Αντιγόνη Vs. Λίνα: Είσαστε Chic ή Casual, κυρίες μου;

Στη πραγματικότητα καμία γυναίκα δεν μπορεί να είναι μόνο ένα πράγμα. Λογικά να το σκεφτείτε, όταν φοράς τη φόρμα σου και τα αθλητικά σου πόσο chic μπορείς να είσαι; Τι θα κάνεις, δηλαδή; Θα βάλεις πέρλες; Δεν ταιριάζει! Το θέμα είναι, όμως, πώς κυκλοφορούμε στην καθημερινότητα μας ή πιο στυλ μας αρέσει περισσότερο και ποιο θέλουμε να υιοθετήσουμε. Με την Αντιγόνη αποφασίσαμε να τα ξεχωρίσουμε για ακόμη μία φορά και εκείνη να μας εξηγήσει γιατί το casual είναι καλύτερο από chic που θα υπερασπιστώ εγώ παρακάτω! Σας την παραδίδω λοιπόν!

Casual 7Casual can’t be stylish and sexy”? Think again! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Μέσα στην υπερβολή αυτό το κορίτσι… Άκου εκεί «πέρλες με την αθλητική φόρμα»! Μία με τα flat παπούτσια , μία την περασμένη βδομάδα με την Katharine Hepburn , αρχίζω να πιστεύω πως η Λίνα προσπαθεί να αποδείξει πως είμαι τελείως αγοροκόριτσο. Όχι, όμως, αγαπητοί μου φίλοι! Το ότι μου αρέσει η πρακτικότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μου, δε μου στερεί τη θηλυκότητα!

Ως κοριτσάκι, σίγουρα δε μπορώ να απαρνηθώ τελείως ένα κομψό βραδινό φόρεμα ή ένα ζευγάρι εντυπωσιακές γόβες. Και ναι, μου αρέσει να «καρφιτσώνω» élégant συνολάκια στο Pinterest! Μόνο που τα εν λόγω συνολάκια, όσο εντυπωσιακά κι αν είναι, έχουν πολύ περιορισμένη χρησιμότητα. Άντε και το αγόρασα το φόρεμα το σατέν και το φόρεσα σε ένα γάμο ή μία βάφτιση, άντε και για ένα ποτό σε μία βραδινή εκδήλωση. Μετά; Μετά κάθεται το φόρεμα και κάνει gossip με τα άλλα ρούχα στη ντουλάπα. Περίπου ίδια τύχη έχουν και τα αντίστοιχα αξεσουάρ – γόβες, τσάντες, κοσμήματα κ.ο.κ. Όπως καταλαβαίνετε, δε θα σας πολυζαλίσω, καθώς ένας και μοναδικός είναι ο λόγος που υποστηρίζω το casual στυλ.

Τα παντελόνια, τα πουκάμισα, τα πουλόβερ – τώρα που χειμωνιάζει κιόλας! – κι ακόμη και τα πιο απλά φορέματα είναι ρούχα για όλην την ημέρα. Όσο να πεις, άλλο να πηγαίνεις στη δουλειά σου απλά ντυμένη μεν, σίγουρα προσεγμένη δε, κι άλλο να πηγαίνεις σαν την υπερπαραγωγή. Δεν πας για να κάνεις πασαρέλα, γλυκιά μου… για δουλειά πας! Δεν είναι, δηλαδή ωραιότατο outfit ένα τζιν μ’ ένα πουκάμισο κι ένα γιλέκο συνδυασμένα με κομψές μπαλαρίνες ή ένα μάλλινο φόρεμα με μπότες ιππασίας; Μια χαρά ρουχαλάκια και τα φοράς κι από το πρωί μέχρι το βράδυ παραμένοντας εξίσου εντυπωσιακή. Αν τώρα θες να κάνεις το σύνολο και λίγο πιο βραδινό, βγάλε τις μπαλαρίνες και βάλε ένα ζευγάρι απλές ψηλοτάκουνες γόβες με χρώμα που ανταποκρίνεται στη σαιζόν κι ένα όμορφο κολιέ, ένα βραχιόλι ή ένα ζευγάρι μακριά σκουλαρίκια. Μία πολύ μικρή πινελιά μπορεί να μεταμορφώσει και το πιο απλό σύνολο, όπως διαπιστώνετε.

