθόδεσμος.

*Γυμναστική

Ο δεύτερος τρόπος για να παραμένει το στήθος σας όμορφο και νεανικό. Ποια είναι η βασική συμβολή της; Με αυτή δυναμώνουν οι μύες του θώρακα κι έτσι το στήθος διατηρείται στητό.

Ιδανικές ασκήσεις για το στήθος είναι οι κάμψεις (push ups) και οι εκτάσεις από ύπτια θέση με μικρά βαράκια. Επίσης, καλό κάνουν και οι ασκήσεις που δυναμώνουν την πλάτη, γιατί έτσι βοηθιέστε να κρατάτε το σώμα σας σε σωστή στάση και να μην καμπουριάζετε.

0646d25d9f91b931921ee9156806e927*Διατροφή

Ένας σημαντικός επιβαρυντικός παράγοντας που αφορά στη χαλάρωση και την πτώση του στήθους είναι οι συνεχείς και απότομες αυξομειώσεις του βάρους του σώματος από τις εξοντωτικές δίαιτες. Κι αυτό γιατί αυτές επιδρούν αρνητικά στην ελαστικότητα του δέρματος των μαστών, με συνέπεια να χαλαρώνει.

Προσπαθήστε να χάνετε τα περιττά κιλά σας αργά και σταθερά – κατά μέσο όρο 1 κιλό την εβδομάδα. Επίσης, φροντίστε η δίαιτά σας να περιλαμβάνει όλα εκείνα τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες που χρειάζεστε για είστε υγιείς.

Επιπλέον…..

– Μη χρησιμοποιείτε ποτέ καυτό νερό στο στήθος σας, γιατί έτσι χαλαρώνουν οι ιστοί που το περιβάλλουν.

– Καταλληλότερο για το ντους είναι το κρύο νερό.

– Αν δεν αντέχετε το κρύο νερό, κάντε εναλλακτικά τοπικό μασάζ στην περιοχή του στήθους σας με ένα σφουγγάρι με κρύο νερό.

– Εάν μπορείτε, κάντε κατά διαστήματα υδροθεραπεία σε κάποιο ινστιτούτο ομορφιάς.

– Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείτε καθημερινά μια κρέμα σύσφιγξης και ελαστικότητας της επιδερμίδας στην περιοχή του στήθους.

Πηγή: belife.gr

You may also like