Πρόταση για dvd: Runaway Jury

Καλησπέρα, καλησπέρα, φίλες και φίλοι του The K-Magazine! Ελπίζω να σας βρίσκω σε καλή διάθεση και να χαλαρώνετε από ένα όμορφα γεμάτο σαββατοκύριακο! Αν ψάχνετε για ταινία για να ολοκληρώσει αυτό το relaxing mood, το δικαστικό thriller “Runaway Jury” είναι η ιδανική επιλογή γι’ απόψε!

Η πολύκροτη δίκη της χήρας ενός χρηματιστή εναντίον μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες οπλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι για όλους η δίκη του αιώνα. Συγκεκριμένα η Celeste Wood (Joanna Going) είναι πεπεισμένη πως η Vicksburg Firearms είναι υπεύθυνη που ένας οπλισμένος άντρας εισέβαλε στην εταιρεία που δούλευε ο σύζυγός της και σκότωσε αυτόν κι άλλους δέκα εργαζόμενους. Ο Nick Easter (John Cusack) επιλέγεται ως ένορκος. Στην αρχή μοιάζει αρκετά απρόθυμος να φέρει εις πέρας αυτό το καθήκον, αλλά στην πραγματικότητα… κυνηγούσε μία από τις δώδεκα θέσεις. Αυτός κι η μυστηριώδης Marlee (Rachel Weisz). Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να επηρεάσουν την ετυμηγορία της δίκης πλησιάζοντας τόσο τον δικηγόρο Wendell Rohr (Dustin Hoffman) που αντιπροσωπεύει τη Celeste Wood όσο και τον σύμβουλο ενόρκων Rankin Finch (Gene Hackman), ο οποίος εργάζεται για την υπεράσπιση της Vicksburg Firearms. Για την ακρίβεια, υποστηρίζουν πως μπορούν να τους εξασφαλίσουν την ετυμηγορία που θέλουν έναντι ενός αξιοσέβαστου ποσού. Η δικαιοσύνη, όμως, είναι τυφλή…. ή μήπως όχι και τόσο τυφλή;
Η ταινία “Runaway Jury” είναι η διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του John Grisham. Τις απαραίτητες μετατροπές του σεναρίου υπογράφουν οι Brian Koppelman, David Levien, Rick Cleveland και Matthew Chapman. Η σκηνοθεσία είναι του Gary Fleder (“Kiss The Girls”, 2001).

Αν είστε fans της κατηγορίας των δικαστικών δραμάτων και thrillers, τότε θα λατρέψετε το “Runaway Jury”. Κυρίως επειδή είναι ικανό να σε μπερδέψει σχετικά με τα κίνητρα του Nick και της Marlee. Είναι το εύκολο κέρδος; Θέλουν με τη δράση τους να περάσουν κάποιο μήνυμα σχετικά με την αντικειμενικότητα της δίκης – ή ακόμη και το αν αυτή υφίσταται; Έχουν μία πιο πολύπλοκη ατζέντα; Αυτά τα ερωτήματα είναι μερικά από αυτά που κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον το θεατή ενόσω η δίκη εξελίσσεται. Αυτά κι η γρήγορη ροή των γεγονότων, με το καθένα να είναι καθοριστικό, κάνοντας το κουβάρι να ξετυλίγει μεν, αλλά να δημιουργεί μία αίσθηση αγωνίας. Πράγμα που, σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, εδραιώνεται το ερώτημα που προανέφερα: μήπως η δικαιοσύνη τελικά δεν είναι τόσο τυφλή όσο λέει η ρήση;


Για το τελικό αποτέλεσμα ο Fleder διάλεξε ένα εξαιρετικό cast για τους χαρακτήρες του. Ξεκινάμε από τους Hoffman και Hackman, οι οποίοι μοιάζουν σαν μία σύγχρονη απεικόνιση της βιβλικής ιστορίας του Δαβίδ και του Γολιάθ, με τη μάχη να λαμβάνει χώρα στη δικαστική αίθουσα. Όσο για το αινιγματικό δίδυμο των Nick και Marlee, θεωρώ πως το “Runaway Jury” είναι μία από τις καλύτερες στιγμές του John Cusack, ενώ η Rachel Weisz απέκτησε ένα μεγαλύτερο κύρος ως ηθοποιός σε σύγκριση με τη… “Μούμια” (ew, girl!)!
Με λίγα λόγια; Σας εύχομαι καλή διασκέδαση κι εύχομαι να απολαύσετε την ταινία όσο κι εγώ, καθώς πάντα τη βλέπω ξανά και ξανά με την ίδια ευχαρίστηση!

Πρωταγωνιστούν: John Cusack, Rachel Weisz, Dustin Hoffman, Gene Hackman, Bruce McGill, Jeremy Piven, Gerry Bamman, Joanna Going κ.α.

You may also like