Πρόταση για dvd :The Amazing Spider Man

The_amazing_Spider_Man_5Όταν ο Πήτερ Πάρκερ (Andrew Garfield), ένας χαμηλών τόνων έφηβος (ή κατά κάποιος, ένα «σπασικλάκι») ανακαλύψει στην αποθήκη έναν χαρτοφύλακα με παλιά έγγραφα του πατέρα του, θα αποφασίσει να μάθει τους λόγους για τον οποίο αυτός κι η μητέρα του εξαφανίστηκαν. Ο δρόμος του θα τον οδηγήσει στον πρώην συνεργάτη του πατέρα του Curt Connors (Rhys Ifans) και στις επιστημονικές του έρευνες βασισμένες στις μεταλλάξεις DNA. Κάπου εκεί είναι που θα τον τσιμπήσει μία μεταλλαγμένη αράχνη και θα αποκτήσει από τη μία στιγμή στην άλλη υπερφυσικές δυνάμεις και… τη διαίσθηση της αράχνης. Μαζί με τη δύναμη, όμως, έρχεται κι η υπευθυνότητα – θα θυμάστε την ατάκα από μία προηγούμενη ταινία Spider Man, έτσι; – κι ο Πήτερ καλείται να φανεί αντάξιος αυτής της δύναμης.

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πώς ο nerd Πήτερ Πάρκερ έγινε ο Spider Man. Τσίμπημα μεταλλασμένης αράχνης, υπερφυσικές ικανότητες κ.ο.κ. Σ’ αυτήν την ταινία του Mark Webb όμως μας παρουσιάζεται μία άλλη ροή των γεγονότων σε σύγκριση με εκείνη του Sam Raimi, χωρίς όμως να γίνεται παράλειψη των βασικών συστατικών της υπόθεσης. Σίγουρα κάνει εντύπωση όταν από την πρώτη ταινία είχαμε μία άλλη ιδέα της όλης μεταμόρφωσης του Πήτερ Πάρκερ, το ευχάριστο, όμως, είναι πως δεν ξενίζει. Ίσως του δίνει και μία πιο ανθρώπινη πλευρά, αν σκεφτείς πως όλη η ιστορία ξεκινάει με την αναζήτηση του Πήτερ σχετικά με τους γονείς του. Αποτέλεσμα μία ταινία με δράση και σασπένς που σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις προηγούμενες ταινίες του Spider Man. Στα συν της ταινίας είναι και τα δυνατά visual effects.

The_amazing_Spider_Man_4Ομολογώ πως όταν πρωτοείδα πως μας συστήνεται ένας άλλος ηθοποιός για το ρόλο του Spider Man είχα τους ενδοιασμούς μου. Ο νεαρός Andrew Garfield όμως όχι μόνο με διέψευσε, αλλά με εντυπωσίασε κιόλας. Γλυκύτατη η Emma Stone στο ρόλο του αντικειμένου του πόθου του Πήτερ Πάρκερ – δεν είναι η Μαίρη Τζέιν, αλλά δε λέω τίποτα παραπάνω! – , καμία σχέση με την – κακά τα ψέμματα – άχρωμη κι άοσμη Kirsten Dunst των προηγούμενων ταινιών. Επίσης πολύ καλές οι επιλογές του Martin Sheen και Sally Field στους ρόλους των θείων του Πήτερ, Μπεν και Μέυ και φυσικά ο Ουαλός Rhys Ifans στο ρόλο του κακού της υπόθεσης είναι από τους καλύτερους… κακούς σε ταινία comic heroes!

Κλείνω με την προσδοκία μου να σας εξάψω την περιέργεια σχετικά με την cameo εμφάνιση του Stan Lee – «μπαμπά» του Spider Man, βεβαίως, βεβαίως! – η οποία είναι άκρως χιουμοριστική και φυσικά μην ξεχάσετε να προχωρήσετε λίγο το DVD για να δείτε την Post credits scene που γεννά ερωτηματικά!

Πρωταγωνιστούν: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Dennis Leary, Martin Sheen, Sally Field κ.α.

You may also like