Αλεξία Ζαραδούκα: Η Miss BlouBlou μας παρουσιάζει το ανανεωμένο της site, κι ας είναι fashion blogger

10904183_10205826253720149_539144755_nΟ τίτλος της συγκεκριμένης συνέντευξης δεν είναι καθόλου τυχαίος, καθώς ναι μεν θα γνωρίσουμε μία fashion blogger, αλλά το “προϊόν” της διαφέρει από το συνηθισμένο fashionblogging. Είναι μία επαγγελματίας τους είδους…  γνωρίζει εκ βαθέων την τέχνη της επικοινωνίας και εργάζεται παράλληλα ως PR για διάφορες εταιρίες. Πώς μπορούν να συνυπάρχουν αυτές οι ιδιότητες σε ένα φρέσκο, μυαλωμένο κορίτσι 26 ετών; Κι εγώ την ίδια απορία είχα πριν συναντήσω την MissBlouBlou, κατά κόσμον Αλεξία Ζαραδούκα!

The K-magazine: Να ξεκινήσουμε με έναν απολογισμό του 2014;

Αλεξία Ζαραδούκα: Το 2014 ήταν μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα χρονιά για εμένα! Πολύ δημιουργική, πολλή δουλειά, αλλεπάλληλες ανατροπές σε όλα τα επίπεδα, διδακτική με όλους τους πιθανούς και ευφάνταστους τρόπους και μπορώ να πω ότι άρχισε αναπόφευκτα να με οδηγεί στην επαγγελματική και συναισθηματική ωρίμανση!

The K-magazine: Fashion blogger  ή Marketing/communication director  εταιρειών;
Αλεξία Ζαραδούκα: Και τα δύο! Αναγκάζομαι να δουλεύω από νωρίς το πρωί μέχρι και τις 2-3 το βράδυ αλλά η καθημερινότητά μου είναι τόσο καλύτερη από όσο είχα ονειρευτεί, που πολλές φορές προτιμώ να είμαι ξύπνια και να ζω το όνειρο στην κυριολεξία!

The K-magazine:  Πόσο εύκολα μπορούν να συνυπαρχουν αυτές οι ιδιότητες; Δεν υπάρχει “σύγκρουση συμφερόντων”;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Τα τελευταία χρόνια, με την εξέλιξη του digital, το blogging αποτελεί εργαλείο προώθησης πολλών εταιρειών σε διάφορους χώρους, οπότε για εμένα, η μία ιδιότητα μου ως blogger είναι η φυσική προέκταση της άλλης ως επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ και τούμπαλιν. Ίσα ίσα που πολλές φορές η μια ιδιότητα «υπηρετεί» και διευκολύνει την εξέλιξη της άλλης.

The K-magazine: Σπούδασες Επικοινωνία και Δημόσιες  Σχέσεις, αλλά το πάθος σου ήταν η μόδα;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Σπούδασα Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις και το πάθος μου ήταν και είναι η πολιτική και η μόδα. Έχω εργαστεί σε καμπάνιες πολιτικών προσώπων άλλωστε, παράλληλα με τις δραστηριότητές μου που αφορούν στη μόδα.  Η επιμέλεια της επικοινωνίας ενός οργανισμού είναι ένα επάγγελμα το οποίο αν το γνωρίζεις, μπορείς να το εφαρμόσεις σε οποιονδήποτε χώρο, ευτυχώς ήμουν από τις τυχερές που επέλεξα συνειδητά τους χώρους που ήθελα να το εξασκήσω!

The K-magazine: Πώς και δεν αποφάσισες να φύγεις στο εξωτερικό και να συνεχίσεις σπουδες πάνω στη μόδα ή να δραστηριοποιηθείς εκεί;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Αγαπώ την χώρα μου πάρα πολύ και δεν θέλω να την εγκαταλείψω, προτιμώ, μέσα στην κρίση που διανύουμε να παραμείνω εδώ και να την στηρίξω. Δεν είμαι φυγόπονη, μου αρέσουν τα δύσκολα. Ειδικά αυτή την περίοδο, που έχουν καταρρεύσει τα στερεότυπα σε όλους τους χώρους –ακόμη και τα στερεότυπα των ανθρώπων για τον εαυτό τους-  το έδαφος είναι πρόσφορο για την υλοποίηση νέων ιδεών. Ο κόσμος, έχει ανάγκη από νέες ιδέες, έμπνευση, νέα πρότυπα ή ακόμη και από ασχολίες και δραστηριότητες που απλά κάνουν την ώρα τους να περνά πιο ευχάριστα! Αν μπορώ να είμαι ένα μικρό κομματάκι αυτής της διαδικασίας, θα το κάνω με ιδιαίτερη χαρά. Εκτός αυτού, από το πρώτο έτος της σχολής μου, απορροφήθηκα επαγγελματικά στον χώρο, οπότε δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να αφήσω κάτι που είχε ήδη ξεκινήσει  εδώ για κάτι πιο αβέβαιο στο εξωτερικό.

