Αντιγόνη Vs. Λίνα: Γόβα στιλέτο ή flat ‘n’ chic;

flat or heelsΩς κοριτσάκια, εκ των πραγμάτων μας αρέσει η μόδα και την παρακολουθούμε! Ναι, ναι, ακόμη κι εγώ που δεν είμαι ο τύπος της γυναίκας που κυκλοφορεί με το «In Style» ανά χείρας! Αν κι ομολογώ πως κάτι κλεφτές ματιές σε ιδέες για outfit τις ρίχνω στο Pinterest! Τέλος πάντων, με τη Λίνα συζητούσαμε ποια παπούτσια είναι καλύτερα: οι ψηλοτάκουνες γόβες που προσδίδουν θηλυκότητα και – κακά τα ψέμματα – για πολλούς άντρες είναι φετίχ ή χαμηλά παπουτσάκια, όπως μπαλαρίνες και αθλητικά; Με τη Λίνα τα είπαμε και τα ξεκαθαρίσαμε. Επειδή όμως, είμαστε και κορίτσια one of a kind, θα διαπιστώσετε πως οι προτιμήσεις μας διαφέρουν από αυτό που φοράμε σε σχεδόν καθημερινή βάση!

tumblr_lf4o47nYCa1qg3m31o1_500_large[1]«Τα τακούνια μου κι ένα ταξί να φύγω – με στυλ, πάντα!» (από τη Λίνα Γριβογιάννη)

Είμαι από εκείνες τις γυναίκες που λατρεύουν τα τακούνια κι έχουν σχεδόν ένα ζευγάρι σε όλα τα χρώματα! Τα βλέπω κι ενθουσιάζομαι, επιθυμώ κάθε γόβα που  κυκλοφορεί στην αγορά! Θεωρώ ότι είναι «σύμβολο θηλυκότητας». Επίσης είναι και το μοναδικό παπούτσι που με το που το φοράς σου ανεβάζει αυτόματα την αυτοπεποίθηση. Νιώθεις πιο κυρία, πιο επίσημη, είσαι πιο ψηλή – έστω κι αν μόλις βγάλεις τα τακούνια, από το δεύτερο όροφο πας κατευθείαν στο ισόγειο.

Η αλήθεια είναι ότι δε συγκρίνεται η αίσθηση που νιώθεις με τα τακούνια σε σχέση με την τα αγαπημένα σου αθλητικά  – μεταξύ μας, τα λατρεύω τα αθλητικά μου, δεν υπάρχει πιο άνετο παπούτσι για το δρόμο. Αλλά για να φορέσεις τακούνια, πρέπει να ξέρεις και το πώς. Έχετε δει εκείνες τις κοπέλες που φοράνε τα 15ποντα και για να περπατήσουν θα πρέπει οπωσδήποτε να τις κρατάει κάποιος ή περπατούν με τέτοιο τρόπο που νομίζεις ότι στο επόμενο βήμα θα πέσουν κάτω. Ε, γι’ αυτό σας λέω: πριν τα φορέσετε, εξασκηθείτε!

Το αστείο είναι ότι αν με δει κάποιος στην καθημερινή μου ζωή κι όχι σε κάποια επίσημη εκδήλωση, δεν πρόκειται ποτέ να πιστέψει ότι φοράω τακούνια, ότι μπορώ να περπατήσω επάνω τους ή ακόμη και να τρέξω με αυτά. Βέβαια, μετά από πέντε ώρες, δε μπορώ να κάνω βήμα και τα πόδια μου με πεθαίνουν. Αλλά για αρχή είμαι πολύ επίσημη και πολύ κυρία όταν τα φοράω! Σε μία έρευνα που έχω κάνει, όμως, δεν είμαι η μόνη που έπειτα από κάποια ώρα υποφέρει επάνω στις αγαπημένες της γόβες. Γι’ αυτό και με την Αντιγόνη αποφασίσαμε να μιλήσω για τακούνια εγώ που μονίμως είμαι με flat κι εκείνη που φορά πολύ συχνά γόβες να μιλήσει για τους δικούς μου καθημερινούς συντρόφους.

64080_478616708856011_1463544142_nΤο κακό με τις γόβες είναι πως, όσο κι αν τις αγαπώ, δε θεωρώ ότι είναι για κάθε μέρα, ούτε για όλες τις ώρες. Επίσης, είμαι απόλυτα σίγουρη ότι δε θα καταφέρω ποτέ να γίνω η γυναίκα που φοράει από το πρωί μέχρι το βράδυ 12ποντα παπούτσια! Ίσως αυτό είναι που μέσα μου τα κάνει πιο ξεχωριστά και κάθε φορά που τα βάζω, η εκάστοτε περίσταση είναι πιο μοναδική. Ένα πράγμα που αγαπώ, είναι ο ήχος τους – αυτό το «κλακ κλακ» που κάνουν μπορεί σε άλλους να είναι σπαστικό, αλλά για μένα είναι υπέροχος και λατρεμένος. Και είναι ο χαρακτηριστικός ήχος του θηλυκού που έρχεται ή φεύγει, ανάλογα το πόσο τυχεροί είστε!

