Έχετε Μονογονεϊκή οικογένεια; Δεν είστε μόνοι σας! Το Singleparent.gr είναι κοντά σας….

SingleParentBlue-2-660x330 jpegΆλλη μία ενδιαφέρουσα γνωριμία που έκανα στις Ψηφιακές Γειτονιές ήταν η Κυριακή Χαριτάκη. Δεν θα σας περιγράψω πώς και πού συστηθήκαμε (ας το κρατήσουμε αυτό μεταξύ μας) αλλά μιλώντας μαζί της ένιωσα ότι είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βοηθήσει, με την ουσιαστική έννοια του όρου, μια ομάδα ανθρώπων που χρειάζονται καθοδήγηση και στήριξη: τις μονογονεϊκες οικογένειες ή αλλιώς τους single parents. Αυτό είναι και το όνομά του site της….

Το Singleparent, το πρώτο site για τη μονογονεϊκή και τη «διαφορετική» οικογένεια στην Ελλάδα, αφορά όλους τους διαζευγμένους, χήρους και ανύπαντρους γονείς, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται στη μονογονεϊκή οικογένεια με τη στενή έννοια του όρου. Απευθύνεται εξίσου και σε όλους τους γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους, σε όσους μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι επειδή ο άλλος γονέας έχει μεταναστεύσει για οικονομικούς λόγους, στους γονείς που έχουν φτιάξει τη ζωή τους με έναν άλλον άνθρωπο, και γενικότερα σε όλες τις σύγχρονες μορφές οικογένειας που έφερε μαζί της η αλλαγή των εποχών και ειδικότερα η οικονομική κρίση.

Δεν μπορούσα να μην τη ρωτήσω πώς ξεκίνησε η ιδέα για όλο αυτό το εγχείρημα….

Κυριακή Χαριτάκη: Αποφάσισα να ξεκινήσω το site λόγω μιας προσωπικής εμπειρίας που με οδήγησε στο να ψάξω στο διαδίκτυο ως-τότε-ανύπαντρη μητέρα (εγκυμονούσα για την ακρίβεια) αλλά να μην βρω τίποτα που να με ενημερώσει στο τι πρέπει να κάνω. Ήταν μια πολύ άσχημη περίοδος της ζωής μου με πολλά μέτωπα ανοιχτά και με μία εγκυμοσύνη που τελικά, δεν εξελίχθηκε. Πέρασαν τα χρόνια, έγινα μαμά και κάποια στιγμή, πριν ενάμιση χρόνο, πετάχτηκα από το κρεβάτι μου στις 3 το πρωί και φώναξα «Το βρήκα!». Και πράγματι το βρήκα αλλά κυρίως με βρήκε. Είμαι πολύ χαρούμενη και προπάντων ακούραστη. Ίσως γιατί πρώτη φορά κάνω αυτό που αγαπώ!

dc3a03e17b2a9d620c2442de0f556470Το Singleparent (http://singleparent.gr) παρέχει στους αναγνώστες του, όλη την απαραίτητη γνώση και βοήθεια μέσα από μία τεράστια και συνεχώς ενήμερη θεματογραφία, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Νομικά θέματα
Ρυθμίσεις, επιδόματα, δικαιώματα, παροχές και πάσης φύσης νομικά ζητήματα που αφορούν τους μονογονείς, συγκεντρωμένα και ενημερωμένα.
Ψυχολογία-Παιδοψυχολογία
Θέματα ψυχολογίας-παιδοψυχολογίας για το πώς να χειριστεί ένας μονογονέας τον εαυτό του, τις σχέσεις του και τα παιδιά.
Οι ειδικοί, σας απαντούν
Περίπου 35 ειδικοί (δικηγόροι, ψυχολόγοι, Life Coachers και γιατροί) μεταξύ των οποίων και η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος -συγγραφέας Κα Αλεξάνδρα Καππάτου, δίνουν απαντήσεις σε ερωτήσεις αναγνωστών σε καθημερινή βάση και εντελώς δωρεάν, μέσω της στήλης «Οι ειδικοί, σας απαντούν».
Εμπειρίες μονογονέων
Στο Singleparent (http://singleparent.gr), οι μονογονείς μοιράζονται την εμπειρία τους με πολλούς διαδραστικούς τρόπους, ως εξής:
i)  Στέλνοντας την αληθινή τους ιστορία προς δημοσίευση.
ii) Αρθρογραφώντας σε τακτική βάση ως blogger μονογονείς.
iii)Συμμετέχοντας σε εβδομαδιαία γκάλοπ που διεξάγονται στη σελίδα μας στο facebook, προκειμένου να ενισχύεται η αλληλεπίδραση και οι δεσμοί (loyalty) μεταξύ του site και των αναγνωστών του.
Πρακτικά-οικονομικά
Πρακτικές ιδέες και λύσεις εξοικονόμησης χρημάτων, προτάσεις αγορών για το παιδί, την οικογένεια, το σπίτι και τη μόδα, διαγωνισμοί και προσφορές, είναι μόνο ένα μέρος των οικονομικών και πρακτικών θεμάτων που το Singleparent (http://singleparent.gr) απευθύνει στους μονογονείς, προκειμένου να κάνει τη ζωή τους πιο όμορφη και εύκολη.
Καταλόγους βοήθειας
Πλήρως ενημερωμένους καταλόγους βοήθειας που περιλαμβάνουν όλους τους συλλόγους, τα κέντρα στήριξης και τους ξενώνες στους οποίους μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να απευθυνθούν.

You may also like