Αντιγόνη Vs. Μαρία: Ποιο είναι το καλύτερο beach look;

Καλοκαιράκι… Yayyyy!!! Ήρθε επίσημα η ώρα της χαλάρωσης στην παραλία! Με βιβλίο, μουσικούλα, δροσερά καφεδάκια ή ποτά… και φυσικά η ώρα των *ΜΠΛΟΥΜ*! Ειδικά όταν κάποιοι δεν έχουν την άνεση για απόδραση στη θάλασσα τις καθημερινές και το σαββατοκύριακο είναι η πιο ιδανική λύση. Κοριτσάκια είμαστε, όμως, επομένως και εκεί φροντίζουμε για να κάνουμε μία όμορφη εμφάνιση. Η Μαρία προτιμά το πιο sportive look – τη φαντάζομαι με τα αθλητικά και τα σορτς! Εγώ πάλι κατά την εξόρμησή μου στην παραλία προτιμώ να φοράω ένα φορεματάκι κι όμορφες σαγιονάρες ή πέδιλα. Ας μας πει η Μαρία γιατί επιλέγει την πλήρη απλότητα στην παραλία.

Sport look 3«Και πλάτσα και πλούτσα, πάρε τα μπρατσάκια σου και φύγαμε για Λούτσα!» (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ούτε τα μπρατσάκια σου χρειάζονται. Εκτός και αν τα «ΜΠΛΟΥΜ» σου καταλήγουν πάντα σε «ΜΠΡΠΟΥΠΟΥΡ». Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα.

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, κορίτσια… Κανείς δεν θα προσέξει στην παραλία αν φοράς εμπριμέ κιμονό, πέδιλα με κοχύλια, και ένα καπέλο σαν ομπρέλα θαλάσσης. Άλλωστε είναι πασίγνωστο – μέχρι και οι πέτρες το ξέρουν- ότι όσο πιο απλό είναι το ντύσιμο σου, τόσο πιο όμορφη δείχνεις. Αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν θέλω να λείπουν αυτές οι κοπέλες από την παραλία. Δεν έχω ποιον να κράξω! ΜΠΟΥΧΑΧΑ!

Φυσικά, όταν λέμε ότι προτιμώ το αθλητικό στυλ στην παραλία, δεν εννοώ ότι πηγαίνω για βουτιές με φόρμα, αθλητικά παπούτσια και κοντομάνικα μπλουζάκια με στάμπα. Μου αρέσει να φοράω κλασικές πλαστικές σαγιονάρες – μονόχρωμες εννοείται-, αθλητικά κοντά σορτσάκια σε έντονα χρώματα και απλά μπλουζάκια. Αν και τώρα τελευταία μπορώ να πω ότι γλυκοκοιτάζω και τα τζιν σορτς.

Τα φορέματα με τα λουλουδάκια δεν μου πάνε, δεν μου αρέσουν, δεν έχουν θέση στην ντουλάπα μου. Όσον αφορά το μακιγιάζ  που κάθε φορά με κάνει να κλαίω από τα γέλια όταν το κεφάλι σας βγαίνει μέσα από τη θάλασσα. Έχετε κάνει ένα αποτυχημένο smokey eye που θυμίζει Κόμη Δράκουλα. Μία αντηλιακή με χρώμα είναι υπεραρκετή για την παραλία. Άσε που όλα αυτά τα λάδια που βάζετε για να μαυρίσετε – με αποτέλεσμα να καίγεστε – είναι άθλια.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ένα αθλητικό μαγιό – αν φυσικά ταιριάζει στο σωματότυπό σας – είναι το καταλληλότερο μαγιό. Όλα αυτά με τα κρόσσια, τα περίεργα και παρδαλά χρώματα είναι υπερβολή. Όπως και όλα τα υπόλοιπα που προανέφερα. Έτσι κι αλλιώς παραλία και θάλασσα σημαίνει βουτιές, άρα εκτός από μαγιό και αντηλιακό όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Εσύ, Αντιγονάκι, γιατί προτιμάς να είσαι μια κυρία και πάλι μου πας κόντρα;

Ladylike look 1Στυλάτη και στην παραλία… γιατί όχι; (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

                Κατ’ αρχήν σου πάω κόντρα γιατί αλλιώς η στήλη δε θα λεγόταν «Αντιγόνη Vs. Μαρία»! Κυρίως όμως, γιατί έχει πλάκα να σου λέω «μαύρο» όταν εσύ λες «άσπρο»!

