Αντιγόνη Vs. Λίνα: Εσύ ποιόν Bond αγαπάς; (+video)

Who is THE 007Αν δεν είναι ο Bond θέμα για γυναικεία συζήτηση πείτε μου ποιο αρσενικό που κυκλοφορεί εκεί έξω είναι! Με την λατρεμένη Αντιγόνη αποφασίσαμε να υπερασπιστεί η κάθε μία τον δικό της αγαπημένο Bond… James Bond! Ξέρετε, εκείνο το αγόρι που κάθε δεκαετία –χρόνια τώρα – κυκλοφορεί σε άλλη εκδοχή και είναι κύριος με τα κοστούμια του ραμμένα από τους καλύτερους οίκους όποτε πρέπει, και αλήτης χιλιογδαρμένος από το κυνήγι των κακών, έτοιμος να σώσει εσένα και την χώρα του, αν χρειαστεί. Από όλα αυτά τα αγόρια, λοιπόν, η Αντιγόνη μας διάλεξε το παλιό κλασσικό και διαχρονικό – καλό κρασί – που ακούει στο όνομα Sean Connery. Προσωπικά πάλι με μία μικρή αδυναμία στους ξανθούς και στο «English accent» θα πέσω στα πόδια του Daniel Craig ακόμα μία φορά. Αλλά ας αφήσω την Αντιγόνη να υπερασπιστεί τον δικό της 007 πρώτα.

Sean Connery 007 2Sean Connery, σαν το παλιό καλό κρασί! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Αρχικά, επειδή μου αρέσει να αποδίδω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, οφείλω να παραδεχθώ πως ο Daniel Craig με διέψευσε με πολύ θετικό τρόπο στις τελευταίες Bond ταινίες. Ήμουν από εκείνους που έλεγαν «τι δουλειά έχει να παίξει ΑΥΤΟΣ τον 007;;;» και χαίρομαι που έσφαλα για την πρώτη μου άποψη.
Αλλά, Λίνα μου, όπως είπες κι εσύ – κι όπως είδες, με βοήθησες για τον τίτλο της δικής μου οπτικής! – ο Sean Connery είναι σαν το παλιό κρασί: όσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερη γεύση κι αξία αποκτά.
Ο Sean Connery, ο δημοφιλής Σκωτσέζος ηθοποιός, είναι αυτός που πρώτος έδωσε σάρκα κι οστά στον ήρωα του Ian Fleming. Είναι ο πρώτος από τον οποίο άκουσες να παραγγέλνει με εκείνην τη γοητευτική του χροιά ένα martini «shaken, not stirred». Ή μήπως όταν ακούς το «My name is Bond… James Bond.» δε σου έρχεται αυτόματα η φωνή του Connery με εκείνο το παχύ το «Σ»;
Ο 007 πάντα εκπληρώνει τις αποστολές του ακολουθώντας τις πιο ανορθόδοξες τακτικές κάνοντας τον – και μετέπειτα ΤΗΝ – «Μ» να αφρίζει με την «ανυπακοή» του. Σίγουρα οι τελευταίες ταινίες του James Bond, χάρη στη συνδρομή των special effects δίνουν άλλη διάσταση στον όρο «περιπέτεια κατασκοπείας». Αλλά πείτε την αλήθεια. Το – έτσι κι αλλιώς – εκλεπτυσμένο λουκ του Sean Connery ερχόταν μεν σε κόντρα με το φύλο που έπεφτε – που για την εποχή ο τρόπος που διαδραματίζονταν οι σκηνές δράσεις ήταν extreme για την εποχή – αλλά έδενε τόσο σωστά που τα κοριτσάκια της εποχής του «Dr. No» έλεγαν ανερυθρίαστα πως o Bond ήταν «ο ήρωάς τους».
Sean Connery 007 3Μια που ανέφερα το εκλεπτυσμένο στυλ, ερχόμαστε στο άλλο δυναμικό χαρακτηριστικό του 007. Ο James Bond είναι ένας άντρας που είχε τον τρόπο του με τις γυναίκες, ακόμη κι αν αυτές σκόπευαν να τον βγάλουν από τη μέση. Τον έβλεπαν κι έλιωναν, πώς να το κάνουμε; Δε θυμάστε εκείνη τη δύσμοιρη τη Moneypenny τι τραβούσε για τον έρωτά της για τον James; Ο όρος «womanizer» αποκτά πλέον φωτογραφία στη σελίδα του λεξικού. Και ποια θα ήταν πιο ταιριαστή από εκείνη του Sean Connery που εκείνην την εποχή ήταν απίστευτος γόης; Δε λέω, καλό «κομμάτι» κι ο Daniel, Λίνα μου, αν και ξανθός. Αλλά, βρε κορίτσι μου… είναι πολύ macho guy και δε μου κάνει για womanizer!
O Sean Connery, λοιπόν, είναι ο ηθοποιός που έχει ταυτιστεί με τον 007. Ακόμη και τώρα που διανύει την ογδοηκοστή δεκαετία της ζωής του τον βλέπεις κι άλλος ρόλος δε σου έρχεται στο μυαλό, πέρα από τον Bond… James Bond!

