Πρόταση για dvd: When Harry Met Sally…

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή και Ευλογημένη Χρονιά! Ελπίζω ο νέος χρόνος να σας βρήκε χαρούμενους και μαζί με πρόσωπα που αγαπάτε, αλλά και να συνεχίσει να είναι έτσι όλο το 2018!

Η Πρωτοχρονιά ανέκαθεν ήταν η μέρα που σηματοδοτεί τα νέα ξεκινήματα. Ξέρετε τι την κάνει, όμως, ακόμη πιο μαγική; Όταν αυτά τα νέα ξεκινήματα είναι… αναπάντεχα!

Ο Harry (Billy Crystal) γνωρίζει τη Sally (Meg Ryan) μέσω της κοπέλας του, καθώς θα κάνουν μαζί τη διαδρομή από το Σικάγο στη Νέα Υόρκη. Στη διαδρομή συμπεραίνουν πως έχουν παρασάγγας διαφορετικές απόψεις για τις σχέσεις αντρών και γυναικών (συγκεκριμένα αν μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας) με αποτέλεσμα πραγματικά να ανέχονται απλά ο ένας τον άλλον στη διάρκεια του ταξιδιού. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει κι όταν συναντιούνται πέντε χρόνια μετά στην ίδια πτήση όπου επιβεβαιώνονται για όσα πίστευαν όταν πρωτογνωρίστηκαν. Πέντε (ακόμη) χρόνια μετά, όμως, συναντιούνται και πάλι, χωρισμένοι από τα ταίρια τους και ξεκινά μεταξύ τους μία φιλία που σίγουρα δεν πίστευαν πως θα μπορούσε ποτέ να γεννηθεί. Κι η ερώτηση… του ενός εκατομμυρίου είναι: πόσο σίγουροι είναι πως αυτό που νιώθουν ο ένας για τον άλλον είναι απλή φιλία κι όχι κάτι άλλο; Όπως, δεν ξέρω… L-O-V-E ;

Η ταινία “Όταν ο Harry Γνώρισε Τη Sally” είναι το αποτέλεσμα μίας από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες που εμπνεύστηκε η Nora Ephron (“You’ve Got Mail”, 1998 και “Julie & Julia, 2009). Η σκηνοθεσία είναι του Rob Reiner (“Stand By Me, 1986).

Πρόκειται για μία από τις ταινίες που τιμά την κατηγορία “romantic comedy”, την οποία μπορεί άνετα να την παρακολουθήσουν και… τα αγόρια, κι ας μας πειράζουν συνέχεια επειδή μας αρέσουν αυτές οι παραγωγές! Κι αυτό γιατί οι χαρακτήρες της Ephron είναι ρεαλιστικοί και τους προβληματίζουν απορίες που όλοι μας είχαμε (ή κι εξακολουθούμε να έχουμε) αναφορικά με τις σχέσεις των δύο φύλων κι ο Rob Reiner δρομολόγησε την εξέλιξη της σχέσης των δύο ηρώων μας με έναν τρόπο σαγηνευτικό και συνάμα διασκεδαστικό. Οι σπιρτόζικες ατάκες που έβαλε η Ephron στο στόμα του Harry και της Sally παίρνουν ζωή με μία απολαυστική ροή καταστάσεων, με τη σκηνή στο εστιατόριο να είναι ίσως από τις πιο αξιομνημόνευτες στην ιστορία της ρομαντικής κομεντί!

Γιατί το “When Harry Met Sally” είναι μία ταινία που ταιριάζει στη σημερινή μέρα;

Γιατί όσο κι αν διαφαίνεται η έκβαση της ιστορίας του Harry και της Sally, το μαγικό είναι πως αυτή κορυφώνεται με το “Καλή Χρονιά”. Και οι δύο χαρακτήρες θέλουν κάτι το νέο και το μοναδικό στη ζωή τους. Τι καλύτερο, λοιπόν, να τους το χαρίσει ο νέος χρόνος;

Φυσικά οι Billy Crystal και Meg Ryan άξια θεωρούνται ως ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια ρομαντικών κομεντί, καθώς αντιλαμβάνονται πλήρως τις περσόνες που υποδύονται, ίσως και να κατανοούν πως αυτές σκέφτονται και με αξιολάτρευτη ευκολία εξωτερικεύουν όλες τους τις ανησυχίες κι όλα τους τα όνειρα!

Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι (και πάλι) Καλή Χρονιά, καλή διασκέδαση και να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ… πράγμα που σας το εγγυώμαι!

Πρωταγωνιστούν: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher, Bruno Kirby, Steven Ford, Lisa Jane Persky κ.α.

You may also like