Έρχονται οι λαμπρές… τελετές διαζυγίων

Μετά τις τελετές γάμων έρχονται και οι τελετές διαζυγίων, διότι για κάποιους ανθρώπους η χαρά ενός διαζυγίου πρέπει να κοινοποιείται και να γιορτάζεται επίσημα, όπως ακριβώς και η χαρά της ένωσης ενός ζευγαριού.
Αυτήν ακριβώς την άποψη είχε ο Ιάπωνας Hiroki Terai, ο οποίος κατέκτησε την παγκόσμια πρώτη ως διοργανωτής διαζυγίων. Μέχρι στιγμής 30 ζευγάρια έχουν πληρώσει από 500 ευρώ το καθένα προκειμένου να πραγματοποιήσουν την τελετή διαζυγίου τους παρουσία φίλων και αγαπημένων στην κατάμεστη «έπαυλη διαζυγίων» του Terai. Ο ιδιοκτήτης του χώρου δήλωσε ότι έχει ήδη δεχτεί 900 αιτήσεις από ζευγάρια που ενδιαφέρονται να γιορτάσουν το νέο τους ξεκίνημα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής το ζευγάρι σπάει τις βέρες του με ένα σφυρί, και έτσι υποδηλώνεται και το οριστικό τέλος στη σχέση τους. Το σφυρί έχει σχήμα κεφαλής βατράχου, όπου στην Ιαπωνία συμβολίζει την αλλαγή. Εν προκειμένω σημαίνει την έναρξη μιας καινούργιας ζωής και το τέλος του γάμου τους.

Ο επιχειρηματίας που σκέφτηκε και πραγματοποίησε αυτή την ιδέα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες επέκτασης των «επιχειρήσεών» του και σε χώρες του εξωτερικού, με πρώτο σταθμό την Κορέα.

You may also like