Τι φοράμε αύριο; Πέμπτη 20 Απριλίου

Αφήνουμε το Πάσχα πίσω μας και οδεύουμε προς τα τέλη Απριλίου. Ο καιρός “μάς παίζει” κανονικά μιας και δεν ξέρουμε τι να βάλουμε ανοιξιάτικα ή χειμωνιάτικα ρούχα…. Αλλά ας δούμε βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων τι να φορέσουμε αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για την Αθήνα:

Με νεφώσεις αναμένεται η μέρα στην Αθήνα, οι οποίες προς το απόγευμα θα δώσουν τη θέση τους σε λιακάδα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 15°C και 22°C. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μεταβλητής διεύθυνσης και με ένταση περίπου 4 μποφόρ.

Τι προτείνουμε;

Ιδιαίτερο ρόλο θα παίξουν στη φετινή κολεξιόν τα κεντήματα σε κάθε ρούχα: μπλούζες, jackets, παντελόνια. Εμείς προτείνουμε να εντάξετε στην γκαρνταρόμπα σας ένα girlfriend τζιν παντελόνι με κεντήματα στα μπατζάκια! Συνδυάστε το με μία off shoulder μπλούζα σε παστέλ απόχρωση κι ένα bomber jacket (το οποίο, αν τυχόν επιλέξετε να έχει κι εκείνο το δικό του κέντημα, ακόμη καλύτερα!). Το look αποκτά μία extra θηλυκότητα με ένα ζευγάρι γόβες με floral pattern και μία bucket τσάντα με τύπωμα φιδιού (γενικώς έχουμε κατά νου πως κάθε άνοιξη το mix ‘n’ match είναι στα high του!).

Τέλος, ολοκληρώστε μ’ ένα layered κολιέ κι ένα ζευγάρι διακριτικά σκουλαρίκια – είτε stud είναι μικρά κρεμαστά, αρκεί να μην είναι μακριά για να μη βαρύνει το look αν όντως φορέσετε μακρύ κολιέ.

Για τη Θεσσαλονίκη:

Με μία αραιή συννεφιά θα ξεκινήσει η Πέμπτη και στη Θεσσαλονίκη, αλλά στη συνέχεια η λιακάδα θα είναι ο καιρός της ημέρας. Οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πιο χαμηλές (μεταξύ 10°C και 18°C) κι οι άνεμοι δυτικής διεύθυνσης που θα πνέουν θα έχουν ένταση περίπου 3 μποφόρ.

Τι προτείνουμε;

Αν είναι κάτι για το οποίο “αδημονούμε” την άνοιξη είναι οι γλυκές ανοιχτές αποχρώσεις που ξεκινούν να κυριαρχούν, ειδικά το λευκό! Χρησιμοποιούμε τα λευκά μας jeans ως βάση και τα συνδυάζουμε με ένα top ή πουκάμισο με έντονο pattern – μάλιστα ο οίκος Palmer//Harding μας “κακομαθαίνει” με τα υπέροχα πουκάμισά του! Ιδανικό πανωφόρι γι’ αυτήν τη μεταβατική περίοδο είναι οι κάπες και μάλιστα μία cropped κάπα θα αναδεικνύει τις προηγούμενες επιλογές μας. Οι μπαλαρίνες είναι all time classic κομμάτι πια και μάλιστα επανασυστήνονται με κάθε είδους κεντήματα για να αποκτήσουν πιο statement χαρακτήρα. Μια που αναφέρθηκα (πάλι) στα κεντήματα, αυτό εκτείνεται και στις τσάντες, οπότε μία tote τσάντα με κέντημα σε απαλό χρωματικό τόνο θα δώσει άλλη πνοή στο look. Τέλος, προτιμήστε μακριά σκουλαρίκια με κρόσσια και, αν τυχόν ζεσταθείτε και θέλετε να μαζέψετε σε αλογοουρά τα μαλλιά σας, τότε ένα set λαστιχάκια με διάφορα charms είναι η απάντηση στο “δε θέλω να βάλω ένα απλό λαστιχάκι στα μαλλιά”!

Για το hairstyling θα μου άρεσε η φυσική εμφάνιση των μαλλιών, δηλαδή όπως αυτά προκύπτουν όταν τα στεγνώνετε. Βγαίνουν ίσια; Τέλεια; Σπαστά; Κανένα πρόβλημα. Άλλωστε η άνοιξη δε χρειάζεται επιτηδευμένα looks!

Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να επισκεφθείτε την προσωπική μου σελίδα στο Polyvore. Φυσικά μην ξεχνάτε πως εσείς δημιουργείτε το look κι όχι αυτό εσάς!

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις είναι από το Freemeteo.

You may also like