Δεύτερον, πάλι καλά που κράτησες το μαγιό και το αντηλιακό στα απαραίτητα για τη θάλασσα, γιατί στο όνομα της απλότητας σ’ είχα ικανή να προτείνεις να κυκλοφορούμε όπως μας γέννησε η μανούλα μας! :P

Λοιπόν, στο ψητό…

Σίγουρα όταν λέω για στυλάτη εμφάνιση στην παραλία δε λέω να βάλεις τις πλατφόρμες – πολυκατοικίες, ούτε μεταξωτό φόρεμα, ούτε καπέλο – πιάτο δορυφορικής (εκτός αν έχει WiFi, εκεί το συζητάω! :P). Αλλά μία fedora θα τη φορούσα! Για το μακιγιάζ, ναι, θα συμφωνήσω… τράτζικ! Όπως και για τα δεκαπέντε διαφορετικά είδη αντηλιακών λαδιών – κι έχω και μία ερώτηση: για το φούρνο προορίζονται όσες τα φοράνε;

Αλλά όπως και να έχει, γυναίκες είμαστε και είναι στο DNA μας όπου και να είμαστε να θέλουμε να αισθανόμαστε όμορφες. Ακόμη και στην παραλία, που είναι συνώνυμη της ξενοιασιάς. Ναι, ενίοτε καλά είναι και τα σορτσάκια και τα Tees, αλλά αυτά για μένα είναι ρούχα είτε για γυμναστήριο είτε η καλοκαιρινή αμφίεση για τη βόλτα του σκύλου μου! Άσε που και το jean σορτσάκι μου κάνει κομματάκι άβολο για την παραλία.Ενώ ένα φορεματάκι πάνω από το μαγιό δίνει μία πιο θηλυκή εικόνα. Και δε μιλάω για υπερπαραγωγή, ένα βαμβακερό ή «πετσετέ» είναι μια χαρά, αλλά μου αρέσει αν έχει και σχέδιο. Ή ένα όμορφο παρεό που μπορείς να το βάλεις σα φόρεμα, σα φούστα, σαν ό,τι θες! Τα λατρεύω τα παρεό! Αχ, και τα καφτάνια!

Ladylike look 3  Επίσης, αυτό με την πλαστική σαγιονάρα… Χωρίς παρεξήγηση, Μαρία μου, αλλά τις μισώ! Με μόνη εξαίρεση στο σπίτι ή στο κάμπινγκ, δεν αντέχω να τις φοράω στην παραλία. Ξέρεις πόσες φορές έχω φάει άμμο στα μούτρα επειδή περπατούσε ο άλλος δίπλα μου με τη σαγιονάρα; Αυτές δεν είναι παντόφλες, καταπέλτης είναι κι όποιος πάρει… η άμμος! Ενώ ένα flat πεδιλάκι – που πιάνει και τον αστράγαλο για να μη φεύγει δεξιά αριστερά – είναι μια χαρά παπουτσάκι! Κι αν έχει και κανένα στολιδάκι… η χαρά της Αντιγόνης σου λέω!

Κλείνω με το «επίμαχο» ζήτημα: το μαγιό. Δεν είμαι αθλήτρια, άρα γιατί να επιλέξω ένα αθλητικό μαγιό; Ειδικά όταν κάθε χρόνο υπάρχουν τόσα σχέδια για να διαλέξει κάποια, πάντα σύμφωνα με το σωματότυπό της. Πολύχρωμα, με κεντήματα, με ιδιαίτερα «κοψίματα», «τριγωνάκια», strapless, monokinis… Γιατί να περιοριστώ και να μην έχω ένα ιδιαίτερο στυλ όσο «λιώνω» στην ξαπλώστρα;

Στην τελική, μου αρέσει να κυκλοφορώ παντού με ladylike style… Κακό είναι, Μαρία μου;;;

Εσείς τι προτιμάτε για τις θαλασσινές σας εξορμήσεις;

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like