Αντιγόνη Vs. Μαρία: Robert Redford ή Marlon Brando;

Ναι, ομολογώ… Εγώ φταίω για τη σημερινή μας «κόντρα»! Ή μάλλον, περίπου εγώ, πιο πολύ τα μάτια του Paul Newman φταίνε!

Οι άντρες του παλιού σινεμά είναι σαν το καλό κρασί: όσο περνούν τα χρόνια, τόσο καλύτερη η γεύση που αφήνουν! Και κάπου εκεί κληθήκαμε να «υπερασπιστούμε» το δικό μας αγαπημένο gen premier του παρελθόντος! Η Μαρία μας επιλέγει τον Marlon Brando, τον άντρα του οποίου το «αλήτικο» στυλ έκανε τότε καρδούλες να σκιρτήσουν. Εγώ πάλι, όσο κλισέ κι αν ακούγεται δε μπορώ να διαλέξω άλλον από τον Robert Redford. Θα γεράσω (αυτός έχει γεράσει αλλά διατηρεί την γοητεία του) κι ακόμη γι’ αυτόν θα «πονάει το δοντάκι μου»!

Marlon Brando 4Είναι τυπάς, είναι αλήτης και καίει καρδιές… Ναι, είναι ο Marlon Brando! (από τη Μαρία Παπουτσάκη)

Είναι ο άνθρωπος που καθήλωσε τους πάντες με τις απίστευτες ταινίες του –και κυρίως τα κορίτσια – αφού υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που είναι ερωτευμένες μαζί του, ακόμα και μετά τον θάνατο του. Ο Marlon Brando ήταν ο γόης του 20ου αιώνα και κανένας Robert Redford δεν μπορεί να τον ξεπεράσει!

Ο άνθρωπος αυτός που έχει αφήσει ιστορία με τη συμμετοχή του σε πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, δυστυχώς δεν είναι πια στη ζωή. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορεί να ξεχαστεί. Είναι μια προσωπικότητα που αντέχει και θα αντέχει στον χρόνο, κυρίως μέσα από τον κινηματογράφο. Ποιος δεν έχει δει ή έστω δεν γνωρίζει την ταινία «Λεωφορείον ο Πόθος»; Κ Ή το «Λιμάνι της Αγωνίας» που – by the way- είναι μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών; Αυτές είναι απλά δύο. Ο Marlon Brando έχει καταφέρει να “εκτοξεύσει”  όποιο έργο και αν έπαιζε.

Τυχαίο; Δεν νομίζω… Εντάξει, και ο δικός σου ο Ρομπερτάκος καλός είναι, δε λέω, και ως ηθοποιός, αλλά μου κάνει πιο γλυκούλης και τους γλυκούληδες δεν μπορείς να τους κοιτάς για πολύ ώρα γιατί μπορεί να πάθεις σάκχαρο. :-P Χα! Και να σου πω και κάτι άλλο; Ξέρεις ότι βλέπω όλες τις σειρές, σε όλα τα κανάλια και γενικά είμαι κολλημένη πάνω σε μια τηλεόραση σαν χλαπάτσα. Όλα τα κορίτσια που παίζουν σε όλα αυτά που βλέπω, όταν θέλουν να παρομοιάσουν έναν που τους αρέσει με κάποιον «θεό» λένε τον Marlon Brando. Άρα εμπιστευόμαστε την κοινή γνώμη, άρα η πλειοψηφία κερδίζει, άρα I am the winner.

Για πες μας εσύ γιατί προτιμάς τον Robert Redford, που ενώ είναι και αυτό ξανθό αγόρι σου αρέσει πιο πολύ από τον απόλυτο άνδρα Marlon Brando…

Robert Redford 3Robert, σ’ αγαπώ όπως η Streisand στο «The Way We Were»…! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Ναι,συμφωνώ πως κι ο Marlon Brando ήταν καρδιοκατακτητής. Και ναι, για όποιον ρόλο του κι αν μιλήσεις σε κάποιον, θα σου πει «απίστευτος ήταν εκεί!». Και ναι, ο Robert Redford είναι γλυκύτατος!

Αν είναι, λοιπόν, να πάθω… σάκχαρο, από τα «σορόπια», δεν έχω καμία αντίρρηση το αίτιο να είναι ο Robert Redford. Άσε που, επειδή κοντεύεις να μου τον παρουσιάσεις και σα βουτυρομπεμπέ, να σου θυμίσω πως σε πολλές ταινίες έδειξε ένα πρόσωπο, μία δυναμική που, σε συνδυασμό με το γοητευτικό του παρουσιαστικό, όχι μόνο δε σε ξένιζε, αλλά αντίθετα, μάλλον σε έκανε να τον… ερωτευτείς περισσότερο! Τι να κάνουμε; Μπορεί να μην είναι «αλήτης» σαν τη δική σου την προτίμηση, αλλά σίγουρα έχει αυτό το… «κάτι» που τρελαίνει τις γυναίκες!

Ο Robert Redford είναι σαν ηθοποιός κάτι σαν… άνθρωπος – χαμαιλέοντας. Αρκεί ένας mini μαραθώνιος με ταινίες του για να πειστεί κανείς. Τη μία στιγμή τον βλέπεις πεισματάρη – και συνάμα αθεράπευτα ερωτευμένο με τη Barbra Streisand – Hubbell στο «The Way We Were» και την άλλη τον στιγμή γαλήνιο εκπαιδευτή το «Γητευτή των Αλόγων». Από ονειροπόλο Gatsby κατάφερε να μεταμορφωθεί σε πρώην ακτιβιστή στον «Κανόνα της Σιωπής». Ή μήπως να θυμηθώ πόσο με «σύγχυσε» με το ρόλο που έπαιξε στη δεύτερη ταινία του Captain America; Σε όποια “στάση” της πολυετούς καριέρας του κι αν σταθεί κανείς, δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί κάποιος που θα πει «δε μου άρεσε καθόλου σε αυτήν την ταινία»! Συν του ότι αξιοσημείωτες είναι κι οι σκηνοθετικές του δουλειές – ενδεικτικά να αναφέρω το «Γητευτή των Αλόγων» και το «Λέοντες αντί Αμνών».

Α, επιπλέον, ο Robert Redford έχει ένα «ανήσυχο» πνεύμα αναφορικά και με τα κοινά. Για να μη σας ζαλίζω, ενδεικτικά πάλι θα αναφέρω την ίδρυση του Sundance Institute που υποστηρίζει και προωθεί το έργο νέων σκηνοθετών και σεναριογράφων, ενώ είναι γνωστή κι η πολιτική του δράση. Το καλύτερο; Παρά το ότι είναι Ρεπουμπλικάνος, δε φοβάται να στηρίξει και τη δημοκρατική παράταξη του αμερικανικού πολιτικού σκηνικού, όταν οι ενέργειες των ρεπουμπλικάνων τον βρίσκουν αντίθετο.

Πώς να μην γίνεσαι grouppie  του Robert μετά;

Εσάς ποιος είναι ο αγαπημένος σας ηθοποιός του παλιού (καλού) σινεμά;

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ
-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like