Έρευνα: Είναι οι Έλληνες fan του sexting;

sexting«Πέρα από τους δονητές, όπου είναι και θα είναι πάντα επίκαιροι, τη σημερινή εποχή και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα είναι ικανά να προκαλέσουν ερωτικό παροξυσμό. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν μπει για τα καλά στην ερωτική μας ζωή, μέσω του περίφημου sexting. Από τα πικάντικα μηνύματα μέχρι το κλείσιμο ενός ερωτικού ραντεβού, τα κινητά πλέον αποτελούν πύλη για τη σεξουαλική ικανοποίηση» όπως σχολίασε ο Δρ. Έρικ Άντερσον, καθηγητής σεξολογίας, σχετικά με την παγκόσμια έρευνα για το sex που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας AshleyMadison.com

Η γνωστή ιστοσελίδα για παράνομα ζευγάρια, AshleyMadison.com, πραγματοποιεί κάθε χρόνο παγκόσμια έρευνα σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις, ανά χώρα, φύλο, ηλικία. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 26 χώρες μέλη, από 36 στο σύνολο, και ρωτήθηκαν 74.640 μέλη, σχετικά με τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις άλλα και ποιοί είναι πρωταθλητές στο sexting. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Στην Ευρώπη, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη θέση στο sexting το οποίο είναι σχεδόν το ίδιο δημοφιλές μέσο σεξουαλικής έκφρασης και στα δύο φύλα, δηλαδή η αποστολή μηνυμάτων ερωτικού περιεχομένου στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Μάλιστα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή χώρα στον τομέα της απιστίας, σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Η Ιταλία κατέχει τη πρωτιά στον έρωτα με λίγο πιο πίσω την Ισπανία που βρίσκεται να κατέχει τη τρίτη θέση.

Στην παγκόσμια σκηνή, η Ιαπωνία κατέχει την πρώτη θέση στο sexting ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν!!! Ο Δρ Eric Anderson σχολίασε : «Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει ότι η ψηφιακή τεχνολογία μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε και να απολαύσουμε τις πτυχές της σεξουαλικότητας μας, που έχουν μόλις πρόσφατα ήταν πολύ ταμπού».

[quote_right]Το 77% των Ελληνίδων μελών δήλωσαν ότι η απιστία βελτίωσε το γάμο ή μακροχρόνια σχέση τους , όπως και οι άντρες με ποσοστό 61 % , ομολογώντας ότι την ίδια άποψη. [/quote_right]Οι Έλληνες αγαπούν το sexting και το κάνουν με συχνότητα 2 έως 3 φορές την εβδομάδα , κυρίως από το σπίτι και από την εργασία τους . Προτιμώμενη μάρκα κινητού είναι το iphone και η αμέσως επόμενη προτίμηση είναι η Samsung .

Εκτός του sexting που είναι αρκετά δημοφιλής στους Έλληνες εραστές με ποσοστά στους άνδρες 87% και στις γυναίκες 81%, αρκετά διαδεδομένα είναι τα selfies την ώρα που sex. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το 76% των ανδρών και το 68% των γυναικών παίρνουν βίντεο όταν κάνουν sex με την ερωμένη/τον εραστή τους σε αντίθεση με το 23% των ανδρών και το 21% των γυναικών αντίστοιχα όταν κάνουν sex με τους/ τις συζύγους τους. Οι “βαρετοί” Ελβετοί κατέχουν την πρώτη θέση στην Ευρώπη στις σέξι βιντεοσκοπήσεις. Ακολουθούν οι Σουηδοί και οι Γερμανοί.

Ο Noel Biderman , Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της ιστοσελίδα AshleyMadison.com, σχολίασε σχετικά: “Επί του παρόντος, η τεχνολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απιστία . Ήταν πολύ σαφές από την έρευνα ότι τα μέλη που συμμετείχαν σε όλες τις 36 χώρες δεν αισθάνονται ένοχοι για τις υποθέσεις τους , αλλά οι περισσότεροι θεώρησαν ότι βελτίωσε πραγματικά το γάμο ή τη σχέση τους .

Για παράδειγμα , στην Ελλάδα, μόνο το 8 % των γυναικών που απάτησαν τους συντρόφους τους ή τους συζύγους τους αισθάνεται ένοχο, αντιθέτως το 25% των ανδρών εξέφρασε την άποψη ότι ένιωθαν ένοχοι . Επίσης , το 77% των Ελληνίδων μελών δήλωσαν ότι η απιστία βελτίωσε το γάμο ή μακροχρόνια σχέση τους , όπως και οι άντρες με ποσοστό 61 % , ομολογώντας ότι την ίδια άποψη . Και όπως ο Δρ Eric Anderson , Καθηγητής , σεξολόγος και συγγραφέας του The Monogamy Gap : Men , η Αγάπη και η Πραγματικότητα της Απιστίας σχολίασε : “Η έρευνα αμφισβητεί τη συμβατική άποψη σχετικά με την δήθεν αρνητική επίπτωση της απιστίας σε έναν γάμο η σε μια μακροχρόνια σχέση”.

You may also like