Αντιγόνη Vs. Μαρία: «Φυσική ομορφιά» ή «μικρές πινελιές» στο maquillage;

Η καθημερινότητα είναι δύσκολη. Υποχρεώσεις και δουλειά δεν σου επιτρέπουν πάντα να περιποιείσαι τον εαυτό σου. Βέβαια, κάθε γυναίκα μπορεί να βρει λίγο χρόνο ώστε να καλύψει σπυράκια και μαύρους κύκλους, αλλά και να φωτίσει το πρόσωπο της. Εντάξει, πρωί πρωί δεν μπορείς να βαφτείς πολύ και δεν χρειάζεται –προφανώς! Αυτό το κείμενο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως, αλλά κυρίως σε εκείνες που ταλαιπωρούν τον εαυτό τους με το υπερβολικό και βαρύ μακιγιάζ. Πρώτα θα αφήσω την Αντιγόνη να μιλήσει που σπάάάνια θα “παστωθεί” έστω και λίγο και αρέσκεται στην καθαρή από καλλυντικά επιδερμίδα. Ο λόγος σε εσένα!

Angelina Jolie smiles during a news conference in WashingtonΚαλλυντικά, καλλυντικά… Τ’είν’τούτα;;; (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Το μακιγιάζ είναι κάτι απόλυτα βασικό για τη γυναίκα… Έτσι λένε, δηλαδή! Ακόμη και για το γραφείο ένα fond de teint, μία μάσκαρα, ένα απαλού χρώματος κραγιόν θα το βάλει μία γυναίκα, βρε αδερφέ! Ίσα να κρύψει την όποια ατέλεια και να φαίνεται φρέσκια.

Και ναι, υπήρξε μία περίοδος που κι εγώ βαφόμουν συχνά πυκνά. Για τη δουλειά, για τη βόλτα μου, για τη βραδινή μου έξοδο. Μέχρι που μία στιγμή – περίπου τρία χρόνια πριν, θαρρώ, ήταν – μου ήρθε ένα είδος «επιφοίτησης». Σκέφτηκα πως τελικά, μπορεί με λίγο make up να έμοιαζα ανανεωμένη και περιποιημένη, αλλά τόσο στη διάρκεια της ημέρας που «ξεθύμαινε» το μακιγιάζ κι ειδικά στο τέλος της ημέρας, το πρόσωπό μου έμοιαζε πιο ταλαιπωρημένο τελικά. Θα μου πεις «μα υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να ανακουφίσουν την επιδερμίδα». Ναι, το δέχομαι. Δεν είμαι όμως κι ο τύπος που θα μπω στο τριπάκι να χρησιμοποιώ πρωί βράδυ κι από μία διαφορετική κρέμα. Εδώ θεραπείες για τα σπυράκια κάνω, μετά την ξεχνάω κι αφήνω τη φύση να κάνει τη δουλειά της!

Έτσι έφτασα να μετράω τρία χρόνια – σχεδόν – πλήρους αποχής από ό,τι έχει σχέση με το μακιγιάζ. Ναι, ναι, σωστά καταλάβατε, κυκλοφορώ τελείως άβαφη. Μόνες εξαιρέσεις είναι γάμοι και βαφτίσια, όπου, ε, εκεί ας πούμε πως «επιβάλλεται» να το κάνω!

Στην ουσία μόλις σας είπα το ένα θετικό που βρίσκω στο να απέχεις όσο το δυνατόν περισσότερο από τα προϊόντα μακιγιάζ. Επιβαρύνεται πολύ λιγότερο η επιδερμίδα, ενώ δίνεις περιθώρια στο ίδιο το σώμα να λειτουργήσει σωστά, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης σημαδιών πρόωρης γήρανσης. Κι αυτό γιατί περιορίζεις την ποσότητα της χημείας που βάζεις στο πρόσωπο. Και ναι, ακόμη και τα «φυτικά προϊόντα», λίγη χημεία την έχουν!

Make up NO 2 Η αποχή από το μακιγιάζ σου εξοικονομεί και χρόνο. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί ακόμη και για το natural look πρέπει να βάλεις τουλάχιστον ένα fond de teint, ένα concealer, μία πούδρα και λίγη μάσκαρα. Και για τη σωστή εφαρμογή όλων αυτών απαιτείται χρόνος. Χρόνος που προτιμώ να τον ξοδέψω αλλού το πρωί όταν ετοιμάζομαι – ακόμη κι αν μιλάμε για δέκα λεπτά, εγώ μέσα σε αυτά τρώω, για παράδειγμα, ένα γεμάτο πρωινό.

