Έχε τα μάτια ορθάνοιχτα, από τη Μαρία Χατζημαρκάκη

red-hair-photographe 2016Είμαι ολότελα πεπεισμένη ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Όμως μέσα στην πολυπλοκότητα της, μας οδηγεί, ακριβώς εκεί που πρέπει. Μας δείχνει το δρόμο για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις και να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Οπότε, όλοι μας, κάποια στιγμή, θα βρούμε το δρόμο… είτε αμέσως, είτε κάνοντας κύκλους γύρω από τον προορισμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι μάτια ορθάνοικτα. Ναι μόνο αυτό. Ανοιχτά μάτια για σωστότερη κρίση.

Συνήθως κάθε νέα χρονιά απαιτεί νέους στόχους. Νέα όνειρα. Καινούργιο προγραμματισμό. Η φετινή χρονιά όμως, απαιτεί RESTART.

Το μυστικό; Νομίζω είναι απλό και όλοι μπορούμε να το πετύχουμε.

 

Αυτή τη χρονιά ας γίνουμε ευγενείς, όχι μόνο ως προς το πώς να κρατάμε τα κουταλομαχαιροπήρουνα, αλλά ευγενείς ως προς τους γύρω μας. Ας θυμηθούμε αυτούς που γιορτάζουν, ας στείλουμε λουλούδια, ας γράψουμε δυο λόγια σε ένα χαρτί, ας παραχωρήσουμε τη θέση μας στο λεωφορείο, σε κάποιον ηλικιωμένο. Ας χαμογελάσουμε, ακόμα και όταν όλα είναι δύσκολα. Τόσα πολλά πράγματα μπορεί να κάνει κανείς… Τόσα πολλά και τόσο απλά.

 

Αυτή τη χρονιά ας γίνουμε ειλικρινείς. Απαράβατος κανόνας για ψυχική ισορροπία ώστε το έξω μας να συμβαδίσει με το μέσα μας. Τα θέλω μας να συμβαδίσουν με τις πράξεις μας. Τότε να είστε σίγουροι ότι και οι ευχές μας θα συμβαδίσουν τελικά, με αυτό που ζούμε.

 

enjoy-the-little-thingsΑυτή τη χρονιά ας διώξουμε το φόβο. Ας τολμήσουμε. Ας γίνουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Ας γίνουμε διαλλακτικοί. Ας μάθουμε να κάνουμε διάλογο. Ας κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

 

Αυτή τη χρονιά δε θα γράψω  New Υear΄s Resolutions. Πέρυσι έπιασα μόνο ένα στόχο από τους 13…!!! Υπο συνθήκες, αυτό, μπορείς να το πεις και αποτυχία. Γι’ αυτό φέτος, οι στόχοι θα είναι βαθύτεροι, ουσιαστικότεροι και ανθρώπινοι. Ίσως έτσι, να πιάσουμε όλοι μας 13αρι!

 

Μαρία Χατζημαρκάκη

Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Msc Πολεοδόμος – Χωροτάκτης ΕΜΠ

 

You may also like