Casual 6Επιπλέον, υπάρχει η πεποίθηση πως όσο πιο chic ντύνεται μία γυναίκα, τόσο πιο sexy φαίνεται. Αυτή η πεποίθηση κατ’ εμέ είναι τελείως λανθασμένη. Όσο κι αν σε κάποιες φαίνεται περίεργο, οι άντρες δεν τρελαίνονται με τις «υπερπαραγωγές». Τι εννοώ… το βάψιμο λες και πας στα μπουζούκια, το νύχι που εξαιτίας του μήκους του μετά βίας μπορείς να κάνεις στοιχειώδεις κινήσεις δε μπορώ να πω πως τους ενθουσιάζει, το αντίθετο, μάλλον. Για να μην πω πως προκαλούν σκέψεις διόλου τιμητικές σε τέτοιες περιπτώσεις. Τους αρέσει η γυναίκα απέναντι να είναι προσεγμένη και περιποιημένη, αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και πιστέψτε με, τους αρέσει η απλότητα. Keep it simple, it’s still sexy, λοιπόν!

Δε διαφωνώ πως κάθε άνθρωπος έχει το δικό του στυλ και τα ρούχα που φοράει συνήθως αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητα του καθενός. Κι ο πειραματισμός είναι αποδεκτός, όλοι το κάνουμε άλλωστε. Αλλά όπως είπα… being simple doesn’t mean you’re not stylish!

4eada6dbb15383317f2c913d505f217f«Chaque femme est une princesse» ( από τη Λίνα Γριβογιάννη)
Από τη στιγμή που κάθε γυναίκα είναι μία πριγκίπισσα έχει δικαίωμα να ντύνεται και να συμπεριφέρεται ανάλογα. Επειδή λοιπόν η παραπάνω κυρία υπερασπίστηκε το δικαίωμα της γυναίκας να είναι ντυμένη casual, εγώ είμαι εδώ για να σας πείσω ότι το να ντύνεσαι chic και κομψά κάθε μέρα δεν είναι κάτι που απαραίτητα περιλαμβάνει μετάξι και ταφτά!

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας: Αγαπημένα μου ρούχα είναι οι φόρμες μου, τα οποία είναι τα μόνα ρούχα που νιώθω άνετα μέσα, αμέσως. Όχι όμως δεν είμαι από εκείνες τις γυναίκες που για να πάνε στο περίπτερο πρέπει να φοράνε κραγιόν, αντίθετα φοράω τα αθλητικά μου παπούτσια και βγαίνω από το σπίτι.

Όταν όμως έχω να πάω κάπου που δεν είναι μέχρι το σουπερ- μάρκετ της γειτονιάς ή μέχρι τον κάδο να πετάξω τα σκουπίδια, προσέχω τι θα βάλω. Θα σκεφτώ το που θα πάω και πως θα συνδυάσω τα ρούχα μου, θα φροντίσω τα αξεσουάρ μου να ταιριάζουν και γενικά το σύνολο να αποπνέει την εποχή και το στυλ που θέλω, να βγάζει έναν αέρα, vintage, chic και ρομαντικό. Το street chic είναι από τα πιο αγαπημένα μου στυλ αφού δίνει τη δυνατότητα να είσαι κομψή, χωρίς απαραίτητα να φοράς τακούνια όλη μέρα, κάτι που είναι πολύ βολικό αν έχεις να περπατήσεις χιλιόμετρα.

Δεν είσαι casual μόνο όταν φοράς jeans ή κολάν ή ίσια παπούτσια. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να είσαι ντυμένη πρόχειρα για να είσαι άνετα, προσωπικά φοράω σχεδόν συνέχεια φορέματα και είμαι πολύ άνετη πάντοτε. Επίσης πάντοτε είχα την άποψη ότι από τα πιο σικάτα και πιο κομψά κομμάτια μέσα σε μία γυναικεία ντουλάπα είναι τα φορέματα, το πώς θα τα συνδυάσετε και τι αέρα θα τους δώσετε αυτό είναι στο χέρι σας. Εύκολα όμως μπορείς να κάνεις ένα φόρεμα να δείχνει επίσημο.

366a2d07bc6ca20419a5018663bffa67Καλό θα είναι να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το chic στυλ δεν προσδιορίζεται μόνο από το τι ρούχα φοράμε, αλλά από τα κοσμήματα που πλαισιώνουν το σύνολο, το μακιγιάζ, ακόμα και από το τι χρώμα θα είναι τα νύχια μας ή το σχέδιο της τσάντας μας. Το κομψό είναι ένα σύνολο και όχι μόνο ένα ρούχο, θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που θέλετε να το πετύχετε!

 

Σχετικά άρθρα :

Αντιγόνη Vs. Λίνα: Nicole ή Charlize για το ρόλο της Grace Kelly;

Πώς να περπατάτε άνετα με ψηλά τακούνια!

You may also like