Τα καλύτερα concealer της αγοράς…

και πώς να τα εφαρμόσετε…

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για το πιο συνηθισμένο περιεχόμενο μέσα στο νεσεσέρ μας, το concealer είναι πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε. Και τα περιθώρια για να επιλεγεί λάθος, είναι πολλά. Πάρτε για παράδειγμα την επιλογή της σωστής απόχρωσης. Ένα concealer που να αντιστοιχεί στην δικιά μας επιδερμίδα, δεν υπάρχει. Στο παιχνίδι όμως, έρχονται να προστεθούν και άλλοι παράγοντες, όπως η υφή, η φωτεινότητα αλλά και η διαδικασία εφαρμογής του.

 

1. Το concealer λειτουργεί καλύτερα, σε μια ενυδατωμένη περιοχή κάτω από τα μάτια. Φροντίστε να εφαρμόζετε τακτικά την κρέμα ματιών σας, πριν από κάποια σημαντική ημέρα, έτσι ώστε να βοηθήσετε στην εξομάλυνση της υφής και των λεπτών γραμμών. Το Soft Matte Concealer της Nars, έχει μια ιδιαίτερη σύνθεση που αποτρέπει την δημιουργία των λεπτών γραμμών κάτω από το μάτι. Βγαίνει επίσης σε κάποιες θερμές αποχρώσεις, πράγμα που σημαίνει πως ταιριάζει πολύ στα μεσογειακά δέρματα όπως των Ελληνίδων. Μας αρέσει να το εφαρμόζουμε απευθείας με το δάχτυλο αφού πρώτα το έχουμε θερμάνει ελαφρώς στο πίσω μέρος του χεριού μας. Το αγαπάμε γιατί είναι καλυπτικό ενώ ταυτόχρονα εξαιρετικά απαλό και ελαφρύ, αφήνοντας μια νεανική επιδερμίδα.

2. Εάν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, δεν μπορούμε να σκεφτούμε ιδανικότερο προϊόν από το Secret Camouflage της Laura Mercier, και αυτό επειδή έχει την τέλεια ισορροπία ροζ και χρυσού τόνου. Είναι μια πιο ξηρή φόρμουλα, αλλά συνδυάζεται εξίσου καλά και με τα makeup που έχουν ως βάση τα έλαια αλλά και το νερό. Απλώστε το απευθείας από τη συσκευασία του με ένα επίπεδο πινέλο για concealer. Η καλύτερη συμβουλή μας είναι να αναμειγνύετε και τα δύο προϊόντα (το concealer και το makeup)για ένα πολύ φυσικό και ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα.

3. Όταν πρόκειται να κάνουμε ένα μακιγιάζ που θα περάσει τα πάνδεινα αλλά παρ’όλα αυτά θέλουμε να παραμείνει αναλλοίωτο, τότε η επιλογή είναι μία. Το Double Wear Concealer της Estée Lauder. Υπόσχεται να παραμείνει στη θέση του για 15 ώρες και μας αρέσει πολύ ο ελαφρύς τύπος κρέμας που περιέχει η σύνθεσή του και συνδυάζεται άψογα με το δέρμα μας. Αυτό το concealer είναι αδιάβροχο και μακράς διαρκείας, ενώ παρέχει μια πραγματικά καλή κάλυψη για όλους τους τύπους δέρματος. Εφαρμόστε το με το απλικατέρ και ταμπονάρετε ελαφρώς το προϊόν για να το «χτίσετε». Σας προτείνουμε να αντιστρέψετε την κοινή εσφαλμένη αντίληψη που θέλει ότι το concealer εφαρμόζεται πρώτο. Τοποθετήστε το μετά το makeup και πουδράρετε για να αφαιρέσετε την περιττή υγρασία.

 

You may also like