Αιγόκερως: O ήρεμος ηγέτης

 

Καλή και φωτεινή αστρολογική χρονιά! Ο Αιγόκερως, ο πιο φιλόδοξος κερασφόρος του ζωδιακού κύκλου,  ανέτειλε στον ορίζοντα εδώ και μερικές μέρες και το 2018 ξεκίνησε με ένα λαμπρό supermoon, στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου, που επηρέασε αρκετά τα παρορμητικά του 2ου δεκαημέρου.

Το 10ο ζώδιο, είναι και το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα. Ζώδιο Θηλυκό και με ποιότητά Παρορμητική,  ο Αιγόκερως πατάει σταθερά τα πόδια του στη μητέρα Γη. Με κυβερνήτη τον σοβαρό, αυστηρό πατέρα Κρόνο, είναι το πιο κατάλληλο ζώδιο στη διαχείριση του χρόνου.  Οι Αιγόκεροι ξέρουν τι μπορεί και τι όχι να γίνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και πάντοτε τηρούν τις υποσχέσεις τους. Είναι άλλωστε οι πιο συνεπείς του ζωδιακού, μαζί με τους Παρθένους.

Απορρίπτει άλλωστε, οτιδήποτε και οποιονδήποτε του σπαταλά το χρόνο.

Η γήινη σοφία του βοηθάει στο να «γειώνει»οποιαδήποτε σκέψη για να δει αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ρεαλιστής και ενίοτε σκληρός πραγματιστής ο Αιγόκερως είναι προσγειωμένος σε ένα πιο ευρύ, κοσμικό επίπεδο. Είναι πάντα προετοιμασμένος για το χειρότερο και εντοπίζει αμέσως ελαττώματα σε ανθρώπους και καταστάσεις. Ακόμη και νομίζει πως κάτι είναι ανέφικτο έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το υλοποιήσει. Ο Αιγόκερως ανησυχεί πολύ και έντονα για τα πρακτικά θέματα της ζωής: η καριέρα, τα χρήματα, η καθημερινότητα, η ασφάλεια κάθε είδους-είτε υλική είτε συναισθηματική. Πιστεύει ακράδαντα πως πρέπει να  δουλεύει σκληρά και πως πρέπει να είναι πάντα προετοιμασμένος για κάθε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο του.

Μερικές φορές η ειλικρίνειά του είναι εξαιρετικά σκληρή καθώς «σκοτώνει» τον όποιο αρχικό ενθουσιασμό μπορεί να υπάρξει, με τη γήινη προσέγγισή του. Ο Αιγόκερως είναι ρεαλιστής και βλέπει τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως θα θέλαμε να είναι.

Ιδιαίτερα υπερήφανος, φοβάται την αποτυχία όσο τίποτε άλλο Αν ψάχνετε σοβαρότητα, σταθερότητα, υπευθυνότητα, φιλοδοξία και αυστηρότητα σ’ ένα σύντροφο,  τότε ο Αιγόκερως είναι ο πιο κατάλληλος.
Πρακτικός, φιλόδοξος, υπομονετικός και υπερήφανος, μπορεί να γίνει και τσιγκούνης,  πολύ συντηρητικός, επιφυλακτικός και απόλυτος, αλλά παράλληλα να γίνει πολύ γοητευτικός, ειδικά όταν τα βασικά του όπλα είναι το χρήμα και η εξουσία.
Υπάρχει, άλλωστε καλύτερος εκπρόσωπος του ζωδίου αυτού, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον δυναμικό εφοπλιστή διεθνούς κύρους, τον ανεπανάληπτο bon-viveur, τον άντρα που αγάπησαν οι πιο διάσημες γυναίκες της εποχής του; Στο κύρος και στην εξουσία του, υποκλίνονταν όλοι.

«Ποτέ μην αρχίζεις μια δουλειά, μια μάχη, μια ερωτική σχέση αν ο φόβος της ήττας επισκιάζει την προοπτική της νίκης».

Αριστοτέλης Ωνάσης 15/1/1906

Έχετε δοκιμάσει ποτέ παλαιωμένο κρασί; Η καλύτερη γεύση είναι όταν είναι ώριμο και έντονο- έτσι δεν είναι; Το ίδιο ισχύει για ένα άνδρα Αιγόκερω που  είναι πραγματικά  ρομαντικός με όλη του την καρδιά, αλλά χωρίς πολλά λόγια.  Τα συναισθήματά του είναι βαθιά και διαρκούν, όμως θα δυσκολευτεί να τα δείξει. Αν και οι Αιγόκεροι άνδρες είναι από τη φύση τους μελαγχολικοί, όταν τους γνωρίσετε καλύτερα, θα σας αποκαλύψουν τα βαθύτερα μυστικά τους και τα πιο σοβαρά τους συναισθήματα. Ο Αιγόκερως δεν μπαίνει σε μια σχέση πάρα πολύ γρήγορα. Αλλά όταν το κάνει, το κάνει με πλήρη συναίσθηση και πίστη. Μπορεί να μην λένε ανοιχτά τι νιώθουν οι Αιγόκεροι, αλλά  στη σχέση θα προσφέρουν ασφάλεια και άνεση στις πιο δύσκολες στιγμές. Καθώς μεγαλώνει, η αγάπη του θα γίνει σαν ένα παλιό κρασί, πλουσιότερη, ωριμότερη, εντονότερη από πριν. Έτσι, όταν οι άλλοι θα έχουν κουραστεί ή θα έχουν φύγει, ο Αιγόκερως θα σας πάρει να πάτε για ένα ρομαντικό δείπνο  στο φως των κεριών.

H δυναμική πρώτη κυρία της Αμερικής Μισέλ Ομπάμα, ο ιδεαλιστής Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο ανεπανάληπτος οδηγός της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σούμαχερ, ο υπέροχος σερ Aντονι Χόπκινς και ο πολύ γοητευτικός Ντένζελ Ουάσιγκτον ανήκουν στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Τι υπάρχει στον ορίζοντα;

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω

Από τις 20 Δεκεμβρίου του 2017, ο Κρόνος έφυγε (επιτέλους) από τον Κρόνο στον Τοξότη και μπήκε στον Αιγόκερω, όπου και θα διανύσει μια πορεία δυόμιση χρόνων, επιφέροντας αλλαγές στα Παρορμητικά ζώδια, και για το πρώτο εξάμηνο του 2018, ειδικά για εκείνα του 1ου δεκαημέρου.  Η επόμενη τριετία θα είναι πολύ καθοριστική για τους Αιγόκερους, Αν και ο Πλούτωνας στο ζώδιο τους, εξακολουθεί να τους δυσκολεύει και να προκαλεί βαθιές, ριζικές εσωτερικές αλλαγές, ο Κρόνος στο ζώδιό τους, σημαίνει πως ό,τι δεν έγινε σωστά πριν από 12 χρόνια, σε έναν ή πολλούς τομείς της ζωής τους, πρέπει να ξαναχτιστεί, κι αυτό πάντα φέρνει αλλαγές και απώλειες. Όμως είναι και περίοδος κατακτήσεων, ανάληψης ευθυνών και καταξίωσης, μέσα από την σκληρή δουλειά και την επιμονή που τόσο καλά ξέρει και έχει αυτό το γήινο ζώδιο.

Αναλυτικά, θα διαβάσετε τις προβλέψεις για κάθε ζώδιο, και πώς το επηρεάζει ο Κρόνος στον Αιγόκερω σε νέο άρθρο σύντομα.

 

You may also like