Αλμυρό κέικ με λουκάνικο, φέτα και γραβιέρα

Χρόνος παρασκευής : περίπου 60 λεπτά
[check_list]

  • Θα χρειαστείτε μια μακρόστενη ή στρογγυλή φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη και αλευρωμένη καλά.

[/check_list]
ΥΛΙΚΑ: ( Για 8-10 μερίδες )
 350 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένη
 50 γρ. καστανή ζάχαρη
 5 αβγά
 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κ.γ. baking powder
 100 γρ. κρέμα γάλακτος
 250 γρ. φέτα Δωδώνης κομμένη σε κυβάκια
 12-14 ντοματίνια κομμένα στη μέση
 1 χούφτα γραβιέρα τριμμένη
 1 λουκάνικο ψιλοκομμένο, σοταρισμένο ελαφρά σε ένα τηγάνι και στραγγισμένο
 1 κ.σ. μουστάρδα
 1 κ.γ. ρίγανη
 Φρέσκο πιπέρι

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ.2ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking και κατόπιν ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος. Τελειώνουμε με τη φέτα, τα ντοματίνια, τη γραβιέρα, το λουκάνικο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το πιπέρι και ρίχνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Τοποθετούμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στο κάτω ράφι του φούρνου (αφού πρώτα τον έχουμε προθερμάνει) στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.

Υ.Γ. Μην ακολουθείτε πιστά καμία συνταγή- παρά μόνο αν σας κάνει κέφι-Βάλτε τη δική σας έμπνευση και τότε το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο…

You may also like