Αντιγόνη Vs. Μαρία: Casual κι άνετη ή chic κι όποιος αντέξει;

Όταν μιλάμε για ντύσιμο και στυλ, ο κάθε άνθρωπος έχει σίγουρα κάτι διαφορετικό στο μυαλό του. Εγώ κάτι πιο απλό και casual, που ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ η Αντιγόνη κάτι πιο chic – άλλωστε δουλεύει σε γραφείο. By the way, σε φαντάζομαι ως Ράνια Κωνσταντακάτου από τους «S1ngles», με pencil φούστα, πουκαμισάκι και γόβα. Εντάξει, καλό μου ακούγεται, αλλά είναι άνετο; Αυτή τη φορά η κόντρα μας θα είναι πολύ δυνατή – κυρίως για εσάς κορίτσια, καθώς θα αναφερθούμε σε δύο αγαπημένα στυλ. Casual εναντίον chic. Η πλευρά που υποστηρίζω, βέβαια, μπορεί να είναι απλή και καθημερινή, αλλά με μερικά κολπάκια μπορεί να γίνει ιδιαίτερη και εντυπωσιακή. Το αντίθετο μπορεί να γίνει, αντίπαλέ μου; Σε ακούω, λοιπόν, κυρία μου…

«Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει…» (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Καλά, Μαράκι, μ’ έλιωσες τώρα… Αγαπώ Ράνια και το στυλ που περιέγραψες το λατρεύω… Κάτσε να σου το ισοπεδώσω, όμως: όσο κι αν αγαπώ αυτό το στυλ και με το οποίο έχεις δημιουργήσει την εικόνα σου για την αφεντιά μου, η καθημερινότητά της δουλειάς μου επιβάλλει το casual ντύσιμο. Ναι, ναι, αυτό που εσύ καλείσαι αυτή τη στιγμή να υπερασπιστείς με το ξίφ… εεεε, το πληκτρολόγιό σου! Τι εννοώ; Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα με δεις να κυκλοφορώ με παντελόνια, πουκάμισα ή μπλούζες, πρακτικά φορέματα και ίσιο παπούτσι.

Κι αφού σ’ έκανα να κοιτάς την οθόνη με ανοιχτό το στόμα, συνεχίζω για να εκθειάσω ένα στυλ που με τραβάει σα μαγνήτης, κι ας μη μπορώ να το υλοποιήσω!

Κατ’ αρχήν να διευκρινίσω πως ένα chic ντύσιμο δεν είναι μόνο εντυπωσιακά κι ακριβά υφάσματα, κεντίδια και eccentric στοιχεία. Και φυσικά δεν είναι δυνατό να κυκλοφορούμε μέρα μεσημέρι ντυμένες όπως η Carrie Bradshaw στο «Sex And The City» – από τα πιο υπερεκτιμημένα fashion icons, αλλά δεν είναι εδώ ο τόπος κι ο χρόνος για να ξαμολήσω την «κακία» μου! Και σίγουρα ένα σπορ ντύσιμο μπορεί να γίνει κομψό κι εντυπωσιακό με μία δύο μικρές πινελιές. Συμφωνώ με αυτό όπως βλέπεις. Αλλά ας το παραδεχθούμε: μπορείς να φοράς εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και με κάθε outfit το statement necklass με τις πέρλες ή τα μεγάλα δαχτυλίδια με τις πέτρες; Κι απαντώ: όχι δε μπορείς!

Να συμφωνήσω επίσης με το γεγονός πως η γυναίκα δημιουργεί το στυλ κι όχι το στυλ τη γυναίκα. Κοινή αλήθεια είναι, όμως, πως ένα chic σύνολο – παράδειγμα μία φούστα που παραπέμπει σε δεκαετία ‘50s με αντίστοιχο cardigan κι ένα ζευγάρι Mary Jane – μπορεί να δώσει μία elegant νότα στην εμφάνιση. Είναι μάλιστα ένα στυλ που μπορείς να φορέσεις όλη τη μέρα χωρίς να θεωρηθεί σπορ. Γενικότερα το elegant style είναι πιο θηλυκό. Chic είναι ακόμα και τα slim jeans αν τα συνδυάσει κάποια με ένα ζευγάρι εντυπωσιακές μπότες και μία μεγάλη clutch bag. Και κομψό είναι και δε θεωρείται ντύσιμο που δεσμεύει για συγκεκριμένες περιστάσεις. Τώρα που το σκέφτομαι, μια χαρά στυλ και για το γραφείο μου είναι! Κι αν τώρα που αλλάζει κι ο καιρός βάλεις κι ένα όμορφο poncho – τα οποία μαντέψτε: επιστρέφουν κι είναι από τα must have κομμάτια της φετινής σαιζόν! – έχεις κάνει ένα πανέμορφο chic street style.