10884745_10205826252200111_679006354_nThe K-magazine: Μίλησε μας  για το missbloublou; Πώς ξεκίνησες; Πώς εμπνεύστηκες  το όνομα του blog;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Το Miss BlouBlou, ξεκίνησε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου κατά την οποία μελετούσα πολύ τον χώρο της μόδας, τα ελληνικά και ξένα blogs και διαπίστωσα ότι δυστυχώς στην Ελλάδα, παρόλο που το blogging είναι μια “personal” υπόθεση, αρκετά blogs (όχι μόνο μόδας) ήταν απρόσωπα και όχι τόσο influential στο κοινό τους σε σχέση με τα blogs του εξωτερικού. Ως αναγνώστρια μου έλειπε κάτι, που όχι απλά θα μου δείχνει «τυποποιημένα» και διαφημιστικά τις τάσεις της μόδας, αλλά που θα μου έκανε και παρέα και θα ταυτιζόμουν μαζί του πάνω στις εσωτερικές μου σκέψεις και την καθημερινότητά μου! Που μπορώ να φορέσω αυτό το ρούχο, τι σκέφτονται οι άλλοι όταν το φοράω και πως νιώθω εγώ μέσα σε αυτό; Ο άνθρωπος πίσω από το blog τι άνθρωπος είναι; Έχει χιούμορ; Είναι καλός άνθρωπος; Έχουμε κοινά; Θα καταλάβαινε το άγχος μου για το τέλειο outfit στο πρώτο ραντεβού; Θα μπορούσα να την έχω φίλη στην πραγματική μου ζωή αν την γνώριζα από κοντά; Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Miss BlouBlou. Ήθελα να φτιάξω μια διαδικτυακή γυναικεία παρέα, προσιτή και διαδραστική, όπως και έγινε! Το όνομα του blog, με ακολουθεί από πάντα, αφού έτσι με φώναζε ο μπαμπάς μου από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου! Απλά έτυχε αυτό το προσωνύμιο να είναι εύηχο και πιασάρικο τελικά! (γέλια)

The K-magazine:  Πηγαίνει πολύ καλά… (αυτό είναι fact)! Πες μας, με ειλικρίνεια, είναι τόσο “αγγελικά” πλασμένος ο κόσμος των fashion bloggers;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Ευχαριστώ πολύ! Κοίτα, όλοι οι χώροι έχουν τις φωτεινές και σκοτεινές πλευρές τους που όμως καθορίζονται από τους ίδιους τους ανθρώπους που τους απαρτίζουν. Σίγουρα έχει τύχει να δω άσχημες συμπεριφορές είτε από bloggers είτε από brands μεταξύ τους. Εγώ ως άνθρωπος αλλά και ως εργαζόμενη προτιμώ να μην σπαταλάω την ενέργειά μου σε δραστηριότητες που δεν με ωφελούν πουθενά! Αφοσιώνομαι στην δουλειά μου και όχι στην δουλειά των άλλων και κρατάω την ενέργειά μου για τις δραστηριότητες που αγαπώ. Το κουτσομπολιό και η αγένεια δεν είναι μια από αυτές.

The K-magazine:  Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνει κανείς fashion blogging στην Ελλάδα;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Το να δημιουργήσει κάποιος ένα blog, είναι πρακτικά κάτι πολύ εύκολο, σε μια σχετική πλατφόρμα. Ειδικά αυτή την περίοδο, στην Ελλάδα το blogging είναι στα πάνω του. Το δύσκολο κομμάτι, ειδικά αν έχεις αποφασίσει ότι θα είσαι full time blogger όπως εγώ,  είναι η διατήρησή του (να κάνεις τις σωστές γνωριμίες, να τρέχεις σε events, οι φωτογραφίσεις,  ενημέρωση, που ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται τρομερά glamorous αλλά είναι και πολύ κουραστικά ταυτόχρονα) και να μην πέσεις στην παγίδα του εαυτού σου σχετικά με την glam ταμπέλα του “Fashion Blogger”. Ένα επιτηδευμένο, απρόσιτο attitude σου βάζει μεγάλη τρικλοποδιά.

