Έρευνα: Αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων γυναικών

money-780x439Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων γυναικών στον κόσμο αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, με ένα ποσοστό εξ αυτών να προέρχεται από την Ασία και να είναι αυτοδημιούργητες, σύμφωνα με μελέτη της ελβετικής τράπεζας UBS που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Υπάρχουν περίπου επτά φορές περισσότερες γυναίκες δισεκατομμυριούχοι συγκριτικά με πριν από 20 χρόνια και η μέση περιουσία τους έχει σχεδόν διπλασιαστεί στα 4,3 δις δολάρια – συγκριτικά με 4 δις δολάρια που είναι κατά μέσο όρο η περιουσία των δισεκατομμυριούχων ανδρών, ανέφερε η τράπεζα.

Η UBS, που προσφέρει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας, συμπεριέλαβε στην έρευνα 1.347 δισεκατομμυριούχους από όλο τον κόσμο, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει κάποιον.

Οι άνδρες συνεχίζουν να αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των δισεκατομμυριούχων, ενώ το ποσοστό των γυναικών ήταν πέρυσι 11%, συγκριτικά με 9% πριν από περίπου δύο δεκαετίες.

Λίγο πάνω από τις μισές γυναίκες δισεκατομμυριούχους στην Ασία είναι αυτοδημιούργητες, ανέφερε η UBS, με πολλές εξ αυτών να προέρχονται από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και μεγάλο μέρος του πλούτου να αντλείται από επενδύσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, μόνο το 7% των γυναικών δισεκατομμυριούχων στην Ευρώπη και το 19% των Αμερικανίδων είναι αυτοδημιούργητες.
Πηγή:newsbeast

You may also like