Εν ολίγοις, Μαράκι μου, ντύνομαι chic δε σημαίνει «βάζω ό,τι πιο εξεζητημένο υπάρχει στη ντουλάπα μου και βγαίνω». Chic θα πει «δημιουργώ κομψότητα με τα ήδη υπάρχοντα ρούχα της ντουλάπας συνδυάζοντας στυλ κι άνεση». Α, και τώρα που το σκέφτομαι… να άλλος ένας λόγος που χαίρομαι που ήρθε το φθινόπωρο! Έχω κάτι φορεματάκια που με πεθύμησαν τόσους μήνες… !

Σου δίνω το βήμα, τώρα, μικρή μου, να μας πεις γιατί προτιμάς το jean και τα αθλητικά σου! :P J

«Blue jeanswhite shirt…» (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Για αρχή θα κράξω… Όσες δεν είστε άξιες να φοράτε γόβες, όχι λόγω εμφάνισης, αλλά επειδή απλά δεν μπορείτε να περπατήσετε και θέλετε κάποιον να σας κρατάει, κατατάσσεστε στην δική μου ομάδα… Ναι, ακόμα και αν δεν με συμπαθείτε για το παραπάνω θάψιμο. Μην ταλαιπωρείτε τους αστραγάλους σας, τα παπούτσια και τα μάτια μας. Ουφ… Θα έσκαγα αν δεν το έλεγα κάποια στιγμή δημοσίως. Μέλι στάζω… (ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ)

Ας περάσουμε στο θέμα μας τώρα…

Το στυλ που εκπροσωπώ στην ζωή μου δεν είναι το casual, αλλά το «ότι να ‘ναι», θα ‘λεγα.  Βέβαια, το «ότι να ‘ναι» μου τείνει να θυμίζει πιο πολύ το απλό, καθημερινό, το αντίθετο από της φίλης μου Αντιγόνης. Άλλωστε, όσο πιο απλό, τόσο πιο όμορφο. Και αυτό μπορεί να το πραγματοποιήσει μόνο το casual style, διότι όσο και να απλοποιήσεις ένα chic ντύσιμο, θα είναι πάντα λίγο εξεζητημένο.

Όποιος θεωρεί, ότι το casual στυλ είναι μόνο να τραβήξει από την ντουλάπα του ένα τζιν και ένα άσπρο μπλουζάκι κάνει μεγάλο –για να μην πω τεράστιο- λάθος. Το απλό και λιτό που έχετε στο μυαλό σας, με σωστούς συνδυασμούς, μπορεί να σου δώσει μία μοναδική εμφάνιση που θα σου προσφέρει το κάτι διαφορετικό, χωρίς μάλιστα να περάσεις τις ατέλειωτες ώρες μπροστά στον καθρέφτη σου για να πας για έναν καφέ.

Το νούμερο ένα κομμάτι του casual ντυσίματός σου είναι… Μάντεψε! Το τζιν σου φυσικά. Skinny και boyfriend είναι ότι πρέπει για ένα άνετο και στυλάτο σύνολο. Όσο για το πάνω μέρος μπορείς να πειραματιστείς όσο θέλεις. Ένα μονόχρωμο μπλουζάκι ή ένα T-shirt με quotes ή logos και φυσικά ανάλογα με την εποχή, ένα oversized πουλόβερ, μπορεί να σε απογειώσει. Τα καρό πουκάμισα, οι ασύμμετρες ζακέτες, αλλά και τα σακάκια –όχι τα άκρως σοβαρά και αποστειρωμένα- είναι μερικές πινελιές για ακόμα πιο ωραία εμφάνιση. Για κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο, βάλε και ένα statement κολιέ και είσαι έτοιμη. Όπα κάτι ξέχασα… Ένα ζευγάρι biker μποτάκια είναι ότι πρέπει.

Αν τώρα βιάζεσαι και θέλεις να βγεις το βράδυ, το μόνο που θα αλλάξεις από το ντύσιμο σου είναι οι γόβες. Ένα ζευγάρι ψηλές γόβες ταιριάζει απόλυτα με το look σου. Εντάξει, ίσως να χρειαστείς και λίγο πιο έντονο βάψιμο. Όσον αφορά τις τσάντες, οι τεράστιες έχουν την τιμητική τους. Για να γίνει και λίγο πιο άνετη μπορείς να αντικαταστήσεις το τζίν σου και με ένα κολάν. Φυσικά και παραμένεις casual. Έχω καταλήξει, πλέον, ότι το casual style είναι για όλες τις ώρες –με μικρές αλλαγές.

Τελειώνοντας, Αντιγονάκι προτιμώ τα αθλητικά μου παπούτσια, διότι πρώτον μπορώ να τα περπατήσω και δεύτερον είναι άνετα και δεν θα μου δημιουργήσουν πόνους στα κάτω άκρα. :P Σχετικά με τα φορεματάκια σου, απόλαυσε τα εσύ γιατί για εμένα ούτε λόγος. Τζινάκια και πάλι τζινάκια. Συμφωνείτε;

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Πειρσσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like