Ένα καλλιτεχνικό πείραμα για τον καπιταλισμό στην Times Square!

imageΟ Αμερικανός καλλιτέχνης Steve Lambert καλεί το κοινό να συμμετάσχει σε ένα από τα πιο συζητημένα project του 21ου αιώνα με θέμα τον καπιταλισμό! Το κοινό πρέπει να ψηφίσει «Σωστό ή Λάθος» στη φράση «Ο καπιταλισμός λειτουργεί για μένα !». Μέσα στη φασαρία της διάσημης Times Square , με τη μορφή ενός τεράστιου βάθρου , που τραβά την προσοχή κάθε περαστικού από έναν φωτιζόμενο πίνακα, είναι το μέρος που αποτελεί το τέλειο σημείο για το δημόσιο φόρουμ.

Ο Lambert ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την επαφή του με το κοινό για να συζητήσουν τα πλεονεκτήματα και σχετικά με την “κατάρρευση” της τρέχουσας οικονομίας. «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό πράγμα να μιλήσει ο κόσμος σχετικά με αυτό. Γι ‘αυτό προσπάθησα να το κάνω και να λειτουργήσει σαν ένα έργο τέχνης». λέει ο Lambert .

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινώντας μια συζήτηση για τον καπιταλισμό είναι σαν να πετάς βόμβες. Ενώ ταυτόχρονα , συζητείται καθημερινά με ευφημισμούς, «το επιχειρηματικό κλίμα» και ότι « η κρίση » κρίνεται απαραίτητη. Το οικονομικό σύστημα είναι σπάνια ένα θέμα συζήτησης και πολύ λιγότερο οι εναλλακτικές λύσεις ή ουσιαστική μεταρρύθμιση που απαιτείται. Για αυτό και η τέχνη δημιουργεί χώρο όπου οι νέες ιδέες και προοπτικές μπορούν να διερευνηθούν.» συμπληρώνει ο Steve Lambert.

images (2)Η ψηφοφορία γίνεται καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι τις 19.00 , στο Broadway μεταξύ 46ης και 47ης οδό στην Times Square, ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου.

Το έργο υποστηρίζεται από μια επιχορήγηση της «ArtPlace» Αμερικής, σε συνεργασία με κορυφαία εθνικά και περιφερειακά ιδρύματα.

You may also like