The K-magazine:  Ποιά είναι τα προσόντα που χρειάζονται; Πέρα από  αισθητική, που θεωρώ, προσωπικά, απαραίτητο!
Αλεξία Ζαραδούκα:  Θα σου πω κάτι: Originality never fails και αυτό είναι και το μότο του Miss BlouBlou και της ζωής μου γενικότερα. Οτιδήποτε αυθεντικό, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάει καλά! Άρα το πρώτο και πιο σημαντικό προσόν, εργαλείο και εφόδιο μαζί, είναι η δημιουργικότητά μας η οποία πρέπει να εξασκείται και να επεκτείνεται, με διάφορα ερεθίσματα! Επίσης χρειάζεται ΠΕΙΣΜΑ και ΥΠΟΜΟΝΗ. Αν νομίζεις ότι το blogging είναι μια ασχολία 2-3 ωρών την ημέρα, άστο καλύτερα. Κάτι ακόμη πολύ σημαντικό είναι η αμεσότητα. Κανείς δεν μπορεί να ταυτιστεί μαζί σου αν μιλάς στο κοινό από τον ψηλό σου θρόνο, για πράγματα που δεν το ενδιαφέρουν ή που δεν του είναι άμεσα κατανοητά και εφαρμόσιμα! Και κάτι εξίσου σημαντικό είναι το ΧΙΟΥΜΟΡ! Το κοινό- αλλά και εγώ ως απλή αναγνώστρια- σαφώς και προτιμά ένα κείμενο με αμεσότητα και με ελαφρές δόσεις χιούμορ που σου φτιάχνει την διάθεση και σε κάνει να νιώθεις πιο ανάλαφρη και αισιόδοξη!

alexia zaradouka missbloublou k-mag.gr interview 1

Εν ώρα εργασίας… προσεκτική ακόμα και για την τελευταία λεπτομέρεια!

The K-magazine:  Έχεις κάνει φίλους μέσα από τον χώρο ή μάλλον για να είμαι πιο σαφής… Προλαβαίνεις να κάνεις φίλους ή είναι τόσο γρήγοροι οι ρυθμοί;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Φυσικά και έχω φίλους από τον χώρο! Μόνο αυτοί μπορούν να με αντέξουν άλλωστε! (γέλια) Η αλήθεια είναι πως οι ρυθμοί είναι τόσο γρήγοροι που δύσκολα μπορούν να τους ακολουθήσουν έστω και σε φιλικό επίπεδο άνθρωποι που είναι εκτός χώρου! Γι’ αυτό και πάντα είμαι  πιο στενή φίλη με τους συνεργάτες μου (είτε των P.R. είτε του blogging) γιατί μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, τους ίδιους ρυθμούς καθημερινότητας και τις ίδιες φιλοδοξίες και άγχη! Επίσης έχω φίλες fashion bloggers αλλά και PR. Managers.  Βέβαια, οι χαλαρές στιγμές και με φίλους χρόνων εκτός του χώρου, είναι πραγματικά πολύτιμες και με αναζωογονούν!

The K-magazine:  Σου δίνεται ένα εισιτηριο για οπουδήποτε στον κόσμο, για 10 μέρες, έξοδα πληρωμένα. Που θα πήγαινες και τι θα έκανες;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Αχχχ τώρα μου βάζεις δύσκολα! Από τη μία, ονειρεμένος προορισμός που θέλω πολύ να πάω είναι η Νέα Υόρκη για μελέτη (τάσεις μόδας, τεχνικές marketing και Δημοσίων Σχέσεων), από την άλλη έχω ανάγκη από έναν εξωτικό προορισμό, δίπλα στην θάλασσα, με κλειστά τα κινητά, χωρίς laptop, να πίνω cocktails και να απολαμβάνω τον ήλιο και την ηρεμία χωρίς άγχος! Διάλεξε εσύ για μένα και σε παίρνω μαζί μου! (πολλά γέλια)

The K-magazine:  Ποιο άλλο επάγγελμα πιστεύεις ότι θα μπορούσες να κάνεις;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Δεδομένου ότι έχω περάσει από πολλά επαγγέλματα στο παρελθόν μέχρι να καταλήξω σε αυτό που με εκφράζει απόλυτα,  οι σπουδές και το επάγγελμα που έχω επιλέξει είναι αυτά που με αντιπροσωπεύουν 100% και συνειδητά δεν θα διάλεγα κάποια άλλη δουλειά.

The K-magazine: Μία ευχή για το 2015 που μόλις ξεκίνησε;
Αλεξία Ζαραδούκα:  Η ευχή μου για το 2015, είναι να συνεχίζουμε να βρίσκουμε αιτίες για να παθιαζόμαστε με αυτά που καταπιανόμαστε και να γελάμε δυνατά γιατί από εκεί πηγάζει η εσωτερική μας λάμψη! Και υγεία φυσικά, για να υλοποιούμε οτιδήποτε out of the box μας έρθει στο μυαλό! Work Hard, Dream Big!

Η συνέντευξη δεν θα μπορούσε να κλείσει παρά με το αγαπημένο (και σημαδιακό) και με πολλά νοήματα για την Αλεξία, τραγούδι Magic των Coldplay

Μπείτε στο MissBloublou.com για να γνωρίσετε καλύτερα τον κόσμο της Αλεξίας και μην ξεχάσετε να κάνετε like στη σελίδα της στο facebook

You may also like