Αντιγόνη Vs. Μαρία: Websurfing με το tablet ή το smartphone;

Ζούμε στον 21ο αιώνα – ναι, ναι, #fact, το ξέρω! Κι η εξέλιξη της τεχνολογίας πραγματοποιείται με άλματα, δε μιλάμε πια για βήματα. Το πιο χαρακτηριστικό; Η χρήση ενός τηλεφώνου ξεφεύγει κατά πολύ από το όραμα του Graham Bell όταν εκείνος εφηύρε τη συσκευή, αλλά είναι πλέον στην ουσία μικροί υπολογιστές, με τα μοντέλα να ανταποκρίνονται σε κάθε ανάγκη. Η Μαρία λατρεύει αυτή τη νέα ιδιότητα των τηλεφώνων – πλέον smartphones – κι ακόμη περισσότερο λατρεύει τις δυνατότητες που της δίνει. Εγώ από την άλλη, ναι μεν χρησιμοποιώ πού και πού το smartphone μου για σερφάρισμα στο ίντερνετ, αλλά θεωρώ πιο πρακτικό το tablet για αυτόν τον σκοπό. Μαρία, για πες μας τι αγαπάς στη συσκευή σου;

Smartphones 12 σε 1! Χμμ… Γιατί όχι; (από την Μαρία Παπουτσάκη)

Αυτή τη φορά επέλεξα έναν απλό και περιεκτικό τίτλο για το κείμενο μου που πραγματικά τα λέει όλα. Καλώς ή κακώς, η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας χωρίς να μας αφήνει πολλά περιθώρια για τις παλιές επιλογές. Αν κάποιος για παράδειγμα θέλει κινητό με κανονικά κουμπιά, με το τρελό πορτάκι που άνοιγε από κάτω και με κεραία δεν θα βρει. Υπάρχουν ελάχιστα  πλέον στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας. Ε, όπως και να το κάνεις, η γιαγιά μου δεν μπορεί να πάρει ούτε smartphone ούτε tablet.

Και επανέρχομαι στον τίτλο! Αυτό που πραγματικά μπορεί να κάνει ένα σύγχρονο κινητό που δεν μπορεί να το κάνει ένα tablet είναι το «2 σε 1». Από το smartphone μπορείς να πάρεις τηλέφωνο, παράλληλα να σερφάρεις, να στείλεις μήνυμα, σε ένα πραγματάκι μια σταλιά σε σχέση με το tablet. Το μόνο πρόβλημα που ίσως να αντιμετωπίσεις είναι η μπαταρία. Αλλά δεν πειράζει μωρέ, γι’ αυτό υπάρχουν και οι φορτιστές.

Ένα ακόμα συν που βάζω δίπλα στο smartphone και γι αυτό το διαλέγω κατά κύριο λόγο είναι ότι είναι μια συσκευή που στα παρέχει όλα. Μην μπερδεύεστε, δεν επαναλαμβάνομαι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η εποχή που βρισκόμαστε, μας «υποχρεώνει» ειδικά στη δουλειά μας να χρησιμοποιούμε συνεχώς τα social media και κατ’ επέκταση ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, tablets κλπ. Η όλη ακτινοβολία και η αφιέρωση σε όλα αυτά εμένα με αποβλακώνει. Για να καταλάβεις, Αντιγονάκι, έχω δει κοπέλα στο μετρό να κάθεται και στο ένα πόδι να έχει το κινητό και στο άλλο το tablet. Καμία λογική. Τελικά κατέβηκε σε λάθος στάση…!

Θα το παραδεχτώ: το κινητό μου είναι η προέκταση του χεριού μου, ακούει όλα μου τα προβλήματα, είμαι δεμένη συναισθηματικά μαζί του, εξαρτημένη… Πιο μικρή είχα το ελεφαντάκι μου, τώρα το κινητό μου. Εσύ, γλυκιά μου αντίπαλε, γιατί προτιμάς το tablet;

Smartphones 32 σε 1, αλλά όχι πάντα! (από την Αντιγόνη Αδαμοπούλου)

Κατ’ αρχήν να πω πως με αυτό το «προέκταση του χεριού μου», επιβεβαιώνεις τη «μάστιγα» της εποχής. Που όλοι έχουμε κολλημένα τα μούτρα μας στο κινητό. Να κάτι που με το tablet δύσκολα να το κάνεις όταν είσαι με παρέα – γιατί ΟΚ, όταν κάθομαι μόνη έξω για καφέ, έχω το tablet για διάβασμα ή σερφάρισμα! Αλλά το πόσο «δεμένοι» είμαστε με την τεχνολογία ας το αφήσουμε για άλλο επεισόδιο!

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά πάνω στη «φόρα» σου, μου έδωσες τρία βάσιμα επιχειρήματα για να προτιμώ το tablet για σερφάρισμα και «χαζολόγημα». Το πολύ βασικό είναι η μπαταρία. Ναι, ίσως το μικρό μέγεθος του smartphone είναι πιο χρηστικό για να βγάλεις μία φωτό, αλλά τι γίνεται όταν τρως τη μπαταρία του κινητού για να σερφάρεις και μετά δεν έχεις ούτε 3% για να κάνεις ένα τηλεφώνημα – που είναι κι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο εφευρέθηκε κι εξελίχθηκε! Κι όχι, λυπάμαι, δε θα διαλύω κάθε μέρα τη μπαταρία του τηλεφώνου επειδή «υπάρχουν κι οι φορτιστές»!

Εσύ κι εγώ, ειδικά για το μέσο με το οποίο συνεργαζόμαστε, αντιλαμβανόμαστε κι οι δύο πως πρέπει το ίντερνετ να το έχουμε… ετοιμοπόλεμο. Σε αυτό συμφωνούμε, έτσι; Μία ερώτηση έχω μόνο για σένα: το κινητό δεν έχει και το τρελό εύρος οθόνης. Δηλαδή ακόμη κι αν μιλάμε για οθόνη περίπου 5”… δε σου βγαίνουν τα μάτια, πουλάκι μου, να προσπαθείς να διαβάσεις έστω ένα άρθρο εκεί; Όσο pinch zoom και να κάνεις, ε, πάλι, θα σου βγει το λάδι! Ενώ με το tablet, ειδικά αν έχεις επιλέξει κάποιο με ένα καλό μέγεθος οθόνης, γίνεται η ζωή σου λίγο πιο εύκολη!

Βασικά, ξέρεις τι μου αρέσει πολύ με το tablet; Αχ, θα το πω, δεν κρατιέμαι… Δίνει τρελό στυλ! Ναι, ξέρω, είναι θεοπάλαβο επιχείρημα, αλλά πραγματικά το πιστεύω! Συν του ότι έχω βρει τη χαρά μου με ένα παιχνίδι GT Racing που κατέβασα!

Εσείς τι προτιμάτε για σερφάρισμα… on the go;

 

-Περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία Παπουτσάκη , μπορείτε να διαβάσετε εδώ

-Περισσότερες πληροφορίες για την Αντιγόνη Αδαμοπούλου, μπορείτε να διαβάστε εδώ

You may also like