Αντιγόνη Vs. Μαρία: «Instagram ή Pinterest»;

Happy New Year, guys! Η καινούρια χρονιά ξεκίνησε, το κρύο είναι ακόμα τσουχτερό, αλλά εγώ και η Αντιγόνη είμαστε πάλι μαζί σας για μία ακόμη κόντρα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αρχίσουμε το νέο έτος με ένα αγαπημένο θέμα που σίγουρα αφορά τους περισσότερους από εσάς. Και τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σχέση με τις φωτογραφίες. Instagram ή Pinterest; Πολλοί νομίζετε ότι είναι το ίδιο πράγμα, όμως έχουν κάποιες μικρές διαφορές, κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Ας αφήσω, όμως, την Θεσσαλονικιά φίλη μου να μας πει γιατί προτιμά το Instagram και μετά θα έρθει η σειρά μου να σας πω γιατί είμαι οπαδός του Pi-pi-pintereeest!

Instagram 3Φωτογράφος δεν είμαι, αλλά άμα δεις τι έχω στο Instagram…! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Καλή χρονιά κι από μένα γι’ άλλη μία φορά, φίλες και φίλοι του The K-Magazine!

Η αλήθεια είναι πως σήμερα δεν πρόκειται ακριβώς για κόντρα, αλλά πιο πολύ εκδήλωση προτιμήσεων! Είπαμε να ξεκινήσουμε light τη χρονιά με τη Μαρία, αλλά μην ανησυχείτε! Σύντομα όλο και κάποια αφορμή θα μου δώσει η μικρή για να «κονταροχτυπηθούμε»! Αυτή τη φορά επιστρέφουμε με ένα είδος… part 2 μίας προηγούμενης κόντρας!

Τα social media έχουν γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας, μεταξύ αυτών κι όσα έχουν σχέση με τη φωτογραφία. Κι αν κι η αλήθεια είναι πως μου αρέσει το Pinterest επειδή εξυπηρετεί στο να πάρω ιδέες για συνταγές, για κατασκευές, για styling και μόδα κλπ., το Instagram μου αρέσει γιατί είναι σαν ένα online photo album. Μου αρέσει η δυνατότητα που παρέχει στους χρήστες του να μοιράζονται ξεχωριστές στιγμές με τους φίλους τους. Θα μου πεις «αυτό μπορείς να το κάνεις και με το facebook». Ναι, αλλά το facebook δε σου δίνει τη δυνατότητα να «παίξεις» λίγο με τη φωτογραφία προτού τη δημοσιεύσεις. Επιπλέον το newsfeed του Instagram σε σχέση με του facebook είναι πιο λειτουργικό αναφορικά πάντα με το σκέλος «φωτογραφίες».

Μπορεί κάποιοι να το κοροϊδεύουν, αλλά το Instagram μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε πιο δημιουργικοί με τις φωτογραφίες μας. Στην ουσία είναι για τους ερασιτέχνες φωτογράφους ότι το Flickr για τους επαγγελματίες. Η κατά βούληση χρήση φίλτρων, κάδρων ή λεζάντας δίνουν μία ακόμα πιο προσωπική πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι μάλιστα φορές που το «πείραγμα» της φωτογραφίας μέσω του Instagram καταλήγει να είναι και πιο όμορφο σε σύγκριση με το πώς ήταν η φωτογραφία στην αρχή. Επιπλέον είναι πιο εύκολο σε σχέση με το Photoshop. Ειλικρινά, όσες φορές πήγα να το δουλέψω το πρόγραμμα, μου έβγαλε την ψυχή!

Instagram 1Το Instagram, σε σχέση με το Pinterest, είναι πιο προσωπικό. Το Pinterest, όπως προείπα, είναι σίγουρα πηγή έμπνευσης και σε βοηθάει να συγκεντρώνεις τις φωτογραφίες που σε ενδιαφέρουν, αλλά πρόκειται για – κατά βάση – επαγγελματικές λήψεις. Άσε που εμένα τουλάχιστον με κάνει να ζηλεύω… Γιατί εγώ να μη μπορώ να βγάλω το Φιντέλ μία ωραία φωτογραφία όπως όλα τα beagles που βρίσκω στο Pinterest; Με το Instagram τουλάχιστον μπορώ να «διορθώσω» τη λήψη όταν τον πετυχαίνω σε αστείες φάσεις!

