Αντιγόνη VS Μαρία: Ποιες μουσικές “Dolls” προτιμάτε ;

Η Αντιγόνη αυτή τη φορά μου έβαλε δύσκολα. Μέχρι και οι πέτρες ξέρουν ότι εγώ ακούω σπάνια ξένη μουσική. Έτσι, με προκάλεσε να επιλέξω αγαπημένο ξένο συγκρότημα και η αλήθεια είναι ότι μου ήρθαν παλιές αναμνήσεις. Πριν 10 χρόνια – στο γυμνάσιο – άκουγα τις Pussycat Dolls. Μη γελάς, καλέ! Δηλαδή οι Goo Goo Dolls είναι καλύτερες κούκλες από τις δικές μου; Για να σε ακούσουμε…

hpZdcUU-liukfRi1W00NaFkfPqexei5z2puz8YYovII“I wanna rule the world, wanna swallow it whole…” from “Eyes Wide Open” (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Να πω την αμαρτία μου, κι εγώ ζορίστηκα κομματάκι, Μαρία μου. Όχι, όμως, επειδή δεν ακούω ξένη μουσική, αλλά επειδή δυσκολευόμουν να διαλέξω. Σκέφτηκα, λοιπόν: ποιανού τα τραγούδια μπορείς να ακούς ξανά και ξανά, σε ό,τι διάθεση κι αν βρίσκεσαι, Αντιγόνη;». Η απάντηση ήρθε – σχετικά – άμεσα: των Goo Goo Dolls.

Αν και το όνομα μπορεί να παραπέμπει σε όποιον δε γνωρίζει σε… γυναικείο συγκρότημα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η rock μπάντα που εμπνεύστηκε το όνομά της από μία διαφήμιση παιχνιδιού στο περιοδικό True Detective το 1986 εδώ και χρόνια αποδεικνύει πως δεν είναι ένα συγκρότημα ωσάν κάποια που… έρχονται και παρέρχονται.

Κατ’ αρχήν, δε μιλάμε για μπάντα που τα μέλη της είναι αυτό που λέμε.. από φωνή κορμάρα! Κακά τα ψέμματα, δε νομίζω πως όσοι έβλεπαν video clips των Pussycat Dolls το έβλεπαν για την ποιότητα των τραγουδιών, αλλά μάλλον για το πώς ήταν ντυμένες/μακιγιαρισμένες/χτενισμένες ήταν οι κυρίες που αποτελούσαν το group. Αντίθετα, έτσι και παίξει κάπου Goo Goo Dolls, αφήνεις τη μουσική και τους στίχους να σε παρασύρουν. Μη σου πω πως σε κάποια κάνεις και λίγο head banging και το απολαμβάνεις κιόλας!

Μια που είπα για «στίχους»: μου αρέσουν οι μουσικοί που γράφουν μόνοι τους τα τραγούδια τους. Και που έχουν κι ένα νόημα, βρε αδερφέ, που οι στίχοι τους μπορούν να σε αγγίξουν. Αυτό κάνουν κι οι Goo Goo Dolls. Αντίθετα, groups και τραγουδιστές σαν τις Pussycat Dolls έχουν δέκα νοματαίους να δουλεύουν τα τραγούδια για να ακούς στο τέλος 25 φορές μία φράση τριών λέξεων. Επιγραμματικά, στο μυαλό μου έρχεται αυτό:

3GPBIV_xyQv0spaKEPfxbQQ-uqHBn-Gty57BzfvDNUI

 

Το πιάσατε το νόημα, ε;

Τέλος, απ’ όσο ξέρω, οι Goo Goo Dolls συνεχίζουν να ασχολούνται με μουσική (με το Μ κεφαλαίο). Οι «Dolls» της Μαρίας συνεχίζουν να λικνίζονται ή ασχολούνται πιο πολύ με το socializing και με το να κρατούν ζωντανό το ενδιαφέρον των tabloids; :P

ltQYccn2AXfC823sVjcYAFego5EkyS0zS_TqA1qMtYc“When I grow up I wanna be famous, I wanna be a star, I wanna be in movies” (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Να, αυτά άκουγα όταν ήμουν πιο νιάνιαρο και ήθελα να γίνω τραγουδίστρια. Μετά κατάλαβα ότι δεν έχω καθόλου φωνή και αποφάσισα να εγκαταλείψω το όνειρο κάθε μικρού κοριτσιού.

Για να πω την αλήθεια μου, δεν με νοιάζει αν κανείς θα με κοροϊδέψει – του κάνω καθρεφτάκι και τελειώνει η υπόθεση. Τα τραγούδια των Pussycat Dolls μου αρέσουν αρκετά. Φυσικά δεν είναι η πρώτη μου επιλογή στο τι τραγούδια θα περάσω στο στικάκι μου για να ακούω στο αυτοκίνητο, αλλά ίσως να έχω μερικά. Σε ξεσηκώνουν και είναι άκρως γυναικεία. Και για να μαθαίνουμε μερικά πράγματα, οι Pussycat Dolls ιδρύθηκαν το 1995 από την αμερικανίδα χορογράφο, σκηνοθέτη video clip και ηθοποιό Robin Antin. Αρχικά, ξεκίνησαν την πορεία τους ως χορευτικό συγκρότημα. Ένα από τα αρχικά μέλη του ήταν η Carmen Electra. Επίσης, με το γκρουπ συνεργάστηκαν διάσημες προσωπικότητες του θεάματος όπως οι Britney Spears, Christina Applegate, Christina Aguilera, Gwen Stefani και Brittany Murphy. Όπως κατάλαβες έψαξα και τις βρήκα όλες και μου αρέσουν όλες πάρα πάρα πολύ.

Το 2003, οι αγαπημένες μου κούκλες απέκτησαν νέα μέλη. Τις Nicole Scherzinger, Ashley Roberts, Jessica Sutta, Kimberly Wyatt, Melody Thornton, Carmit Bachar και μετατράπηκαν σε μουσικοχορευτικό συγκρότημα, κυκλοφορόντας το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “PCD”. Εννοείται πως έγινε τεράστια επιτυχία και τις έφτασε στην κορυφή.

8sqHOk3_iUp2hAOJ1_dmGP8Mwrm63OpijHBRiOjS8J0Λατρεύω την pop μουσική. Ξένη και ελληνική. Είναι χαρούμενη και σε σηκώνει από την καρέκλα. Είναι πάντα εύθυμη και αφού σε κάνει να χορέψεις την αγαπώ, την αγαπώ, την αγαπώ. Το να κουνάω το κεφάλι μου μπρος και πίσω και να γυρίζω σπίτι μου με νευροκαβαλίκεμα να μου λείπει. Προτιμώ να πονούν τα πόδια μου από τον ξέφρενο χορό. Όσον αφορά τα video clip τους, γούσταρα που τα είχαν όλα. Και λάμψη και τραγούδι και χορό.

Ίσως γι’ αυτό να μου άρεσαν από παιδί. Γιατί συνδύαζαν χορό και τραγούδι. Τώρα αν ήταν ωραίες ή άσχημες δεν με ενδιέφερε ποτέ. Για μένα επιτυχημένο τραγούδι είναι αυτό που θα σε κάνει να το τραγουδήσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τον κάδο.

Και anyway, οι δικές μου, Αντιγόνη, είναι πραγματικές κούκλες! :-P

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like