Τέλος, κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο σίγουρα θα το ξανασκεφτείτε όσες είστε «δεσμευμένες». Δεν ξέρω για σας, αλλά σε μένα έτυχε αρκετές φορές ο εκάστοτε σύντροφός μου να μην απολαμβάνει το ότι φιλούσε… concealer και κραγιόν! Κάποτε, λοιπόν, ένας μου το εξομολογήθηκε. Και μάλιστα μου είπε «μα έτσι κι αλλιώς είσαι όμορφη, τι τις θες τις μπογιές;». Ε, εκεί με ισοπέδωσε, είναι η αλήθεια! Φανταστείτε, λοιπόν, τη χαρά που θα κάνει ο σύντροφός σας όταν θα φιλάει εσάς κι όχι τη νέα πούδρα της MAC!

Στο κάτω κάτω… ε, δεν είμαι και πολύ χάλια όταν είμαι άβαφη τώρα που με βλέπω! Τι λες κι εσύ, Μαριώ;

Make up YES - banner 2   Ας πετάξω λίγο ρουζ στα μάγουλα μου να φωτίσουν! (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Θέλω να ξεκινήσω σχολιάζοντας αυτό που είπες για τους άνδρες. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου –ναι, καλά ακούσατε! Όλοι μα όλοι οι άνδρες ανεξαιρέτως θέλουν την κοπέλα τους χωρίς ίχνος μακιγιάζ, κυρίως τις πρωινές ώρες, αλλά και στις βραδινές εξόδους –ότι να ‘ναι φίλε. Και θα με ρωτήσεις εσύ που είναι το κακό… Το κακό είναι ότι αν έχεις βγει με τους μαύρους κύκλους και τις τεράστιες σακούλες για ένα καφεδάκι, το μάτι του αγοριού σου τελείως τυχαία θα πέφτει σε όλες τις βαμμένες-φτιαγμένες-καλοντυμένες.

Όοοοοχι κύριε! Θα περιποιούμαι τον εαυτό μου και για εμένα αλλά και για να μην αλληθωρίζεις. Όλα τα υπόλοιπα που λένε «κούκλα είσαι άβαφη» και «δεν μου αρέσει να φιλάω το στόκο που έχεις βάλει» να τα αφήσουν στην άκρη. Έχουμε ωραιότατα χειλάκια με γεύση φράουλα!

Η αλήθεια είναι ότι το μακιγιάζ μπορεί να σου κλέψει αρκετό χρόνο και από το πρωινό σου, αλλά και από τον ύπνο σου. Βέβαια, αν το κάνεις για μια-δύο εβδομάδες περίπου θα εξασκηθείς και έτσι θα σπαταλάς περίπου 5 με 6 λεπτά ημερησίως. Το έχω μελετήσει το θέμα λέμε! ΟΚ, ούτε εγώ βάφομαι καθημερινά διότι ξυπνάω στις 6 και εκείνη την ώρα δεν μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου, θα απλώσω και το make-up; Από την άλλη μία φίλη μου λέει ότι αν δεν βάλει mascara το μάτι της δεν ψήνεται να ανοίξει. Τι να σου πω και εγώ τώρα; Δεν ξέρω…

Ή μάλλον ξέρω! Θα σου πω γιατί πιστεύω ότι οι μικρές πινελιές είναι απαραίτητες στην καθημερινότητα μας. Αρχικά, δεν είναι απαραίτητο να βάλεις πούδρα –που είναι και ένα βαρύ προϊόν- αλλά μια αντηλιακή κρέμα με το χρώμα που σου ταιριάζει. Υπάρχουν σε όλα τα φαρμακεία και όχι μόνο. Λίγο  concealer σου καλύπτει τυχόν ατέλειες (σπυράκια, μαύρους κύκλους, σημαδάκια), ενώ ένα ρουζ σε μία απαλή ροζ απόχρωση είναι ότι πρέπει για να δείχνεις φρέσκια και όχι σαν να έχεις τσακωθεί με τον ύπνο. Το κραγιόν για μένα είναι κάτι περιττό. Μπορείς να βάλεις τόσα lip-balm με ότι χρώμα και γεύση θες για να είναι τα χείλη σου ζουμερά για ώρες.

Make up YES - banner 3Το βασικό είναι να νιώθεις όμορφη. Όλες οι γυναίκες θέλουν να φτιάχνονται. Μαλλιά, νύχια και μακιγιάζ είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας –ή επιτυχημένης εμφάνισης- πάντα φυσικά με μέτρο. Όσον αφορά το κουρασμένο από καλλυντικά πρόσωπο υπάρχουν ωραιότατες κρέμες που μπορείς να απλώσεις πριν κοιμηθείς. Μήπως και αυτό σου τρώει χρόνο κυρία Αντιγόνη;

Κλείνοντας… Κορίτσια κάντε αυτό με το οποίο θα νιώθετε άνετα και όμορφες. Εμένα και την αντίπαλο μου αφήστε μας να σφαζόμαστε!

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ
-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

 

You may also like