Έκθεση εικαστικού κοσμήματος «Symbols» @Τεχνόπολις (+trailer)

kosmimatexn-GAL-2_342979_2A4426Εσείς τι θα επιλέγατε ως σύμβολο της εποχής μας, αν ξέρατε ότι η επιλογή σας θα αποτελούσε αντικείμενο μελέτης αιώνες αργότερα; Το ενδιαφέρον αυτό ερώτημα τέθηκε σε 42 καλλιτέχνες, διακεκριμένους σχεδιαστές εικαστικού κοσμήματος, οι οποίοι άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη. Τα πανέμορφα, περίτεχνα και ενδιαφέροντα αποτελέσματα μπορείτε να θαυμάσετε στην έκθεση SYMBOLS που διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος Jewellery Art Workers (J.A.W) στο κτίριο «Παλαιοί Φούρνοι» στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

kosmimatexn-680_342984_S25V35

Στην εντυπωσιακό χώρο του κτιρίου βρέθηκε και το K-mag το Σάββατο, 31 Μαΐου, όπου και πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους σχεδιαστές που βρίσκονταν δίπλα στα έργα τους, έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία. Στα έργα των 42 καλλιτεχνών το Internet και η κουλτούρα των social media πρωταγωνιστούσε, χωρίς να λείπουν και οι σημαντικές αναφορές στα χρόνια της κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Βαριές σφαίρες δεμένες σε λεπτές αλυσίδες επιλέχτηκαν για να συμβολίσουν το βάρος της αλλοτινής αφθονίας που απολαμβάναμε, δίσκοι από ασήμι επάνω στους οποίους χαράσσονταν με λεπτομέρεια οι διαφορετικές ταυτότητες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ένα πολιτισμικό γαϊτανάκι, μενταγιόν με τα πιο διάσημα σύμβολα της εποχής μας όπως το @ ή το F του Facebook, τράβηξαν την προσοχή.

kosmimatexn-GAL-1_342980_1G1E33

Οι λάτρεις της μόδας όμως δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, μια που οι αναφορές σε αυτήν δεν λείπουν από την έκθεση. Εντυπωσιακές δημιουργίες όπως τα παντατίφ «Βασιλιάς» και «Βασίλισσα», αλλά και ένα εκπληκτικό κολιέ από μαργαριτάρια που φοριέται τόσο ως κόσμημα όσο και ως επωμίδα, θα σας αποζημιώσουν για την επίσκεψη στην Τεχνόπολη.

kosmimatexn-GAL-3_342978_M02QCT

Οι κωδικοποιημένες πληροφορίες – σύμβολα της εποχής μας μετατρέπονται σε έργα τέχνης που προκαλούν σκέψη καθώς αποτυπώνονται σε έργα από ασήμι, χρυσό, πολύτιμους λίθους, αλλά και ανατρεπτικά υλικά όπως  κουκούλια από μεταξοσκώληκες!  Η έκθεση Symbols θα βρίσκεται στην Τεχνόπολη έως τις 9 Ιουνίου και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για το τριήμερο που πλησιάζει, εάν αποφασίσετε να παραμείνετε στην Αθήνα και συνδυάζεται ιδανικά με μία βόλτα για καφέ ή ποτό στο Γκάζι. Αξίζει να την βάλετε στο πρόγραμμά σας!

Δείτε το trailer της έκθεσης:


Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100 & Βουτάδων, Γκάζι.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 12.00 – 22.00
Ξεναγήσεις: Καθημερινά, 16.00-20.00 ή κατόπιν συνεννόησης.
Πρόσβαση: Μετρό, Σταθμός «Κεραμεικός».

You may also like