Σύμπαν …συγκεντρώσου, από τη Νάντια Σανταμούρη

11304309_763505403757570_624586365_nΚαι καθόμαστε κάτω από τα άστρα και ζητάμε από το σύμπαν ότι μας έρθει στο κεφάλι… από έρωτες μέχρι και αυτό το οποίο κάνει να …γυρίσει τον τροχό ….
Περιμένουμε να μας στείλει από δικαίωση και ευτυχία μέχρι και καλό καιρό για το Σαββατοκύριακο που θα πάμε διακοπές!

Ποιο είναι τελικά αυτό το σύμπαν που δεν τολμάει ούτε ένα αστέρι να κουνήσει από την θέση του και εμείς… σπεύδουμε να ευχηθούμε;

Τι ακριβώς ευχόμαστε αν δεν πιστεύουμε κιόλας σε αυτό;
Και τι ακριβώς ζητάμε από κάτι που θεωρούμε ότι είναι διαφορετικό από εμάς τους ίδιους;

Αν κλείστε τα μάτια σας και παρατηρήσετε την ησυχία και το μεγαλείο που υπάρχει στο άπειρο του εσωτερικού σας κόσμου, θα δείτε πως το σύμπαν είναι μέσα σας.
Είμαστε μέρος του.

Είμαστε κομμάτι από όλο αυτό που λέγεται άπειρο, παλμός της ζωής, ενέργεια και δύναμη που διαπερνά κάθε κύτταρο της ζωής μας και της κάθε στιγμής!
Κάθετι έχει το δικό του κέντρο.
Αυτό είναι η θεϊκή τοποθέτηση ενός ρόλου που υπάρχει στα πάντα για να έχουν δράση.

Ζούμε κυνηγώντας σκέψεις…. σκύβουμε για να χωρέσουμε κάτω από την σκιά τους…. και νιώθουμε αδύναμοι ζητώντας έλεος από το σύμπαν!
Η αληθινή ελευθερία όμως…. βρίσκεται πολύ πέρα από οτιδήποτε σε κάνει να σκύβεις.
Από οτιδήποτε θέτει όρια στην ψυχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Yoga στην παραλία, από τη Νάντια Σανταμούρη

11418504_763505343757576_1049350229_nΚι εδώ έρχεται η Yoga!
Η φιλοσοφία που θυμίζει στον άνθρωπο πως η μικρή εικόνα που έχει για τα πάντα και ορίζεται από τον χρόνο και τα όρια (η συνειδητή του υπόσταση),δεν είναι η πραγματική του εικόνα…. και δεν είναι η εικόνα που θα του ανοίξει την πόρτα της δύναμης του και θα φωτίσει την γνώση που βρίσκεται μέσα του.

Είμαστε μια μινιατούρα του σύμπαντος.
Ενα μικρό σύμπαν που συμπληρώνει αυτό το απόλυτο και άπειρο.

Μέσα από τις τεχνικές της Yoga το επίπεδο του συνειδητού επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό,που ο χώρος της ανώτερης αντίληψης φτάνει στην υπέρτατη εξέλιξή της.
Μια από τις βασικές αρχές της, είναι να εκπαιδεύσουμε με τέτοιον τρόπο τους εαυτούς μας, έτσι ώστε να πιστέψουμε στις δυνάμεις που έχουμε και είναι ίδιες με αυτές που έχει το σύμπαν…. αφού είμαστε μέρος του.

Εκτελώντας τις ασκήσεις διαλογισμού και τις σωματικές ασκήσειςσυντονίζουμετηνμικρήεικόνα που έχουμε για όλα,με την μεγαλύτερη εικόνα που μας δηλώνει τις δυνατότητες μας.
Επιτυγχάνεται η ένωση της γήινης κατάστασης με τον πνευματικό μας και άυλο κόσμο.
Κι αυτή η ένωση είναι και η απόλυτη ελευθερία…
Ελευθερία και αποδέσμευση από οποιαδήποτε προσμονή και αναμονή.

Αυτό που περιμένουμε να μας φέρει το σύμπαν το έχουμε ήδη μέσα μας.
Και η Yoga μας προσφέρει τα κλειδιά για να μπορέσουμε να το εξερευνήσουμε.

Η αυτοσυγκέντρωση και η επιθυμία για προσωπική ανάπτυξη σε οποιαδήποτε κατάσταση της ζωή μας καθώς και στην σωματική άσκηση της Yoga, είναι πολύτιμα συστατικά.
Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις άπειρες δυνατότητές μας.

Και το σύμπαν τότε … θα μας ακούσει.
Γιατί έτσι κι αλλιώς τις επιθυμίες μας τις ακούμε πρώτα εμείς οι ίδιοι.
Απλώς έχουμε μάθει να περιμένουμε στα θαύματα… και η Yoga έρχεται να μας θυμίσει πως …θαύμα είναι η ύπαρξή μας μέσα σε όλο αυτό το υπέροχο… σύμπαν.

 

11414503_763491327092311_247868976_nΑν ένα αστέρι απόψε το βράδυ κάνει τον κύκλο του και περάσει μπροστά από τα μάτια σας…. μην ευχηθείτε… μην ζητήστε…
Ζήστε την στιγμή αυτή όσο πιο έντονα γίνεται… στείλτε αγάπη παντού και αφήστε ένα τεράστιο ευχαριστώ να ταξιδέψει μαζί του!

ΝΑΝΤΙΑ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗ- HATHA YOGA INSTRUCTOR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Εξετάσεις & καθιστική ζωή: Η Νάντια Σανταμούρη δίνει τις καλύτερες συμβουλές για την αντιμετώπισή τους…

You may also like