Το πιο συγκλονιστικό βίντεο για τον σχολικό εκφοβισμό…

bullying1Τι θα γινόταν αν υπήρχε σχολικός εκφοβισμός ή bullying στο χώρο εργασίας;

Αυτό το ερώτημα θέτει το πρόσφατο anti-bullying video που κυκλοφόρησε στη Γαλλία… κι ίσως είναι από τα πιο δυνατά σχετικά με το θέμα. Γραμμένο και σκηνοθετημένο απο τον Vincent Lobelle των Les Télécréateurs, το βίντεο είναι για την προώθηση ενός ντοκιμαντέρ σχετικά τον σχολικό εκφοβισμό που μετέδωσε το κανάλι.

Όπως αναφέρεται στο Madmoizelle, το video αποσκοπεί στο να ενημερωθεί ο κόσμος με το “πρόβλημα” που υπάρχει στα σχολεία, μεταφέροντας το στον κόσμο των ενηλίκων.

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση. Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, σεξουαλικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

Ισως το έχετε ακούσει ως bullying…
Το παρακατω βίντεο δείχνει πως θα ήταν αυτός ο εκφοβισμός αν συνέβαινε στο χώρο εργασίας των ενηλικων….

Το κείμενο στο τέλος μεταφράζεται (στο περίπου): “Μια μέρα στη δουλειά δεν μοιάζει με αυτό , τι γίνεται με μια μέρα στο σχολείο;”

You may also like