Το… cocooning στα καλύτερά του!

Πώς να δημιουργήσουμε την καλύτερη indoors βραδιά

Ας το παραδεχθούμε. Πόσες φορές σκεφτήκαμε “όταν έρθει το σαββατοκύριακο, θα χαλαρώσω κάνοντας… το απόλυτο τίποτα”; Και πόσες φορές αυτή η υπόσχεση στον εαυτό μας εξανεμίστηκε; Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, καθώς το απόλυτο τίποτα ε, είναι και κομματάκι… βαρετό! Επομένως, ας δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε το night in μας ευχάριστο και ταυτόχρονα αναζωογονητικό!

01 Μία καλή ταινία. Νομίζω πως δίκαια μπορεί να είναι το πρώτο μας βήμα! Άλλωστε το να κάτσουμε αναπαυτικά για να δούμε την ταινία (σχεδόν) επιβάλλεται για μία χαλαρωτική βραδιά στο σπίτι. Είτε είναι η αγαπημένη μας ταινία που την έχουμε δει αχόρταγα Κύριος οίδε πόσες φορές είτε πρόκειται για μία ταινία που κάθε φορά λέμε “θα τη δω” αλλά ποτέ δεν το κάνουμε δεν έχει σημασία!

02 A glimpse of fairy lights. Μοιάζουν κάπως με τα…. φωτάκια που κρεμάμε τα Χριστούγεννα, αλλά ο απαλός φωτισμός τους εντείνουν το αίσθημα ηρεμίας που αποζητούμε. Μπορούμε να τα κρεμάσουμε σε όποιο σημείο θεωρούμε πως θα μας φτιάξουν τη διάθεση και βάζουμε… λίγη μαγεία στο χώρο μας! Για να μην είναι ο Peter Pan ο μόνος… μάγκας με την pixie dust!

03 Ας χαθούμε στις σελίδες ενός περιοδικού ή ενός βιβλίου. Πότε ήταν άραγε η τελευταία φορά που αγοράσαμε ένα περιοδικό να ξεφυλλίσουμε αντί να κυλάμε αδιάκοπα την οθόνη της έξυπνης συσκευής μας; Ακριβώς! Τώρα, λοιπόν, καθόμαστε άνετα και “χαζολογούμε” με ένα αγαπημένο περιοδικό που (πολύ πιθανό) έχουμε καιρό να διαβάσουμε. Ακόμη καλύτερα, μήπως σε αυτήν την περίπτωση να πιάσουμε πια εκείνο το βιβλίο που ναι μεν αγοράσαμε με λαχτάρα αλλά ακόμη δεν έχουμε διαβάσει;

  04 What’s a cozy night in without some music? Μία playlist με στατικούς ήχους ή ακουστικά μουσικά κομμάτια (δηλαδή τραγούδια στα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρική ή ηλεκτρονική παρέμβαση) μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση γαλήνης στο χώρο. Να είναι καλά οι streaming πλατφόρμες όπως το Spotify, όπου μπορούμε να βρούμε την κατάλληλη για εμάς λίστα τραγουδιών ενώ επίσης είναι πολύ πιθανό να γνωρίσουμε και νέους καλλιτέχνες!

05 Βρίσκουμε ένα hobby. Αντί να ξοδεύουμε ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή το tablet, είναι προτιμότερο να βρούμε μία ασχολία που θα μας χαλαρώνει και θα εξωτερικεύει τη δημιουργικότητά μας. Λίγη yoga, δημιουργική γραφή, ζωγραφική… επιλογές υπάρχουν άπειρες! Ακόμη καλύτερα, μπορούμε να στραφούμε στο DIY με κατασκευές ή ακόμη και μαγειρική. Η αφοσίωση σε μία νέα δραστηριότητα μπορεί να απομακρύνει από το μυαλό μας σκέψεις που μας ταλαιπωρούν (σχεδόν) καθημερινά, ενώ θα μας ικανοποιήσει η αίσθηση πως φτιάξαμε κάτι με τα χεράκια μας!

06 Spoiling ourselves vol. I. Δεν ανέφερα προηγουμένως τυχαία τη μαγειρική! Ακόμη, όμως κι αν δεν την επιλέξουμε ως hobby, μία τέτοια βραδιά αξίζουμε να κακομάθουμε λίγο τον εαυτό μας (ή και στη συντροφιά μας) με το “τέλειο γεύμα”! Ακόμη κι αν είναι μία συνταγή με βάση τα… “ταπεινά” μακαρόνια, αφιερώνουμε χρόνο στην προετοιμασία χωρίς να αγχωνόμαστε (δε μας κυνηγάει κανείς, άλλωστε!), πειραματιζόμαστε κι απολαμβάνουμε τη διαδικασία!

     07 Spoiling ourselves vol. II. Με λίγα λόγια, δίνουμε στο σώμα μας την περιποίηση που του αξίζει. “Κακομαθαίνουμε”, λοιπόν, τον εαυτό μας με ένα πεντικιούρ, ένα αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια ή με περιποίηση προσώπου – ειδικά τώρα με τις sheet masks, η περιποίηση απλοποιείται!

08 Time to (wine) party! Εν προκειμένω, η Εύη Τσανάκα μίλησε πριν από εμάς… για εμάς! Αν, λοιπόν, σκεφτόμαστε να περάσουμε τη βραδιά στο σπίτι με τον/τη σύντροφό μας ή με καλή παρέα, τότε το κορίτσι μας μας έχει δώσει την απάντηση, οπότε πατώντας εδώ μπορούμε να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας!

Νομίζω πως τώρα αυτό το… απόλυτο τίποτα που λέγαμε δε μοιάζει τόσο δελεαστικό! Τι λέτε κι εσείς;

You may also like