Έτοιμη για ένα after work drink?, από την Εύη Τσανάκα

ANT0985Είναι καθημερινή, είσαι στη δουλειά και ξαφνικά από το πουθενά, δέχεσαι πρόταση για after work drink. Μετά από 8 plus ώρες, το μακιγιάζ και τα μαλλιά σου έχουν κουραστεί σχεδόν όσο και εσύ. Οπότε ένα ρετουσάρισμα κρίνεται απαραίτητο, για να φαίνεσαι φρέσκια και όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστη…

Μη κάνεις το λάθος να ξαναπεράσεις βάση στο πρόσωπό σου πάνω στα απομεινάρια της προηγούμενης γιατί τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά. Ταμπονάρισε το πρόσωπό σου με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ και μετά πέρασε ελάχιστη ποσότητα από το foundation σου και τη πούδρα σου ώστε να ξαναετοιμάσεις τη βάση του μακιγιάζ σου. Με αυτό τον τρόπο αφενός θα καθαρίσεις το δέρμα σου από τα υπολείμματα σκόνης και λιπαρότητας που είναι λογικό να έχει μετά τις τόσες ώρες, αφετέρου θα του επιτρέψεις να αναπνεύσει και να ενυδατωθεί. Η δική μου πρόταση είναι λίγες γυαλάδες στα ζυγωματικά με ελάχιστο ρουζ και έμφαση στα χείλη για να τραβήξεις τα βλέμματα μακριά από τα κατά πάσα πιθανότητα κουρασμένα (μετά από τις ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή) μάτια σου. Μη ξεχνάς το γέμισμα των φρυδιών το οποίο είναι πάντα απαραίτητο, για να μη δείχνει εντελώς γυμνό το πάνω μέρος του προσώπου σου. Οι γενναιόδωρες ποσότητες μάσκαρα θα ανοίξουν το βλέμμα σου, αλλά στη περίπτωση που φορούσες ήδη από το πρωί, μπορείς να αρκεστείς στο καθαρισμό της περιοχής των ματιών με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ τυλιγμένο σε μια μπατονέτα.

Ψέκασε τη χτένα με το άρωμά σου και χτένισε ελαφρά τα μαλλιά σου. Αν είναι μακριά, ένα ponytail θα σε βγάλει γρήγορα και εύκολα από τη δύσκολη θέση, ενώ αν είναι πιο κοντά, λίγος αφρός θα μπορούσε να τους δώσει πίσω τη χαμένη τους ζωντάνια.

 

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

You may also like