Αεροπλάνο μεταμορφώθηκε σε… παιδικό σταθμό!

Είναι κάτι πρωτότυπο, πρωτοποριακό και ασυνήθιστο! Παιδικός σταθμός σε αεροπλάνο; Κι όμως, η Gari Chapidze εργάζεται ως διευθύντρια παιδικού σταθμού στην πόλη Rustavi της Γεωργίας και βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να κάνει τη ζωή των μαθητών της ενδιαφέρουσα, αλλά και να αισθάνονται ότι κάνουν κάτι το διαφορετικό από τα υπόλοιπα!

Η νηπιαγωγός δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο για να… εξυψώσει την εκπαίδευση των μαθητών της από το να κάνει καθημερινά τις παραδόσεις της… πάνω από το έδαφος!

Αφού αγόρασε από τις Γεωργιανές Αερογραμές το παροπλισμένο Yakovlev Yak-42, ανακαίνισε το εσωτερικό του, πρόσθεσε εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και βιβλία και μετέτρεψε την εκπαιδευτική καθημερινότητα των παιδιών σε… περιπέτεια. όπως δηλώνει η νηπιαγωγός “χαίρονται όταν έρχονται και …κλαινε όταν φεύγουν το μεσημέρι!”


«Άφησα ανέπαφο μόνο το πιλοτήριο έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να εξερευνήσουν με την άνεσή τους τα όργανα, το πηδάλιο… Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τους αρέσει!» Οι μικροί μαθητές έχουν την ευκαιρία να “παίξουν” με περισσότερα από 1500 κουμπιά και να “προσποιηθούν” ότι είναι κανονικοί πιλότοι!

Συνολικά 15 μαθητές πηγαίνουν καθημερινά σε αυτόν τον πρωτότυπο ιδιωτικό παιδικό σταθμό και τα δίδακτρα είναι στα 70 ευρώ το μήνα,, τα διπλά από ό,τι κοστίζει ένας δημόσιος, στη Γεωργία!

Πηγή: afp.com

You may also like