Ένα βίντεο που γεννά ερωτήματα για τις γοργόνες

Ariel_-_Little_MermaidΗ «Μικρή Γοργόνα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν είναι το παραμύθι που λειτούργησε ως εφαλτήριο πολλά κοριτσάκια να ονειρευτούν πως είναι κι αυτά γοργόνες. Και γενικότερα οι γοργόνες είναι πλάσματα που έχουν μαγέψει τον κόσμο κι όλοι αναρωτιόνται αν τελικά υπήρξαν ή όχι στην πραγματικότητα. Ένα ερασιτεχνικό βίντεο, όμως, από το Ισραήλ κάνει το γύρο του κόσμου και συγκλονίζει.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ogEbrEc_5OA#!

Στο βίντεο απεικονίζεται ένα πλάσμα το οποίο έχει μακριά ουρά ψαριού και μοιάζει να έχει καστανά μαλλιά. Στην αρχή μοιάζει να ξαποσταίνει στα βράχια, όταν, όμως, αισθάνεται την παρουσία της παρέας, μοιάζει να νιώθει υπό απειλή και την επόμενη στιγμή βουτάει στο νερό.
ΓοργόναΈνας από τους νεαρούς που βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στη θάλασσα, ο Shlomo Cohen είπε: «Ήμασταν με τους φίλους μου, όταν ξαφνικά είδαμε μια γυναίκα να είναι ξαπλωμένη στο βράχο μ’ έναν περίεργο τρόπο. Στην αρχή νόμιζα πως είναι κάποια λουόμενη, αλλά όταν πλησιάσαμε, πήδηξε στο νερό και εξαφανίστηκε. Σοκαριστήκαμε όλοι, γιατί είδαμε ότι είχε ουρά!».
Υπό άλλες συνθήκες ίσως να θεωρούσαμε το βίντεο άλλο ένα παιχνίδι εφήβων με την τεχνολογία και τα social media. Άλλωστε στο παρελθόν κυκλοφόρησαν πολλά video που υποστήριζαν πως απαθανατίζουν μία γοργόνα και φυσικά στη συνέχεια αποδείχθηκαν απάτη. Το γεγονός, όμως, πως το βίντεο προβλήθηκε στο έγκυρο Animal Planet μάλλον βάζει τους θεατές σε περισσότερες σκέψεις.

Πηγή: εδώ

You may also like