Τώρα σας παραδίδω στα χέρια της αγαπημένης Αντιγόνης, που ξέρει από ίσια παπούτσια, αλλά δεν τα φοράει και κάθε μέρα!

 

 

6961b88ebc6defa2d79da65f5b66d27c«Μπαλαρινούλα μου αγαπημένη, flat and so girly!» (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

 

Το πιο πιθανό είναι πως όσοι με γνωρίζετε καλά, τώρα που διαβάζετε τη δική μου οπτική, θα τρίβετε τα μάτια σας μονολογώντας «ποια καλέ; Η Αντιγόνη, που δεν την έχω δει ποτέ χωρίς τις γόβες ή της ψηλές της μπότες;». Όχι, φίλοι μου, δεν πρόκειται για συνωνυμία. Ο πραγματικός λόγος όμως που κατά βάση φοράω ψηλά παπούτσια είναι επειδή ως γνωστό «στριμάδι» δε βρίσκω ένα… ΕΝΑ ζευγάρι flat παπουτσιών που να ταιριάζει στο γούστο μου και να μου κάνει εκείνο το «κλικ»!

Τα λατρεύω τα ίσια παπούτσια – με εξαίρεση αυτήν τη νέα «μόδα» με το αντρικό κόψιμο των παπουτσιών, εκείνο δηλώνω πως το μισώ! Τις μπαλαρίνες, τα σανδάλια, τις μπότες ιππασίας, τα αθλητικά. Δεν υπερβάλλω, τα λατρεύω και πραγματικά εκνευρίζομαι όταν δε βρίσκω στα καταστήματα αυτό που ψάχνω. Εντάξει, δε λέω πως θα πω κατηγορηματικά «όχι» σ’ ένα κομψό ζευγάρι γόβες. Αλλά η αλήθεια είναι πως τα χαμηλά παπούτσια είναι πιο πολύ… ΕΓΩ.

Κατ’ αρχήν μου αρέσει η άνεση που προσφέρουν. Προσωπικά θέλω το παπούτσι που φοράω, εκτός από καλαίσθητο, να είναι και πρακτικό. Αν κι έχω εκπαιδευτεί όχι απλά στο να περπατάω γρήγορα, αλλά ενίοτε και στο τρέξιμο – τρελό μάθημα ισορροπίας η βόλτα με το Φιντέλ φορώντας ψηλοτάκουνες μπότες! – , πολλές φορές ευχήθηκα να είχα ψάξει λίγο παραπάνω στα μαγαζιά για ένα όμορφο ζευγάρι μπαλαρίνες. Κι επειδή είμαι υπερκινητικό άτομο – καλά, ΟΚ, μερικοί μου λένε πως έχω καρφιά στον πισινό μου! – θέλω τα παπούτσια μου να με βοηθούν να λειτουργώ άνετα χωρίς να φοβάμαι μήπως τα πόδια μου γίνουν «τούμπανο» μέχρι το βράδυ!

Έπειτα είναι η ευκολία που παρέχουν στους στιλιστικούς συνδυασμούς. Ένα ίσιο παπούτσι είναι αξεσουάρ του τύπου «coca cola: πάει με όλα». Υπάρχει στυλ που δεν ταιριάζει με κάθε outfit; Όχι! Ή μήπως τα καλοκαιρινά σανδάλια είναι περιοριστικά; Κάθε άλλο! Είναι παπούτσια που μπορείς να  τα φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ακόμη και τα αθλητικά, όπως ένα ζευγάρι All Star σε μία έντονη απόχρωση όπως το κόκκινο, μπορούν να απογειώσουν ένα κλασσικό στυλ «λευκό πουκάμισο + jeans».

5186cd0f067ee1386a193640a39186a9Τέλος τα χαμηλά παπούτσια προσδίδουν έναν τόνο ανεμελιάς, που μπορεί παράλληλα να γίνει πιο θηλυκός κι από το φόρεμα με τις ψηλοτάκουνες peep toes. Η απλότητά τους κι ο συνδυασμός τους μ’ ένα στιλάτο outfit είναι ο ορισμός του «simple and sexy». Φανταστείτε πόσο κοριτσίστικο μεν, θηλυκό δε είναι ένα midi φόρεμα μ’ ένα ζευγάρι μπαλαρίνες. Trust me, όσο κι αν- όπως είπα- οι γόβες λειτουργούν σαν φετίχ στους άντρες, τρελαίνονται εξίσου με το «girly look»!

Κι αν δε με πιστεύετε να σας πω απλά πως όσο έγραφα αυτές τις γραμμές ήμουν ντυμένη μ’ ένα μαύρο παντελόνι, ένα λευκό πουλοβεράκι και τα λευκά Stansmith μου, και μάλιστα πήρα εύσημα για το «athletic, yet stylish» αυτό look!

Βέβαια, είναι όλα θέμα προτιμήσεων. Άλλωστε κι εγώ η ίδια δεν έχω απαρνηθεί τις γκρι μου γόβες, τις οποίες τιμώ δεόντως!

You may also like