Έρχεται το Youtube TV

Η νέα υπηρεσία αναμένεται να ανταγωνιστεί τη δορυφορική τηλεόραση…

Το Youtube, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα videos του ίντερνετ, ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας του υπηρεσίας. Το Youtube TV θα είναι ένας νέος διανομέας τηλεοπτικού προγράμματος που το μόνο που θα χρειάζεται είναι μία σύνδεση στο διαδίκτυο και μία συνδρομή.

Τι θα παρέχει η υπηρεσία;

Το Youtube TV θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν τις εκπομπές της επιλογής τους σε οποιαδήποτε συσκευή (tablets, smartphones κλπ.). Επίσης θα έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα όλων των αμερικανικών καναλιών, όπως το ABC και το CBS, αλλά και σε αθλητικά κανάλια και κανάλια διαφορετικού αντικειμένου, όπως ντοκιμαντέρ. Ακόμη, είναι πολύ πιθανό να παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής προγραμμάτων ώστε ο χρήστης να τα παρακολουθήσει αργότερα.

Η υπηρεσία του Youtube θα διατίθεται με μία συνδρομή των τριάντα πέντε δολαρίων το μήνα με δυνατότητα προσθήκης μέχρι κι έξι χρηστών. Με την υπηρεσία αυτή, ο διαδικτυακός κολοσσός ευελπιστεί να ανταγωνιστεί τα περιορισμένα πακέτα που παρέχουν άλλοι φορείς δορυφορικής τηλεόρασης, όπως η AT & T. Ακόμη, στόχος είναι η απομάκρυνση από το παραδοσιακό μοντέλο παροχής τηλεοπτικού προγράμματος με τη χρήση αποκωδικοποιητή και να αρκεί μία σύνδεση στο ίντερνετ ώστε ο κάθε χρήστης να βλέπει όποτε κι όπως θέλει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

Ένας προβληματισμός που συζητήθηκε είναι η προστασία των δικαιωμάτων τόσο των δημιουργών, όσο και των προγραμμάτων των καναλιών που ήδη πλήττονται από την πειρατεία. Το Youtube, όμως, σχεδιάζει ήδη μία τεχνική με την οποία θα μπορεί να εντοπιστεί κάθε παράνομη χρήση.

Όλα αυτά, βέβαια, θα συμβούν υπό την προϋπόθεση πως θα δώσει το πράσινο φως και η Google, καθώς σε αυτήν ανήκει το Youtube. Εφόσον, όμως, συμφωνήσει και η Google, τότε η υλοποίηση του project είναι θέμα χρόνου.

            “Η υπηρεσία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βλέπουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν κι όπως θέλουν χωρίς δεσμεύσεις”

                                                              Susan Wojcicki CEO, Youtube

Έχοντας στόχο αργότερα να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, αρχικά το Youtube TV θα είναι διαθέσιμο σε λίγους μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Λέτε να φτάσουμε στο σημείο να πούμε “τρέμε, Netflix”;

You may also like