Στο αεροπλάνο με το κατοικίδιο… , από το Maryhop.gr

10f7ce97cb44c3b7862d36fc5e583fb2Η Μαίρη ή αλλιώς maryhop.gr  έχει φτιάξει ένα υπέροχο ταξιδιωτικό blog, το οποίο θα σας παρουσιάσουμε σε λίγες μέρες…

“Δανειζόμαστε” σήμερα ένα από τα άρθρα της το οποίο αφορά τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων που πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο μέσα στο καλοκαίρι. Σε αυτό απαντά σε όλες τις πιθανές απορίες που μπορεί να έχετε….

Ξεκινάμε λοιπόν….

“Πολλοί ανησυχείτε για τη μεταφορά του στο χώρο των αποσκευών και κάποιοι θα θέλατε να γνωρίζετε σε ποιές περιπτώσεις μπορείτε να το έχετε μαζί σας στην καμπίνα του αεροπλάνου. Σας έχω τις απαντήσεις!

Οι παρακάτω 12 απαντήσεις λοιπόν, έχουν δοθεί σύμφωνα με την πολιτική των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών, εσωτερικού και εξωτερικού.

1.Έχω ένα μικρό σκυλάκι. Μπορώ να το πάρω στην καμπίνα μαζί μου;

Ναι, εφόσον όμως μεταφέρεται σε ειδικό κλουβί, το οποίο θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις (διαφέρουν ανά εταιρεία) και να μην ξεπερνά σε βάρος τα 8 κιλά, μαζί με το κλουβί φυσικά.

2.Θα πρέπει να έχω μαζί μου κάποια έγγραφα;

Ναι. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά του αποτελεί η επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του στο check-in καθώς και να έχει τοποθετηθεί το απαραίτητο ηλεκτρονικόmicro-chip/ ταυτότητα. Για ταξίδια εξωτερικού απαιτείται διαβατήριο κατοικιδίων (αυτό εκδίδεται από κτηνίατρο ή εγκεκριμένο εκτροφέα ζώων και αποτελεί επίσημο έγγραφο).

637bee40b9e88be45eac9d2a406208c93.Θα πρέπει να κάνει συγκεκριμένα εμβόλια;
Ναι, θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο κατά της λύσσας. Αν το εμβόλιο αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο κατοικίδιο σας, να ξέρετε ότι θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την ημέρα του ταξιδιού.

4.Η σκυλίτσα/ γατούλα μου είναι έγκυος. Υπάρχει πρόβλημα;
Ναι, δυστυχώς δε μπορεί να ταξιδέψει σε αυτήν την περίπτωση.

5.Μήπως να το ναρκώσω καλύτερα, για να είμαι και ήσυχος;
Όχι, το κατοικίδιό σας δε θα πρέπει να είναι ναρκωμένο.

6.Έχω δύο γάτες. Μπορώ να τις βάλω μαζί στο ίδιο κλουβί;
Ναι, αρκεί να μην ξεπερνούν σε βάρος (μαζί με το κλουβί) τα 14 κιλά και να είναι εξοικειωμένες μεταξύ τους.

7. Χρεώνομαι παραπάνω για το κλουβί ή μπορεί να υπολογιστεί ως χειραποσκευή;
Υπάρχει επιπλέον χρέωση για τη μεταφορά  του κατοικίδιου σας, η οποία διαφέρει ανά εταιρεία αλλά και είδος ταξιδιού (εσωτερικού ή εξωτερικού). Το κλουβί δεν υπολογίζεται ως χειραποσκευή.

8.Τι άλλο θα πρέπει να προσέξω;
Το κατοικίδιο πρέπει να είναι καθαρό (υπόκειται σε έλεγχο προκειμένου να γίνει αποδεκτό στην καμπίνα), άοσμο, ήσυχο και σε καμία περίπτωση να μην προκαλεί ενόχληση στους άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια της πτήσης. Κάποιες εταιρείες απαιτούν να φοράει φίμωτρο.

9.Μπορώ να ενημερώσω την εταιρεία την ημέρα του ταξιδιού;
Όχι, θα πρέπει να ενημερώσετε την εταιρεία τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση. Κάποιες εταιρείες βέβαια αρκούνται στο 24ωρο.

10.Ο γιος μου έχει ένα κουνελάκι. Μπορώ να το πάρω μαζί μου στην καμπίνα;
Δυστυχώς όχι. Στην καμπίνα επιτρέπονται μόνο σκύλοι, γάτες και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις και κουνάβια (ναι, καλά διαβάσατε -κάποιες εταιρείες επιτρέπουν και κουνάβια). Όλα τα υπόλοιπα ζώα θα πρέπει να ταξιδέψουν στον χώρο αποσκευών.

pet travel11.Υπάρχει περίπτωση να μην επιβιώσει το σκυλάκι μου στο χώρο αποσκευών;
Ο χώρος αποσκευών είναι συμπιεσμένος, έχει επαρκές οξυγόνο και η θερμοκρασία- ως επί το πλείστον- είναι κατάλληλη για μεταφορά ζώων. Καλό θα ήταν παρόλα αυτά να συμβουλευτείτε κάποιον κτηνίατρο, καθώς υπάρχουν ράτσες σκύλων που μπορεί να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα. Φροντίστε φυσικά να έχει νερό και τροφή, ειδικά στα μακρινά ταξίδια.

12.Τι γίνεται με τους σκύλους – οδηγούς;
Καμία αεροπορική εταιρεία δε χρεώνει επιπλέον τη μεταφορά του σκύλου – οδηγού. Ενημερώστε απλά έγκαιρα την αεροπορική σας εταιρεία.

Σημαντική σημείωση:

Να ελέγχετε πάντα την πολιτική της αεροπορικής σας εταιρείας και να επικοινωνείτε μαζί τους για τυχόν απορίες. Η Ολυμπιακή Αεροπορία για παράδειγμα, δε δέχεται πλέον κατοικίδια στο χώρο αποσκευών και η Aegean Airlines δέχεται μόνο στα αεροσκάφη της τύπου Αirbus 319 και 320/ 321. Επίσης, για ταξίδια προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είστε ιδiαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχουν πολλοί περιορισμοί και αυστηροί έλεγχοι.”

Πηγή: Maryhop

You may also like