Άλλο ένα βιβλίο του George R. R. Martin γίνεται τηλεοπτική σειρά

Το σενάριο μάς έχει ήδη εξάψει την περιέργεια.

Όλοι πια γνωρίζουμε τον George R. R. Martin, ως εμπνευστή του «Game of Thrones»της σειράς που έχει καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές στις οθόνες τους από το 2011. Εκτός, όμως, από αυτή του τη μεγάλη επιτυχία, ο συγγραφέας έχει κυκλοφορήσει πληθώρα άλλων βιβλίων, ένα εκ των οποίων επίσης ετοιμάζεται ολοταχώς για τη μικρή οθόνη.

Το Αμερικανικό κανάλι «Syfy» ζήτησε τον πιλότο για μία νέα σειρά που θα βασίζεται στη νουβέλα του Martin «Nightflyers» που έγραψε το 1980. Η υπόθεση θέλει οκτώ επιστήμονες να ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν τηλεπαθητικό σε μία αποστολή επικοινωνίας με εξωγήινες μορφές ζωής του ηλιακού συστήματος. Ξαφνικά, ένα ένα τα μέλη του διαστημόπλοιου «The Nightflyer» αρχίζουν να πεθαίνουν μυστηριωδώς.

Ο Martin, όμως, δε θα έχει καμία συμμετοχή στη γραφή και την παραγωγή της σειράς, αφού το 1984 πούλησε τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά δικαιώματα του βιβλίου στον RobertJaffe, που το 1987, μάλιστα, το έκανε ταινία.

Όπως ο ίδιος διευκρινίζει στο Live Journal του:

«Ήταν ένα από τα επιστημονικής φαντασίας/τρόμου υβρίδιά μου, μία ιστορία ενός “στοιχειωμένου” διαστημόπλοιου, που λαμβάνει χώρα στο σύμπαν των Χίλιων Κόσμων μου.», λέει ο συγγραφέας και συνεχίζει «Η νέα τηλεοπτική σειρά Nightflyers -στην πραγματικότητα είναι απλά ένα σενάριο πιλότου, προς το παρόν, έχοντας ακόμα αρκετά βήματα για να συνεχίσει, αλλά μου έχουν πει ότι αρέσει πολύ στη Syfy- αναπτύχθηκε βασισμένο στην ταινία του 1987, και τα τηλεοπτικά δικαιώματα εκχωρούνται από εκείνο το παλιό συμβόλαιο του 1984. […] Από τη στιγμή που έχω μία συνολική συμφωνία που με κάνει αποκλειστικό με την HBO, δεν μπορώ να προσφέρω γραφή ή παραγωγή στο Nightflyers, αν γίνει σειρά, αλλά εννοείται ότι εύχομαι στον Jaffe, τον Buhler και την ομάδα τους καλή τύχη.»

You may also like