“Ένα τέλος μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας όμορφης ιστορίας!” από την Χριστίνα Παύλου

Μόλις τακτοποιήθηκαν τα τελευταία ρούχα στη βαλίτσα μας. Σε λίγες ώρες θα βρισκόμαστε στο βροχερό Λονδίνο . Το περιμένω μήνες αυτό το ταξίδι! Κάθε φορά που επιστρέφω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα , το μυαλό γυρίζει γύρω από τις πολύχρωμες εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό των παιδικών μου χρόνων. Θυμάμαι τέτοιες μέρες είχαμε ήδη στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τη μητέρα μου και είχαμε ετοιμάσει τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα με παραδοσιακή ελληνική συνταγή.

Σε λίγο θα είμαι ξανά στην αγκαλιά της οικογένειας μου και δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου και την χαρά μου. Όμως το μυαλό έχει κολλήσει σε ένα email, που παρέλαβα πριν δυο μέρες. Με ταρακούνησε αρκετά, συνειδητοποιώντας πόσο μπορεί να αλλάξει μια όμορφη ιστορία αγάπης από τη μία μέρα στην άλλη και πως εκεί που προετοιμάζεσαι να ζήσεις το παραμύθι σου μπαίνει κιόλας επίλογος πριν έχεις αρχίσει να γράφεις το κυρίως θέμα…

Αγαπημένη μου Χριστίνα,

θα ήθελα να σε συγχαρώ για την υπέροχη στήλη σου στο K- mag . Κάθε φορά που σε διαβάζω νιώθω ότι μου μιλάει μια φίλη μου. Χαίρομαι που σε άκουω χαρούμενη και ευτυχισμένη. Έτσι ήμουν και εγώ πριν λίγες μέρες. Ένιωθα πολύ καλά που είχα βρει έναν άνθρωπο στη ζωή μου να μπορώ να επικοινωνώ και να μοιραζόμαστε τις καθημερινές στιγμές της ζωής. Εδώ και τρία χρόνια θα μπορούσα να πω με σιγουριά ότι είχα βρει τον “άνθρωπο της ζωής” μου.

Πριν πέντε μέρες πήραμε την απόφαση να μείνουμε χωριστά για λίγο εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί. Ήταν δύσκολο και για τους δυο μας , όμως θεωρήσαμε ότι έπρεπε να περάσουμε από αυτό το στάδιο πριν χαθεί και το τελευταίο ίχνος σεβασμού μεταξύ μας.

Όλο αυτό με έχει ρίξει πολύ ψυχολογικά, έχω κλειστεί στον εαυτό μου και δεν θέλω να δω κανέναν. Τα βράδια μου κυλούν πολύ άσχημα, με αϋπνίες και το μοναδικό φως που μπαίνει στο δωμάτιο είναι οι σκιές από τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν στο δέντρο του σπιτιού μας…. Εύχομαι όλα να συμβαίνουν για έναν λόγο…Καλά Χριστούγεννα σε εσένα και στην οικογένεια σου…

Άλκηστης από Παλαιό Φάληρο

Με συγκίνησε το γράμμα της φίλης γιατί πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από το να περνάμε τις μέρες των γιορτών μαζί με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ένας χωρισμός λίγο πριν από τη πιο λαμπερή γιορτή του χρόνου φαντάζει ως ένας κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο δεν πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας και την αισιοδοξία μας και να βρίσκουμε λύσεις έστω και στο παρά πέντε για να δώσουμε ξεχωριστό νόημα σε αυτές τις μέρες. Σε καμία περίπτωση το να κλειστούμε στον εαυτό μας και στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας δεν αποτελεί λύση στο αδιέξοδο που δημιουργεί η μοναξιά μετά από έναν χωρισμό.
Μια βόλτα για παράδειγμα με μια καλή μας φίλη για την αγορά των χριστουγεννιάτικων δώρων μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα.

Οι τελευταίες μέρες της χρονιάς αποτελούν μια θαυμάσια αφορμή να «συζητήσουμε» με τον εαυτό μας και να κάνουμε τον απολογισμό μας κυρίως στα ζητήματα εκείνα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Να δούμε κατάματα τις επιλογές μας, να έρθουμε αντιμέτωποι με την αλήθεια τους και να τις αξιολογήσουμε.
Ένας χωρισμός λίγο πριν τα Χριστούγεννα όσο δύσκολος και να φαίνεται, μπορεί τελικά να αποδειχτεί μια ιδανική επανασύνδεση τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου….εάν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης της σχέσης δούμε ότι αυτή άξιζε να συνεχίσει να υπάρχει στην ζωή μας. Διαφορετικά, είναι μία ευκαιρία να κάνουμε μία νέα αρχή!

Καλά Χριστούγεννα!!!
Με αγάπη,
Χριστίνα!

You may also like