Αναπτύξτε οικειότητα ανάμεσά σας… μέσω sex!

 

Το sex κάνει (πολύ!) καλό στην υγεία: μπορεί να μας ανακουφίσει από το άγχος, να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να τονώσει το ανοσοποιητικό μας. Το sex, όμως, είναι και μία μορφή επικοινωνίας με το σύντροφό μας. Επιστημονικές έρευνες, μάλιστα, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ένα ζευγάρι μπορεί να βιώσει σεξουαλική ικανοποίηση ακόμη και δύο μέρες μετά το sex. Πώς; Αρκεί το ζευγάρι να αφοσιωθεί στο να αναπτύξει περισσότερο την οικειότητα που υπάρχει ανάμεσα στους συντρόφους.

01 Περισσότερη επαφή στη διάρκεια του sex. Κάθε στάση στο sex έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά της. Όταν η γυναίκα είναι από πάνω, για παράδειγμα, μπορεί να αυξάνει τη διέγερση και να επηρεάζει θετικά την κορύφωση, αλλά δεν υπάρχει τόση επαφή. Η ιεραποστολική, από την άλλη πλευρά, αλλά και το “spoon style” προσφέρουν τη δυνατότητα να ανταλλάξετε περισσότερα φιλιά και χάδια, ενώ κι η θερμότητα όταν τα σώματά σας ακουμπούν το ένα στο άλλο μπορεί να σας φέρει πιο κοντά. Η αίσθηση της αφής έχει κυρίαρχο ρόλο στο σεξ αυξάνει τα επίπεδα της οξυτοκίνης στο σώμα, η οποία οξυτοκίνη δεν είναι άλλη από την ορμόνη της… αγάπης!

02 Δεν προσπερνάμε… το foreplay! Καλό και το sex, αλίμονο, αλλά η αλήθεια είναι πως εμείς οι γυναίκες χρειαζόμαστε κάπως τα προκαταρκτικά… για να “πάρουμε μπρος”! Επομένως, είναι ιδανικό αν αφιερώνουμε λίγο χρόνο παραπάνω σε κινήσεις που κάνουμε και στη διάρκεια του sex, όπως ένα φιλί με διάρκεια ή ένα πιο τολμηρό άγγιγμα! Όχι μόνο θα έρθει η σωματική διέγερση, αλλά έτσι οι σύντροφοί έρχονται και πιο κοντά!

03 Μιλάμε με τα μάτια. Μπορεί όταν κοιτάμε το σύντροφό μας στα μάτια να νιώθουμε ευάλωτες, αλλά η αλήθεια είναι πως το λεγόμενο “eye contact” μπορεί να μας φέρει πιο κοντά του. Και δε μιλάμε να τον κοιτάμε στα μάτια όταν μας λέει πόσο όμορφες είμαστε σήμερα, αλλά για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές μαζί του! Ένα βλέμμα μετά; Από ένα φιλί ή τη στιγμή της κορύφωσης είναι ό, τι πιο απλό μπορούμε να κάνουμε για να έρθουμε πιο κοντά στο σύντροφό μας.

04 Δεν κρύβουμε τι θέλουμε. Το sex πρέπει να το ευχαριστιούνται και οι δύο πλευρές κι η επικοινωνία στη διάρκειά του είναι άρρηκτος κανόνας. Δε διστάζουμε να ζητήσουμε, λοιπόν, από το σύντροφό μας να μας χαϊδέψει τα μαλλιά στο foreplay ή να του καθοδηγήσουμε το χέρι για να του δείξουμε τι θέλουμε. Και φυσικά μη νιώθετε αμηχανία να συζητήσετε για να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!

05 Ζούμε τη στιγμή. Έχω μιλήσει άπειρες φορές για τη σημασία της ενσυναίσθησης και του να καλλιεργήσουμε την ικανότητά μας να ζούμε τη στιγμή. Στο θέμα του sex υπάρχει ένας λόγος παραπάνω! Δε σκεφτόμαστε γιατί δε σχολίασε τα sexy εσώρουχα στα οποία ξοδέψαμε μία μικρή περιουσία ούτε αναρωτιόμαστε… τι να φάμε μετά – όσο άκομψο κι αν ακούγεται, υπάρχει σαν πιθανότητα. Επικεντρωνόμαστε στο σύντροφό μας και στις αισθήσεις μας που εκείνη τη στιγμή δουλεύουν με “τουρμπίνες”. Tip: Βοηθάει ιδιαίτερα όταν καταφέρνουμε να συγχρονίσουμε την ανάσα μας με τη δική του! ;)

Δε χρειάζεται να είναι κάποια guru σε ό, τι αφορά το sex, όπως αντιλαμβάνεστε. Φτάνει και περισσεύει να καλλιεργήσουμε τη σωστή επικοινωνία – η οποία δε χρειάζεται πολλές λέξεις, αλλά… καλή διάθεση! ;)

You may also like