Έκλεισε το «βιβλιοπωλείο των βιβλιοπωλών»

Με δελτίο τύπου που στάλθηκε στις 18 Μαΐου στη Γαλλία, ανακοινώνεται ότι το «βιβλιοπωλείο των βιβλιοπωλών», 1001libraires.com σταματά τη λειτουργία του μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το βιβλιοπωλείο είχε αρχίσει να λειτουργεί μόλις πριν από ενάμιση χρόνο, αποτελώντας μια καινοτόμο προσπάθεια να εμπλακεί στην online πώληση φυσικών και ηλεκτρονικών βιβλίων ένα ευρύ δίκτυο Γαλλικών βιβλιοπωλείων, σε συνεργατική βάση.

Ο πρόεδρος της εταιρείας PL2i, Matthieu de Montchalin, που υπογράφει την ανακοίνωση, σημειώνει στις τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν από τη μεγάλη συμμετοχή εταίρων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά και από τις σωρευτικές ζημιές της εταιρείας. Μιλώντας στο περιοδικό «Livres Hebdo», ο De Montchalin, που είναι επίσης πρόεδρος του σωματείου των Γάλλων Βιβλιοπωλών (Syndicat de la librairie française), και των εκδόσεων «L’Armitière» στη Ρουέν, είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει λύση μέσω φιλικού διακανονισμού με τους εταίρους ως προς τη λύση της εταιρείας.

Σημείωσε δε ότι, με βάση την εμπειρία που αποκτήθηκε, ίσως υπάρξει ένα καινούργιο σχέδιο, στο μέλλον, πάνω στην ίδια ιδέα. «Η ανάγκη των φυσικών βιβλιοπωλείων να μην αποκλειστούν από το διαδικτυακό εμπόριο και τα e-books είναι πάντα μεγάλη», συμπλήρωσε.

You may also like