Τι μας μαθαίνει η Αστρολογία για τα παιδιά μας… (1ο μέρος)

Τι θα γίνει το παιδί μου όταν μεγαλώσει; Πώς θα είναι ο  χαρακτήρας του; Πώς μπορώ να του δώσω κίνητρα και να το εμπνεύσω; Ποια είναι τα δυνατά του σημεία και ποιες οι αδυναμίες του; Πώς θα τα πάει στο σχολείο;

Αυτές είναι ερωτήσεις που περνάνε από το μυαλό όλων μας, όταν μεγαλώνουμε παιδιά!

Εκτός από την καθημερινή δουλειά, την πειθαρχία, την αστείρευτη αγάπη και την υπομονή που χρειάζεται να έχουμε, είναι άπειρες οι φορές που αναρωτιόμαστε πώς θα ήταν τα πράγματα αν γνωρίζαμε τα βασικά αλλά και τα ειδικά χαρακτηριστικά των βλασταριών μας.

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση και ως γονείς χρειαζόμαστε βοήθεια σε κάθε καινούριο βήμα. Πώς μπορεί να βοηθήσει η αστρολογία σε αυτό;

Αν σκεφτούμε ότι το προσωπικό αστρολογικό προφίλ των μικρών μας, είναι λίγο σαν εγχειρίδιο με «οδηγίες χρήσης» γα κάθε παιδί, τότε έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο εργαλείο! Χωρίς να σημαίνει ότι αποτελεί πανάκεια, ή μαγικό ραβδί για κάθε αναποδιά που προκύψει στην πορεία αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού, ο αστρολογικός χάρτης μπορεί να γίνει ένα σημείο αναφοράς κι ένα πολύ βοηθητικό εργαλείο για τους γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά. Κάθε παιδί, είναι μια νέα, φωτεινή  ψυχή, γεμάτη δυνατότητες, ταλέντα -φανερά και κρυμμένα- και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί τα παιδιά, ακόμη και από την ίδια οικογένεια, έχουν τόσο μοναδικούς χαρακτήρες; Η προσωπικότητα του κάθε παιδιού είναι μοναδική, όμως μοιράζεται πολλά κοινά με όσους είναι γεννημένοι/ες την ίδια ημερομηνία με εκείνα.

Πιο κάτω θα βρείτε μια σύντομη επισκόπηση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων του παιδιού σας με βάση την ημερομηνία γέννησής τους και το ζώδιο κάτω από το οποίο που γεννιούνται κάτω.

Κριός
Επειδή ο Κριός είναι αρσενικό ζώδιο, πολλά από τα παιδιά που γεννήθηκαν σε αυτό ζώδιο τείνουν να προτιμούν τους πατέρες τους και να τους έχουν γενικά αδυναμία. Δυναμικά  και ενεργητικά, θα πρέπει να τα προσέξετε από την πρώτη στιγμή που μαθαίνουν να περπατούν μια και είναι πολύ ζωηρά και επίσης είναι και επιρρεπή σε ατυχήματα και μπορεί να χτυπήσουν το κεφάλι τους πιο εύκολα από άλλα παιδιά. Είναι πού κοινωνικά και κάνουν εύκολα φίλους, ενώ η ανυπομονησία και η ατίθαση φύση τους, τα κάνουν να πειθαρχούν δυσκολότερα στο σχολείο. Αν γεμίστε τις μέρες τους με εξωσχολικές δραστηριότητες και πολλά αθλήματα, θα έχετε ένα πολύ χαρούμενο και ικανοποιημένο παιδάκι.

Ταύρος
Ο ήρεμος Ταύρος είναι συνήθως ένα ήσυχο παιδάκι, που θα κοιμάται από μωρό τις νύχτες και θα γκρινιάζει μόνο όταν πεινάει -έχει πιο πολύ στο νου του το πώς θα..φάει, παρά οτιδήποτε άλλο. Γεννημένος κάτω από το άστρο της Αφροδίτης, είναι μια καλλιτεχνική φύση που ψάχνει να εκφραστεί. Θα σας ζητήσει να ασχοληθεί με το χορό, το μπαλέτο ή τη ζωγραφική και στο σχολείο θα είναι σε μια τέτοια ομάδα, μαζί με τους λίγους αλλά σταθερούς φίλους του. Μην το πιέζετε γενικώς, γιατί μουλαρώνει και το πείσμα του δεν το βοηθάει να εξελιχθεί ως μαθητής ή να είναι πιο ανοιχτό σε καινούρια πράγματα. Καλύτερα να του προσφέρετε ασφάλεια στο σπίτι, για να μπορέσει να ανθίσει.

