«Άγιε μου Βασίλη…», από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου

Santa Claus 4Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη….

… γεια σου και πάλι! Εγώ είμαι, η Αντιγόνη! Θυμάσαι; Και πέρυσι σου είχα στείλει γράμμα, παρά το γεγονός πως δεν είμαι πια κοριτσάκι που θέλει να σου ζητήσει κούκλα. Ελπίζω πως και φέτος τα ξωτικά θα σου δώσουν το γράμμα αυτό και δε θα το καταχωνιάσουν κάπου στο εργαστήριο μόνο και μόνο επειδή θεωρούμαι «πολύ μεγάλη» για να σου γράφω.
Κατ’ αρχήν θέλω να σ’ευχαριστήσω γιατί, παρά το γεγονός πως η χρονιά αυτή δεν ήταν κι από τις πιο εύκολες, έκανες αυτό που σου ζήτησα. Άφησες κοντά μου την οικογένειά μου και τους φίλους μου και μου έδωσες δύναμη μέσα από αυτούς. Μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας πως έκανες καλά τη δουλειά σου – δεν το αμφισβήτησα ποτέ, απλά το τονίζω! – και γι’ αυτό βρίσκομαι τώρα καθισμένη μπροστά στον υπολογιστή μου και σου γράφω – ήθελα να το πάρεις και καθαρογραμμένο, βλέπεις!

Με το γράμμα αυτό θέλω να σου ξαναζητήσω χαμόγελα. Χαμόγελα, δύναμη κι αποφασιστικότητα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους γύρω μου. Είναι ωραίο που εγώ όλη τη χρονιά είχα λόγους να χαμογελάσω, αλλά θα ήταν ακόμη πιο όμορφο αν αυτό συνέβαινε και με πολύ ακόμα κόσμο. Βλέπεις, ο κόσμος εδώ είναι φοβισμένος και δεν τολμά να χαμογελάσει. Δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμη και στην απλή «καλημέρα». Όχι γιατί είναι μονόχνωτοι ή… στριμμένα άντερα! Σίγουρα υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά δεν είναι πολλοί, είμαι σίγουρη γι’ αυτό. Σ’ αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους που χαίρονται μεν με τις απλές «καλημέρες», αλλά για τον χ, ψ λόγο αδυνατούν να ανταποδώσουν, ρίξε λίγε από τη μαγεία σου.

Santa Claus 3Όπως ίσως έχεις ακούσει, καθημερινά κατακλυζόμαστε από ζοφερές ειδήσεις και κάποιοι προσπαθούν να μας βυθίσουν στην κατάθλιψη. Επειδή όμως εγώ νιώθω ακόμα το παιδί μέσα μου ζωντανό, πιστεύω περισσότερο στη δική σου φωτεινή μαγεία παρά στη μαυρίλα όπου αυτοί οι «κάποιοι» προσπαθούν να μας πνίξουν.
Όσο για μένα, εγώ σου είπα πως τα έχω ήδη όλα. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Όταν νιώθω λυπημένη, ξέρω πως ένα χαμόγελό τους θα με «στρώσει»!

Σ’ ευχαριστώ και πάλι!
Με αγάπη,
Αντιγόνη

Λίγο πριν φύγει αυτό το γράμμα στο ταχυδρομείο για να πάει στον Άγιο Βασίλη, ήθελα να το διαβάσετε πρώτα εσείς, φίλες και φίλοι του The K-Magazine. Κι αυτό γιατί θέλω για άλλη μία φορά να σας θυμίσω πως καμιά φορά… αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους τα έχουμε ήδη.
Λίγο πριν αποχαιρετήσετε λοιπόν, απόψε, το 2013 κοιτάξτε γύρω σας κι αγκαλιάστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η μαγεία έτσι πιάνει!
Καλή Χρονιά σε όλους, με Υγεία και με την ευχή να πραγματοποιηθούν όλες σας οι ευχές το 2014!

You may also like