Τέλος, το Instagram αποδεικνύεται χρήσιμο εργαλείο προώθησης προϊόντων κι υπηρεσιών, με σκοπό την προβολή επιχειρήσεων. Μία εικόνα, λένε ισούται με χίλιες λέξεις, επομένως φανταστείτε τι διαφήμιση είναι για ένα κομμωτήριο, για παράδειγμα, μία φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα που σας ενθουσίασε. Ή για ένα ινστιτούτο spa μία αντίστοιχη φωτογραφία με το ιδιαίτερο μανικιούρ.

Κι όσο η Μαρία θα μας εξηγεί γιατί προτιμάει το Pinterest, εγώ λέω να πεταχτώ να το παίξω ερασιτέχνις Anne Geddes!

Pinterest - bannerPinterest… και του πουλιού το γάλα! (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Προφανώς όλοι γνωρίζετε αυτή τη φράση, η οποία είναι σλόγκαν γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ… Την χρησιμοποίησα, λοιπόν, για να δείξω την τεράστια ποικιλία φωτογραφιών που προσφέρει το Pinterest.

Εντάξει, καλό είναι και το Instagram, βρε Αντιγόνη, αλλά ειλικρινά πόσα duck face πια; Πόσα;;; Η όποια επεξεργασία – δεν είναι και κάτι συγκλονιστικό – μπορεί να γίνει πολύ πιο δημιουργικά στο Photoshop, το οποίο, κυρία μου, δεν είναι και τόσο δύσκολο! Άλλωστε υπάρχουν τόσες εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις στο κινητό σου, που η επεξεργασία του Instagram είναι για παιδάκια. :-P

Και για να πιάσω το Pinterest και να υπερασπιστώ την επιλογή μου, θα σας πω ότι είναι το μόνο μέσω κοινωνικής δικτύωσης – δηλαδή έτσι νομίζω μέχρι τώρα – που σου παρέχει τόσες κατηγορίες για οποιοδήποτε θέμα επιλέξεις. Από φαγητό μέχρι τον γάμο, αλλά και από celebrities μέχρι αθλητισμό. Είναι για άνδρες και γυναίκες, όμως στην Ελλάδα δεν είναι – κακώς – τόσο γνωστό. Αν, για παράδειγμα, μια γυναίκα δεν ξέρει τι νυφικό να βάλει ή τι χρώμα να βάψει τα νύχια της  μπορεί να πάρει άάάάάπειρες ιδέες από το Pinterest. Ε, αυτό στο Instagram δεν έχει και μεγάλη επιτυχία.

Για να λέμε, όμως, και του στραβού το δίκιο, ναι. Έχω Instagram αλλά δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου. Δεν έχει πολύ ενδιαφέρον από την άποψη ότι έχει μόνο φωτογραφίες, άντε και κανένα σχόλιο. Δηλαδή, πώς θα ήταν το Facebook χωρίς status; Αυτό το πράγμα…

Στο Pinterest μπορείς να κάνεις «like», να σχολιάσεις, να ανεβάσεις βίντεο και φωτογραφίες, να κάνεις οποιονδήποτε «follow». Είναι μία μίξη, δηλαδή, Facebook, Instagram και Twitter. 3 σε 1!  Σκοπός αυτού του μέσου είναι να δώσει στους ανθρώπους ένα εργαλείο μέσω του οποίου θα μπορούν να θυμούνται τα ενδιαφέροντα πράγματα «καρφιτσώνοντάς τα» και να μαθαίνουν καινούρια, διότι μπορεί να σε ενημερώσει για οτιδήποτε σε απασχολεί ή σε ευχαριστεί.

Pinterest 1Τέλος, θέλω να τονίσω ότι όταν συνδεθείς στο Pinterest θα δεις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τα ξενύχτια της Κατερίνας και την παρέα της Χριστίνας. Ε όλο το ίδιο πράγμα κάθε μέρα, κάποια στιγμή το βαριέσαι!

Γι’ αυτό, λοιπόν, τον λόγο, φίλη και αντίπαλε Αντιγόνη, προτιμώ να «μπαίνω» στο Pinterest κάθε φορά που θέλω ακόμα και να γκουγκλάρω, ώστε να βρω φωτογραφίες. Είναι πιο αξιόπιστο, γρήγορο και πολύ πιο συγκεκριμένο. Έλα, συμφωνείς και εσύ μαζί μου… Παραδέξου το επιτέλους! ΧΑΑΑ!

Η επόμενη μας κόντρα ποια θα είναι; Ακούμε προτάσεις…

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ
-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like