Daniel Craig 007 1Ο απόλυτος 007 είναι ο ξανθός Daniel Craig σαν 007! (από τη Λίνα Γριβογιάννη)
Όταν πήγα να δω το «Skyfall» στο σινεμά, για παρέα είχα δύο άντρες οι οποίοι από κάποια στιγμή και μετά δεν άντεχαν να ακούνε το παραλήρημά μου για τον Bond! Μάλιστα ο ένας εξ’ αυτών μου είπε ότι δεν πρόκειται να έρθει ξανά μαζί μου σινεμά όταν θα παίζει ο Craig σε ταινία. Ω, ναι, το ομολογώ, τον αγαπώ αυτόν τον ηθοποιό! Από την πρώτη φορά που τον είδα να παίζει στην ταινία «Η μητέρα μου» και τον ήξεραν μόνο ελάχιστοι σινεφίλ.
Αν και η υποψηφιότητά του για τον ρόλο του James Bond είχε σηκώσει θύελλα αντιρρήσεων για το ότι δεν γίνεται ο Bond να είναι ξανθός και μάτσο, εκείνος τα κατάφερε και όχι μόνο αντεπεξήλθε άρτια στον ρόλο, αλλά κατάφερε να θεωρείται ένας από τους καλύτερους που πέρασαν από αυτή τη θέση.
Είμαστε ήδη στις τρεις ταινίες και ενώ αναμένουμε την επόμενη που μάλλον θα είναι και η τελευταία, εγώ και αρκετοί ακόμα δεν θέλουμε κανέναν άλλο να πάρει τον ρόλο από τον Daniel. Είναι μοναδικός, είναι Άγγλος και έχει την ευγένεια και το στυλ που απαιτείται όταν το θέλει ο ρόλος. Καταφέρνει να συνδυάσει εξαιρετικά το χιούμορ και την διακριτική ειρωνεία, μέσα από την γοητεία του που καμία γυναίκα δεν αφήνει αδιάφορη, είτε το παραδέχονται, είτε όχι.
Daniel Craig 007 2Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από τον Craig, γνωρίσαμε το ευαίσθητο πρόσωπο του 007, αξία ανεκτίμητη! Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι χάρη στο συγκεκριμένο ηθοποιό καταργήθηκε το κλισέ που ήθελε τον Bond, μελαχρινό, αγύμναστο και πολύ ρεμάλι. Εξάλλου, είναι Άγγλος είναι λογικό να είναι ξανθός κι όσο ρεμάλι χρειάζεται.
Το θέμα είναι να είναι αυθόρμητος και να κάνει ό,τι νομίζει σωστό, όχι να πίνει μαρτίνι μέχρι να πέσει κάτω, εξάλλου.
Για αυτό ψηφίζω Daniel, until the end!

Για πείτε μας κι εσείς… ποιος είναι ο καλύτερος James Bond κατά τη γνώμη σας;

You may also like