Αδύναμη Μέση; Βάλτε τέλος στους πόνους, από τον Μάνο Βροντζάκη

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!
Όλο και περισσότεροι μου παραπονιέστε για ενοχλήσεις και πόνους στη μέση όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι, ή όταν γυμνάζεστε, ακόμα και στην καθημερινότητα σας (δουλειά,ψώνια, εξόδους κλπ). Είναι σύνηθες το φαινόμενο της αδύναμης μέσης και αυτό γιατί; Γιατί πολύ απλά ξεχνάμε ή βαριόμαστε να γυμνάσουμε και να ενδυναμώσουμε την ραχιαία χώρα δηλαδή την περιοχή της μέσης, με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς.
Παρακάτω θα δείτε μια σειρά από ασκήσεις για ενδυνάμωση αλλά και από ασκήσεις για χαλάρωση της μέσης σας που καλό θα ήταν να τις εφαρμόζετε 4-5 φορές/εβδομάδα. Δεν θα σας πάρει παραπάνω από 15′.

ΑΣΚΗΣΗ 1η : Για ενδυνάμωση
ΡΑΧΙΑΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΧΕΡΙ-ΠΟΔΙ
Ξαπλώνουμε μπρούμυτα στο στρώμα μας και έχοντας τεντωμένα τα πόδια και τα χέρια προς τα εμπρός, εκτελούμε άρσεις του κορμού μας ανασηκώνοντας ταυτόχρονα αντίθετο χέρια με πόδι.
1
ΑΣΚΗΣΗ 2η: Για ενδυνάμωση
ΙΣΟΜΕΤΡΙΚΟΙ ΡΑΧΙΑΟΙ
Σε στάση τραπεζάκι σηκώνουμε πάλι αντίθετο χέρι με πόδι , μόνο που εδώ μένουμε σταθερά για 15-20″ και έπειτα αλλάζουμε χέρι και πόδι για άλλα τόσα δευτερόλεπτα. Αυτήν την άσκηση μπορείτε να την κάνετε από 3 φορές και από 15-20″.
2α

ΑΣΚΗΣΗ 3η: Για ενδυνάμωση
ΜΕΣΗ ΠΑΝΩ ΜΕ ΛΥΓΙΣΜΑ ΔΥΟ ΓΟΝΑΤΩΝ
Ενώ είστε ξαπλωμένοι ανάσκελα, λυγίζετε και τα δυο γόνατα μαζί και ανασηκώνετε τη λεκάνη σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Μένετε σταθεροί για 15″ και επαναλαμβάνετε για 2 φορές επιπλέον.
3α
ΑΣΚΗΣΗ 4η: Για χαλάρωση
Ξαπλώνουμε ανάσκελα, φέρνουμε τα γόνατά μας κοντά στο στήθος μας και πιάνεστε απο αυτά. Μένετε σταθερά εκεί για 15-20″ και αν σας ανακουφίζει μπορείτε να επαναλάβετε την διάταση για ακόμα δύο φορές.
4α

ΑΣΚΗΣΗ 5η: Για χαλάρωση
Όντας μπρούμυτα στο στρώμα, έρχεστε σε στάση παιδιού(δηλ.φέρνετε τη λεκάνη σας στις φτέρνες σας και τεντώνετε τα χέρια σας καλά μπροστά).
Και εδώ μπορείτε να μείνετε μέχρι 20″ . Θα σας ανακουφίσει πολύ.
5α

ΑΣΚΗΣΗ 6η : Για χαλάρωση
Ξαπλώστε ανάσκελα στο στρώμα σας και τεντώστε ποδια, και χέρια πίσω απο το κεφάλι δένοντας τα δάχτυλά σας. Μείνετε ακούνητοι για 15″ και επαναλάβετε ακόμα δύο φορές.
6α

Ακόμη, καλό θα ήταν όταν έχετε ενόχληση στη μέση σας ή και πόνους να αποφεύγετε τους κραδασμούς όπως για παράδειγμα να τρέχετε, να κάνετε jumps, σχοινάκι ακόμα και να ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες με ταχύτητα. Προτιμήστε στατικό ποδήλατο, ή περπάτημα που ναι μεν γυμνάζεστε αλλά έτσι προστατεύετε και την μέση σας.

Οτιδήποτε χρειαστείτε ή για κάποια παραπάνω πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο mail μου: [email protected]

+ follow on Twitter & instagram : @manosvrontzakis
Για περισσότερες πληροφορίες για τον Μάνο Βροντζάκη, πατήστε εδώ

Σχετικά άρθρα:

4 Έξυπνοι τρόποι για να αποκτήσετε λεπτά χέρια, από τον Μάνο Βροντζάκη
Συχνά λάθη στο γυμναστήριο!!! Τι να προσέξετε…, από τον Μάνο Βροντζάκη
Βιταμίνες & Συμπληρώματα διατροφής….Μύθος ή Αλήθεια;, από τον Μάνο Βροντζάκη
Εύκολο Streching για χαλάρωση μετά τη δουλειά, από τον Μάνο Βροντζάκη
Ασκήσεις για τη σωστή στάση του σώματος, από τον Μάνο Βροντζάκη

You may also like