Δίδυμοι
Ο ανήσυχος και πολύ ζωηρός Διδυμάκος σας, είναι ένα παιδί γεμάτη απορίες για τη ζωή, που σίγουρα θα σας παιδέψει ως μωρό στο θέμα του ύπνου, αλλά και αργότερα, μεγαλώνοντας, δεν θα θέλει να χάσει ώρες από τη μέρα του για κάτι τόσο…βαρετό! Προτιμάει να εξερευνά τον κόσμο γύρω του, να κάνει φίλους όπου και αν τον βάλετε και να μιλάει. Θα μιλήσει πού γρήγορα και θα είναι γεμάτο απορίες και ερωτήσεις. Βρείτε του μια ενδιαφέρουσα πνευματική απασχόληση, για να μην σκορπάει το πολύ δυνατό μυαλό του. Στο σχολείο θα είναι πρώτος σε όσα τον ενδιαφέρουν αλλά και ο αγαπημένος των δασκάλων ενώ στη εφηβεία, θα διαπρέψει σε διαγωνισμούς έκθεσης και Ιστορίας.

Καρκίνος
Το γλυκό Καρκινάκι, από τα πιο ευαίσθητα του ζωδιακού, έχει μεγάλη αδυναμία στη μαμά του. Μεγαλώνει κολλημένο στη φούστα της. Από μωρό, μπορεί να χρειάζεται περισσότερη στοργή και φροντίδα, ενώ ο θηλασμός είναι κάτι που καλό είναι να το συνεχίσετε για αρκετό διάστημα. Στο σχολείο θα είναι καλός και συνεπής μαθητής, αλλά όταν δεν ξέρει κάτι καλά, μπλοκάρει και παγώνει. Θέλει συνεχή ενθάρρυνση και σπρώξιμο, για να νιώσει ότι τα καταφέρνει καλά. Το φαγητό, ειδικά, αν είναι από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς, είναι μεγάλη παρηγοριά, κι αν σας βγάζει πολύ γκρίνια, πάρτε του ένα γλυκό ή ένα παγωτό και θα ηρεμήσει!

Λέων
Το χαμογελαστό Λιονταράκι σας, είναι από τα πιο χαρούμενα παιδάκι του ζωδιακού. Πάντα έτοιμο να κάνει φίλους και να γοητεύσει τους δασκάλους του, στο σχολείο είναι πολύ δημοφιλής, κι αν είναι κοριτσάκι, έχει και πολύ επιτυχία και στα αγοράκια! Σαν μωρό είναι καλόβολο και περίεργο, αρκεί να έχει κόσμο γύρω του και να μην βαριέται. Θα υπερασπιστεί τους φίλους του, ειδικά τους πιο αδύναμους και θα είναι πολύ καλός μαθητής, αν και πολλές φορές τεμπελιάζει και βαριέται γιατί θέλει ποικιλία. Θέλει να εκφραστεί καλλιτεχνικά, οπότε σίγουρα θα σας ζητήσει να κάνει ένα μουσικό όργανο ή θέατρο.

Παρθένος
Η μικρή, ήρεμη και πανέξυπνη Παρθένος θα είναι το ιδανικό μωρό. Δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου, παρά μόνο στο φαγητό, γιατί εκεί είναι λίγο μίζερη.. Πανέξυπνη και πολύ καλή μαθήτρια/μαθητής, θα σας κάνει περήφανους στο σχολείο, ενώ είναι ένα παιδί με ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων και υψηλό IQ. Μην αφήνετε το Παρθενάκι να αγχώνεται τόσο γι τα μαθήματα, ως τελειομανής που είναι, αλλά φροντίζετε να κάνει κι άλλα πράγματα και να έχει φίλους για να μην είναι συνεχώς με τη μύτη μέσα στο βιβλία. Πρώτος στο σχολείο, θα σας ζητήσει πολύ γρήγορα να ασχοληθεί με κάτι αλτρουιστικό, όπως να γίνει μέλος της Greenpeace.

*Ποτέ κανένας μας δεν είναι μόνο ένα ζώδιο. Είμαστε ένα σύνολο χαρακτηριστικών, ταλέντων και ευαίσθητων σημείων. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το παιδί σας και όσα το παρακινούν ή το δυσκολεύουν, ακόμη και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό, στείλτε τα πλήρη του στοιχεία (μέρα, ώρα, τόπο γέννησης) στο Food Spells.

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει μέσα στην εβδομάδα και το 2ο μέρος με τα υπόλοιπα ζώδια.

You may also like