Αγαπημένες Φθινοπωρινές ταινίες

Μπορεί, σε αντίθεση με τη Λίνα, το φθινόπωρο να μην είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου και να μου προκαλεί μια ‘γλυκιά’ μελαγχολία … όμως τα βροχερά Κυριακάτικα απογεύματα, επιβάλλεται το cocooning, με ένα ζεστό ρόφημα, ταινίες που ταιριάζουν με τον καιρό και αμέσως η διάθεση αλλάζει. Παρακάτω σας προτείνω διαχρονικές κινηματογραφικές επιτυχίες, των οποίων οι ιστορίες διαδραματίζονται με φόντο τα πεσμένα, χρυσοκόκκινα φύλλα, τους νοτισμένους δρόμους, τις σταγόνες στο τζάμι, τα έρημα πάρκα και φυσικά τις ιδανικές μουσικές μελωδίες της εποχής.

098668a82baff1bf3421174de3709eaf1. ‘Autumn in New York’-2000

Το ρομαντικό δράμα από το 2000 με πρωταγωνιστές τους Richard Gere και Winona Ryder, διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, με τις πιο όμορφες σκηνές γυρισμένες στο Central Park, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου. Ο έρωτας μεταξύ του Will και της Charlotte, ‘ανθίζει’ , καθώς περπατούν στο πάρκο, ανάμεσα σε πεσμένα φύλλα, ξύλινα παγκάκια και τον γαλάζιο ουρανό να κάνει αντίθεση με τις γήινες αποχρώσεις της εποχής.

http://www.youtube.com/watch?v=hXWnJw0gako

f00333fe049bc7bc4a2fdcb6289402ff2. ‘When Harry Met Sally’- 1989

Η κλασσική ρομαντική κομεντί, δεν συνδέεται άμεσα με το φθινόπωρο και η ιστορία του Harry και της Sally εκτυλίσσεται σε όλες τις εποχές του χρόνου, όμως σίγουρα μας μένει αξέχαστη η βόλτα τους στο Central Park, ενώ στο βάθος παρακολουθούμε τα κίτρινα φύλλα να πέφτουν. Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε καλά την ταινία, η αφίσα από μόνη της θυμίζει τις όμορφες, φθινοπωρινές σκηνές της.

cd606ac83d610f3aa8f391fe3748880d3. ‘You’ve got mail’- 1998

Η ρομαντική κομεντί σε σκηνοθεσία και σενάριο της Nora Ephron, είναι προσωπικά αγαπημένη, καθώς τη θεωρώ κατάλληλη για μια πιο ομαλή μετάβαση από το καλοκαίρι, στη δροσερή ατμόσφαιρα του φθινοπώρου. Παρόλο που μέσα από την ταινία, ‘μεταφερόμαστε’ σε όλες τις εποχές του χρόνου, οι ατάκες που μας κάνουν να τη συνδυάζουμε με τους πρώτους περίπατους φορώντας ένα ζεστό πανωφόρι και τη νέα αρχή στη ζωή μας, είναι : -‘Don’t you just love New York in the fall? It makes me want to buy school supplies. I would send you a bouquet of newly sharpened pencils if I knew your name and address’.

07622a7c24684af6830816a748ba1c194. ‘Dead Poets Society’- 1989

Ο ‘Κύκλος των Χαμένων Ποιητών’ ταιριάζει με το φθινόπωρο, μιας και είναι η εποχή των μαθητών για την επιστροφή στα θρανία, τα μαθήματα και τις σχολικές δραστηριότητες. Μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές σκηνές για την εποχή του φθινοπώρου, στο δράμα του Peter Weir, αποτελεί ο αποχαιρετισμός των γονιών στα παιδιά τους και η σηματοδότηση μιας νέας σχολικής χρονιάς στη συντηρητική Ακαδημία για αγόρια, ‘Welton’.

af1d5f9d81a006c81eca4a80f20cbbb65. ‘500 Days of Summer’ – 2009

Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού που γνωρίζει ένα κορίτσι, αλλά απέχει από τις συνηθισμένες ιστορίες αγάπης! Η σχέση του Tom και της Summer , διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων εποχών του χρόνου. Ένα από τα θέματα, τα οποία παρουσιάζει η ταινία ως δευτερεύοντα, είναι και οι εναλλαγές στη διάθεση και τα γεγονότα, ανάλογα την εποχή. Έτσι, το μουντό φθινόπωρο φέρνει απρόσμενες εξελίξεις και επικρατεί μια αίσθηση εκνευρισμού και νοσταλγίας.
*Bonus: το άκρως φθινοπωρινό soundtrack με κομμάτια από καλλιτέχνες όπως οι Regina Spektor, Feist και The Temper Trap.

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest

You may also like