Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός Michael Clarke Duncan

Ύστερα από νοσηλεία δυο μηνών σε νοσοκομείο του Los Angeles, o ηθοποιός Michael Clarke Duncan απεβίωσε στα 54 του χρόνια.
Ο συμπαθέστατος “γίγαντας” του Hollywood, που θυμόμαστε όλοι από την θρυλική του ερμηνεία στην ταινία “Green Mile”, τον Ιούλιο της φετινής χρονιάς είχε πάθει καρδιακή προσβολή και είχε διακομιστεί εσπευσμένα από την μνηστή του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Omarosa Manigault, σταρ της αμερικανικής reality τηλεόρασης, “δυστυχώς ποτέ δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ….
Μεγαλωμένος σε μονογονεϊκή οικογένεια στο νότιο Chicago, ο Michael Clarke Duncan προσπαθούσε να αποφεύγει τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αντί να επικεντρωθεί στο σχολείο. Λάτρευε το ποδόσφαιρο, αλλά η μητέρα του, του απαγόρευε να παίζει για να μην χτυπήσει. Τελειώνοντας το κοινοτικό κολλέγιο, εργάστηκε σε εταιρία φυσικού αερίου στο Σικάγο. Το όνειρο του, ωστόσο, ήταν πάντα να γίνει ηθοποιός. Έτσι, εγκατέλειψε τη δουλειά του και κατευθύνθηκε προς το Hollywood, όπου αρχικά δούλεψε ως σωματοφύλακας γνωστών αστέρων.

Ύστερα από μια σειρά μικρών ρόλων, η καταξίωση ήρθε μέσα από την ταινία «The Green Mile» του 1999, με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks. Ο χαρακτήρας του θανατοποινίτη με το ιδιαίτερο, μεταφυσικό χάρισμα και την αστείρευτη καλοσύνη ήταν αυτός που τον οδήγησε μέχρι τα Oscar και την υποψηφιότητα για Καλύτερο Β’ Ανδρικό Ρόλο. O Michael Clarke Duncan εμφανίστηκε, επίσης μεταξύ άλλων, στα «Armageddon» (μάλιστα ο πρωταγωνιστής Bruce Willis ήταν αυτός που είχε προτείνει για το ρόλο στο «The Green Mile» στο σκηνοθέτη Frank Darabont) και «Planet Of The Apes», ενώ είχε δανείσει τη φωνή του στα animated «Kung Fu Panda» και «Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore».

Δείτε το βίντεο με την είδηση του θανάτου του….

You may also like